Kylling, rød curry, kokosmelk og peanøttsmør er en nydelig kombinasjon. I tillegg har jeg tilsatt litt søtpotet og paprika for at det skal mette litt mer. Server ris eller risnudler som tilbehør, alt etter hva du har mest lyst på.

Annonse

Ingredienser

CURRYEN

600 g kylling , i biter
1 rødløk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
nøytral olje til steking
3-4 ts rød karripasta
6 dl kokosmelk
1 dl vann
1 ss kyllingfond
400 g søtpoteter , i terninger
1 rød paprika , i strimler
3 ss peanøttsmør eller mer
2-3 kaffirlime-blader (se tips)
1/2 lime , saften
2-3 ss fiskesaus
1/2 ts brunt sukker
chili eller sriracha (kan sløyfes)

TILBEHØR

4 porsjoner risnudler eller ris
1 neve peanøtter
mangochutney
1/2 lime i båter
frisk koriander hvis du har

SLIK GJØR DU

Kyllinggryte med søtpotet og peanøttsaus

Skjær opp kyllingen og grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløk og finrevet ingefær steke med det siste minuttet. Legg til side.

Stek kyllingen (i to omganger) i nøytral olje, til den tar litt farge. Tilsett rød karripasta, rør godt sammen og la den steke litt til. Tilsett deretter kokosmelk, vann, kyllingfond, søtpoteter, paprika, løk, peanøttsmør og kaffirlime-blader, og rør godt sammen. La det putre under lokk til søtpoteten er mør, etter ca. 15 minutter. Rør av og til. Smak til med limesaft, brunt sukker og fiskesaus, og eventuelt litt med rød karripasta og peanøttsmør om nødvendig. Fjern kaffirlime-bladene.

Kok risnudler eller ris etter anvisningen på pakken.

Serveres og nytes med for eksempel nudler, peanøtter, mangochutney, frisk koriander og lime som tilbehør.

Kyllinggryte med søtpotet og peanøttsaus

TIPS

 • Kaffirlime-blader fås kjøpt frisk/tørket i velassorterte dagligvarebutikker og etniske butikker. Dersom du ikke får tak i kaffirlime-blader kan du droppe det, eventuelt smake til med litt finrevet limeskall isteden.
 • Ønsker du litt mer sting i gryta kan du smake til med litt sriracha helt til slutt (eller tilsette finhakket rød chili sammen med hvitløk og ingefær litt tidligere i prosessen).
 • Søtpoteten kan helt eller delvis erstattes med gulrot.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine!
  Takk for mange gode matoppskrifter! Denne gangen lurer jeg på om vi har fått en trykkfeil? Kanskje det skal være 1 ts fond, med tanke på fiskesaus i tillegg?

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Oppskriften skal være korrekt den, 1 ss kyllingfond må nok til med tanke på at det blant annet er 6 dl kokosmelk i oppskriften. Uansett er det lurt å smake til dersom du frykter at kyllingfonden skal ta overhånd. Når det gjelder fiskesausen så er det snakk om asiatisk fishsauce som benyttes til å smake til retten isteden for salt.

  1. Hvis vedkommende ikke spiser løk kan du droppe den. Men hvis vedkommende ikke tåler løk må du finne på noe annet da det også er løk i karripastaen du kjøper ferdig.

 2. Brukte gulerøtter og ikkje søtpoteter, men denne blir nok ikkje min favoritt. Du har mange knallgode rettar her, og eg likar nok best Thaisuppa og kylling med mango og appelsinsaus. Og eg må ikkje gløyma alle dei gode lakserettane dine, med spicy soyasaus. Fantastiske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.