Sist søndag var det "pepperkakebakedag" med mafiaen. Pepperkakebakedagen har vært en kjær tradisjon siden jentene mine var små, og før vi setter i gang koser vi oss alltid med gløgg og prøvesmaker på julebaksten. I år laget jeg denne deilige gløggen, med et hint av appelsin og mange deilige og velduftende krydder. Prøv den du også, da vel!

Ingredienser

6 dl appelsinjuice , uten fruktkjøtt
1 ½ dl solbærsirup , smak til
2 ½ dl vann
½ ts nellikspiker
1 kanelstang
1 stjerneanis
½ frisk ingefær (tommelstørrelse), i skiver
rosiner og mandler , etter smak og behag
1 appelsin , i skiver (til dekor)

SLIK GJØR DU

Varm opp vann og appelsinjuice til kokepunktet. Bruk appelsinjuice av god kvalitet. Tilsett krydderet og smak til med solbærsirup, til du får ønsket sødme og smak på gløggen din. Slå av varmen og la gløggen stå å trekke i ca. 15 minutter, slik at alle de gode smakene som sitter i krydderet kommer frem.

Varm deretter gløggen opp mot kokepunktet og sil av krydderet.

Hell gløggen i kopper eller krus, pynt med en appelsinskive og server rosiner og grovt hakkede mandler ved siden av – og gjerne deilige hjemmebakte pepperkaker, også.

Ta gjerne en titt på videoen i TIPS-feltet, for å se hvordan jeg lager denne gløggen. Ha en fin-fin førjulstid!

Liker du filmene jeg lager? For å bli oppdatert når det kommer nye filmer anbefaler jeg deg å abonnere. Klikk deg inn HER og trykk «abonner» (øverst i høyre hjørne). Det er selvsagt helt gratis. Del gjerne også filmene mine med matglade venner! 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du er så flink Trine, og sånn en inspirasjon for oss andre! Selv om jeg er vegetarianer selv så tror jeg dette er den bloggen jeg finner mest som frister på, og måten du skriver på er så god 🙂

  2. Hei!
    Dersom noen sliter med å få tak i hel stjerneanis/kanelstang, så laget jeg den i dag med malte kryddere, og det ble likevel veldig godt! Brukte ca 1/3 ts av malt tørket ingefær og stjerneanis, og 1/2 ts kanel og nellikspiker. Kan være lurt å begynne med litt mindre og smake seg frem.

  3. Hei
    Jeg vil anbefale å lage gløggen dagen før den skal serveres. Da har smakene blitt mer balansert og smakte himmelsk. Dette er den beste gløggen gjestene mine noen gang hadde smakt.
    Tusen takk for gode oppskrifter og inspirasjon, Trine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste