KYLLING MED CHORIZO, CHILI OG CHERRYTOMATER

Jeg må bare bryte sammen og tilstå at jeg har en forkjærlighet for retter med kylling, chorizo, tomat og chili. Det er jo så raskt gjort, og blir alltid godt på smak. Denne retten kan tilberedes i en og samme panne (forutsatt at den både tåler å stå på koketoppen og i stekeovnen). Det er praktisk av flere grunner: For det første er pannen allerede varm og det blir samlet sett behov for kortere steketid - og for det andre blir det mindre oppvask, og det er jo kjærkomment.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner
  • Time: ca. 45 minutter
  • Kjøkken:
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

4 kyllingfileter , delt i to
225 g chorizo speket pølse , i skiver
2 røde paprika , i grove biter
8 sjalottløk , små, delt i to
3 fedd hvitløk , finhakket
3 ts sambal oelek (chilipasta)
800 g hermetiske cherrytomater
1 ss kyllingfond
1-2 ts hvitvinseddik
sukker
salt og pepper
frisk timian
tilbehør etter smak (poteter, ris, couscous eller pasta)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Del kyllingfiletene i to rett over. Krydre med salt og pepper og stek dem raskt på alle sider slik at de får en fin stekeskorpe. Legg til side.

Skrell løken og del den i to. Stekes i litt nøytral olje og legges til side. Ha deretter paprika og chorizo i stekepannen og fres dette raskt. Mot slutten av steketiden tilsetter du hvitløk, sambal oelek og hermetiske cherrytomater. Gi det hele et oppkok og smak til med kyllingfond, eddik, sukker, salt og pepper.

Fordel kylling, chorizo og sjalottløk oppi tomatblandingen, og sett pannen i stekeovnen på midterste rille. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Dersom pannen din ikke tåler å stå i stekeovnen kan du helle tomatblandingen over i en ildfast form og ellers følge beskrivelsen over, men du må du muligens beregne noe lengre steketid, siden pannen jo er varm når du setter den inn. Prøv deg frem.

Gi retten et dryss med frisk timian og server den umiddelbart, med ønsket tilbehør, og gjerne litt godt brød til.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hei. Dette ser godt ut! Har du forslag til kva ein kan bruke i staden for sambal oelek eller chilipasta? får ikkje tak i det her eg bur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.