En varmende suppe smaker ekstra godt når minusgradene kryper både 10 og 20 hakk nedenfor frysepunktet. Dette er en ny vri på blomkålsuppen, som tas til nye høyder med karri, og tilsettes kyllingfilet for å få den til å mette litt mer. Til ca 3 porsjoner trenger du:

Annonse

Ingredienser

2-3 kyllingbryst , i biter
3-4 vårløk , finsnittet
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1 blomkål , i små biter
1 stor potet , i små biter
1-1,5 ts karri
4-5 dl kyllingkraft (eller buljong)
2 dl matfløte (ca.)
2-3 ss hvitost revet (kan sløyfes)
salt og pepper
frisk koriander , finsnittet

SLIK GJØR DU

Stek kyllingbitene i smør og legg til side.

Fres hvitløk og vårløk i smør i en gryte på lav varme, til løken blir blank. Tilsett karri, blomkål- og potetbitene og la det surre med noen minutter. Tilsett deretter kyllingkraft og matfløte, kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter, til grønnsakene er gjennomkokte. Ha suppen i en blender eller bruk stavmikser, og kjør den til ønsket konsistens.

Varm opp suppen, tilsett kyllingbitene og osten og la suppen trekke noen minutter til kyllingen er gjennomvarm. Spe eventuelt på med mer fløte/kyllingkraft hvis du synes suppen blir for tykk. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mere karri. (Du kan selvsagt droppe kyllingen og erstatte kyllingkraften med grønnsaksbuljong, dersom du ønsker en vegetarisk suppe.)

Rett før servering tilsettes strimlet koriander. Server gjerne suppen med (vill)ris og/eller godt brød som tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Trine, du er skikkeleg flink! besøket på matbloggen din er eit av dagens høgdepunkt 🙂
  du burde lage kokebok, hadde blitt bestselger! 🙂 kanskje du også kunne prøve å laga ein videoblogg? har sett på matpaabordet.com at videoen ho laga med no knead bread var suksess! veit ikkje eg, kanskje det er eit godt tips? iallfall, du har gjort meg vesentleg matflink, og eg har laga masse frå bloggen din. enten det er kaker, pizza, middagar, kjeks, brød, julebakst eller anna smakfullt og godt!

  KEEP ON THE GOOD WORK, du er best!

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Videoblogg høres spennende ut, men vil nok være for ressurskrevende i en allerede alt for hektisk hverdag. Redigering tar laaang tid, og er ikke noe jeg synes er like spennende som å lage mat… 🙂

 2. Yummy! Så skikkelig godt ut! Ingenting er som en varm suppe når det er surt og kaldt ute 🙂
  Flott oppskrift og flott blogg Trine!

  Ha en fin dag!

  Tove

 3. Perfekt at denne oppskriften dukket opp siden kontoen er skrapa, men jeg faktisk har disse ingrediensene i kjøleskap/fryser. Hurra!

 4. Hei! Går det an til å lage denne suppen, men uten karri? Eller blir den helt smakløs da? Eventuelt et annet krydder enn karri som kan brukes? Takk for god inspirasjon fra mange gode tips!

  1. Må da være helt ok uten karri, hvis du ikke liker det. Masse annet godt i denne suppa som bør gjøre den smaksrik uten.

 5. Takk for utrolig mange gode oppskrifter. Jeg har fulgt matbloggen din i snart et par år nå, og har laget mange av de rettene du har lagt ut.

  Men jeg har en utfordring til deg. Jeg vet at du ikke er en pølse-fan, så det er ikke sikkert du blir noe glad nå 😉 Men jeg er veldig glad i pølser, og sliter med å finne gode oppskrifter på pølsegryter. Tar du utfordringen? 🙂

 6. Nå er jeg i gang, Trine! Koser meg stort, men har mye å lære. Fotografering av mat er ikke lett! Like vanskelig som all annen fotografering, faktisk. Du er dog en mester! Blir superglad om du tar deg tid til å kikke innom og gi litt feedback. En dag du har tid! 🙂

  matinspirasjon. matprat.no

 7. Hei! Har laget denne suppa nå, men den ble så tykk. Skal den være det? Hadde i litt mer vann, men var redd den skulle bli litt smakløs med for mye vann.

  1. Hvis du leser oppskriften står det at man må spe på med mere kyllingkraft eller fløte dersom suppen virker for tykk…

 8. Jeg har akkurat laget denne suppa, men byttet ut vårløk med charlottløk (hadde ikke vårløk) og hadde en blanding av ingefær, chili og hvitløk i suppa. Ble en nydelig og litt «spicey» suppe 😀 Takker deg for flotte oppskrifter og inspirasjon!

 9. Hei!

  Ville bare si at denne suppen var helt fantastisk god! Den ble slukt med stor apetitt tidligere i kveld:)

 10. Nydelig suppe!!
  Jeg serverte den til barna våre i en «tykk» variant med kyllingkjøttboller og ris. De var veldig skeptiske, men skal si den falt i smak!! Suppa står nå på middagsønskelisten flere ganger denne uken 🙂

 11. Denne suppen var bare helt fantastisk. Til og med barna på 3 og 5 syntes den var kjempegod så lenge jeg holdt igjen litt på karrien! Forholdsvis sunn er den jo også, med mye grønnsaker i. Skal absolutt lages flere ganger!

 12. Denne suppa hørtes veldig god ut! Jeg har noe kalkunkjøtt og kalkunkraft i fryseren, tror du den blir like god med det i stedet for kylling?

 13. Hei 🙂
  Lurer på om det er mulig å lage suppen uten den poteten (tåler ikke potet)?
  Super blogg, og kokeboken din står høyt på ønskelisten 🙂

 14. Takk for nydelig oppskrift på kyllingsuppe med blomkål og koriander.
  Lagde den til våre gjester i går, og ble meget godt mottatt. Blir nok en fast følgesvenn fremover den 🙂

 15. Trine, denne suppen fortjener mer oppmerksomhet på bloggen din! Nydelig, og mettende! Blir en slager hos oss 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.