På mandag braker det løs igjen, med Halloweenparty og skumle barn både her og der. Vi synes det er litt stas å lage litt skummel og ekkel mat til Halloween, og da er det ekstra stas med disse monsterkjeksene som er kjempegode på smak. Jeg benytter vaniljekjeks som utgangspunkt, som smøres med en smakfull sjokoladekrem. De kan pyntes med ferdigkjøpte kjeks for å få et markert hode, men det er slett ikke nødvendig (sjekk ut alt. 3 som er min favoritt både ift. smak og tidsbruk). De er også fine å lage til barneselskapet med litt hyggeligere dekor.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

VANILJEKJEKS

150 g smør , i terninger
125 g sukker (finkornet)
1 egg
1 ts vaniljesukker
250 g hvetemel (ca.)
1/2 ts bakepulver

SJOKOLADEKREM

200 g smør , i terninger
250 g melis
2 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
2-3 ss kremfløte , kaffe eller melk

DEKOR

12 Oreokjeks
100 g kokesjokolade , smeltet
kakepynt og godterier etter smak og behag (Smarties, lakrislisser, strøssel og kakegele)

SLIK GJØR DU

Monsterkjeks til Halloween

Rør smør og sukker hvitt med en kjøkkenmaskin. Bruk gjerne en K-spade, hvis du har. Tilsett deretter egget og rør sammen. Sikt hvetemel og vaniljesukker, og ha mesteparten i bakebollen. Kjør deigen på sakte fart og spe på med hvetemel, til alt er godt blandet og deigen samler seg i en «klump». Form deigen til en pølse som er ca. 6 cm i diameter, og kle den med plastfolie. Legg deigen i kjøleskapet i minst en time (eller max i 2-3 dager).

Monsterkjeks til Halloween

Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme. Skjær opp deigpølsen i skiver på mellom 0,5-0,75 cm tykkelse og fordel dem på to bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i 8-10 minutter, til de er gylne under og har begynt å få litt farge på sidene. La dem hvile på brettet et par minutter og la dem deretter avkjøles helt på en bakerist. Hvis du ikke skal pynte kjeksen umiddelbart kan du oppbevare dem i en tett kakeboks.

Monsterkjeks til Halloween

Lag sjokoladekremen ved å kjøre smøret i en kjøkkenmaskin med K-spade/visper, til smøret mykt og fint. Sikt i melis, vaniljesukker og kakao, og kjør det til en jevn blanding. Tilsett fløten litt etter litt, og kjør det til du har en luftig og fin sjokoladekrem.

Monsterkjeks til Halloween

Det er ulike måter å pynte disse kjeksene på, og jeg har her laget tre varianter, men her er det bare å slippe fantasien løs, enten det er Halloween, fødselsdag eller dere bare har lyst til å lage noe godt sammen.

Slik gjorde jeg det: Begynn med å smøre litt sjokoladekrem over kjeksene (og dryss eventuelt over litt strøssel), og

  1. legg en appelsinkjeks med sjokoladetrekk oppå sjokoladekremen, og dekorer med øyne, nese, gelémunn og hoggtenner. (Jeg brukte litt av sjokoladekremen til å lime fast øynene.)
  2. del Oreokjeksene i to og dypp dem (uten fyll) i smeltet sjokolade og la den renne av og stivne på en bakerist eller lignende (dette bør gjøres minst et par timer før du skal begynne å pynte kjeksene). Legg Oreokjeksen oppå sjokoladekremen og dekorer med øyne, nese, gelemunn og hoggtenner.
  3. dekorer med øyne, nese og lakrissnorer (til øyenbryn).

Monsterkjeks til Halloween

Oppbevar kjeksene kaldt i en kakeboks eller lignende. De er holdbare i 2-3 dager. Kjeks uten sjokoladekrem er holdbare i flere uker.

Serveres til små og store barn, gjerne sammen med en blodig drikk.

Monsterkjeks til Halloween

Ønsker du flere tips til Halloween, hva med edderkoppkjekshalloweenmuffins med ekle kryp eller cakepops? Alle Halloweenoppskrifter finner du samlet her.

HAPPY HALLOWEEN!

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet på den fine matbloggen Half Baked Harvest, se her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste