I dag byr jeg på smakfulle, velduftende og myke havrekjeks, med valnøtter, rosiner, tranebær, appelsin og kanel. De er ypperlige til kaffekoppen, perfekt til å ta med på tur - og kjempegode å skeie ut med på kveldstid sammen med et glass melk.

Ingredienser

125 g smør mykt , i terninger
125 g brunt sukker
1 egg
100 g hvetemel (ca.)
2 ts (ekte) vaniljesukker
1/2 ts natron
1 ts kanel
1 klype salt
125 g (store) havregryn
75 g valnøtter , grovt hakket
50 g rosiner
50 g tørkede tranebær
1 appelsin , revet skall + ca. 1/2 dl appelsinjuice

SLIK GJØR DU

Rør smør, sukker og egg luftig i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visp). Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, natron, kanel og salt, og rør det inn i smørblandingen. Rør deretter inn havregryn, hakkede valnøtter, rosiner, tranebær og appelsinskall (kun det oransje), og tilsett til slutt appelsinsaft – til du får en fin konsistens på deigen din. Form deigen til en pølse, pakk den inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i minst 20 minutter. Deigen kan gjerne oppbevares i kjøleskapet et par dager eller fryses ned.

Del deigen i ca. 20 jevnstore biter og rull dem til kuler som du fordeler på to bakepapirkledde bakebrett. Press kulene litt ned (ca. 1 cm høye) og stek dem på midterste rille i forvarmet ovn ved 170 grader (varmluft), til de har fått en fin farge. Det tar ca. 10 minutter, men følg med mot slutten av steketiden slik at du unngår at kjeksene blir brent.

Myke havrekjeks med valnøtter og tranebær

La kjeksene hvile på bakebrettet i ca. 10 minutter, før du lar dem avkjøles helt på rist. Oppbevares i tett boks. Hvor lenge de er holdbare vet jeg ikke, for de blir alltid spist opp å et blunk, men jeg vil tro at de holder seg bra i en ukes tid.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kjempe gode? Mn kunne vært litt mindre søte.. Etter en natt i lufttett boks ble de myke, hvorfor det tro?

  2. Hei,
    Jeg har søkt på sjokoladekaker, og får ikke opp noen av oppskriftene. Det blir bare blå markering på navnet, men ingenting skjer. Har ikke prøvd på andre oppskrifter, ga litt opp tilslutt. Hva kan være galt? Jeg sitter på en nesten ny pc, så det skulle ikke være noe stort problem herfra.

  3. Hei Trine. Digger bloggen din! Utrolig inspirerende! Jeg tåler ikke appelsin men elsker myke cookies med tranebær og lurer på om du har noen ideer til hva jeg kan bytte ut appelsinen med i disse cookies’ene..? Rosa grapefrukt..? Tranebær juice..? Sitron..?

  4. Spennende med nye oppskrifter. Nå ligger den i kjøleskap og venter. Her blir nok ingen trilling av kuler, deigen er bløt som graut. Antar at jeg må kjøre den på nytt med mer mel. Og ja, jeg tok i den halve dl appelsinjuice, det skulle jeg nok ikke gjort.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste