Kylling, rød curry, kokosmelk og peanøttsmør er en nydelig kombinasjon. I tillegg har jeg tilsatt litt søtpotet og paprika for at det skal mette litt mer. Server ris eller risnudler som tilbehør, alt etter hva du har mest lyst på.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

CURRYEN

600 g kylling , i biter
1 rødløk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
nøytral olje til steking
3-4 ts rød karripasta
6 dl kokosmelk
1 dl vann
1 ss kyllingfond
400 g søtpoteter , i terninger
1 rød paprika , i strimler
3 ss peanøttsmør eller mer
2-3 kaffirlime-blader (se tips)
1/2 lime , saften
2-3 ss fiskesaus
1/2 ts brunt sukker
chili eller sriracha (kan sløyfes)

TILBEHØR

4 porsjoner risnudler eller ris
1 neve peanøtter
mangochutney
1/2 lime i båter
frisk koriander hvis du har

SLIK GJØR DU

Kyllinggryte med søtpotet og peanøttsaus

Skjær opp kyllingen og grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløk og finrevet ingefær steke med det siste minuttet. Legg til side.

Stek kyllingen (i to omganger) i nøytral olje, til den tar litt farge. Tilsett rød karripasta, rør godt sammen og la den steke litt til. Tilsett deretter kokosmelk, vann, kyllingfond, søtpoteter, paprika, løk, peanøttsmør og kaffirlime-blader, og rør godt sammen. La det putre under lokk til søtpoteten er mør, etter ca. 15 minutter. Rør av og til. Smak til med limesaft, brunt sukker og fiskesaus, og eventuelt litt med rød karripasta og peanøttsmør om nødvendig. Fjern kaffirlime-bladene.

Kok risnudler eller ris etter anvisningen på pakken.

Serveres og nytes med for eksempel nudler, peanøtter, mangochutney, frisk koriander og lime som tilbehør.

Kyllinggryte med søtpotet og peanøttsaus

TIPS

 • Kaffirlime-blader fås kjøpt frisk/tørket i velassorterte dagligvarebutikker og etniske butikker. Dersom du ikke får tak i kaffirlime-blader kan du droppe det, eventuelt smake til med litt finrevet limeskall isteden.
 • Ønsker du litt mer sting i gryta kan du smake til med litt sriracha helt til slutt (eller tilsette finhakket rød chili sammen med hvitløk og ingefær litt tidligere i prosessen).
 • Søtpoteten kan helt eller delvis erstattes med gulrot.

VELBEKOMME!

Vintips fra Sara Døscher: Elk Cove Willamette Valley Estate Pinot Gris 2019.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine!
  Takk for mange gode matoppskrifter! Denne gangen lurer jeg på om vi har fått en trykkfeil? Kanskje det skal være 1 ts fond, med tanke på fiskesaus i tillegg?

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Oppskriften skal være korrekt den, 1 ss kyllingfond må nok til med tanke på at det blant annet er 6 dl kokosmelk i oppskriften. Uansett er det lurt å smake til dersom du frykter at kyllingfonden skal ta overhånd. Når det gjelder fiskesausen så er det snakk om asiatisk fishsauce som benyttes til å smake til retten isteden for salt.

  1. Hvis vedkommende ikke spiser løk kan du droppe den. Men hvis vedkommende ikke tåler løk må du finne på noe annet da det også er løk i karripastaen du kjøper ferdig.

 2. Brukte gulerøtter og ikkje søtpoteter, men denne blir nok ikkje min favoritt. Du har mange knallgode rettar her, og eg likar nok best Thaisuppa og kylling med mango og appelsinsaus. Og eg må ikkje gløyma alle dei gode lakserettane dine, med spicy soyasaus. Fantastiske

 3. Jeg har bestilt hos Meny fra din nettside et par ganger. Noe så praktisk! Lettere å prøve nye ingredienser når du vet at du får rett produkt til oppskriften, og enklere å planlegge ukens middager når systemet garanterer rett innkjøp.

  Denne retten har gode smaker, enkel å lage. Med min karripasta ble den mild etter oppskriften, så jeg tilsatte mer. Gøy med Fish Sauce – det ga thaifornemmelse umiddelbart! Vi hadde nudler til, men de absorberer ikke sausen så godt.Neste gang blir det ris.Takk for fin oppskrift.

 4. Lager maten nå. Husk å skru ned varmen når du koker selve gryta. Vi svidde den bittelitt. Ellers tror jeg dette blir jæækla godt!!

 5. Veldig fine smaker, likte retten! Men søtpotet? synes ikke konsistensen til den passet til retten. Biter ble lit melete, kanskje kokt for lenge?

  1. Det er jeg helt enig i!
   Føler ikke søtpotet passer inn når servert med ris eller nudler. Kunne gulrøtter fungert bedre?

 6. Heisann! Eg bur ganske «der ingen skulle tru…» og har ikkje all verda med ingrediensar. Er det mogleg å lage utan fiskesaus og kaffirlimeblader? Eller vil det ikkje smake godt utan?

 7. Retten ble veldig god og vi lager den igjen. Men tror jeg ville prøve med gulrot, syntes søtpotet ble litt bløte og mektig. Neste gang blir det også nanbrød til 🙂

 8. Dette er det beste jeg har smakt på lenge! Kommer til å bli laget mange flere ganger! Takk for god oppskrift!

 9. Like godt som alltid En kjempegod rett med masse gode smaker! Jeg byttet ut søtpotet med en boks røde linser + en pose finsnittet babyspinat – det kan absolutt anbefales

 10. Hei, kjempegod oppskrift! Jeg la til galangalrot og sitrongress som jeg også syntes ble bra. Takk for nydelige oppskrifter Trine!

 11. Fantastisk godt Trine!

  Det ble kanskje litt tamt så neste gang skal vi ikke være så beskjeden på Sriracha/Chili, men det var spice i mangochutyen så det løste fint opp.

  Fikk veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene 🙂

 12. For en smaksbombe. Nydelig, hadde ikke søtpotet, og brukte ferdig stekt taco kylling.

 13. Har lyst å prøve denne til gjestbud neste helg. 18 gjester.. Hvor mye ganger jeg opp kyllingen og væskeforholdet mon tro?

 14. Denne var bare så fantastisk god ❤️ Hadde problemer med å stoppe når jeg skulle prøvesmake Jeg hadde dessverre ikke fiskesaus i kjøleskapet, men det funket helt fint uten. Brukte 50/50 søtpotet og gulrot. Jeg marinerte kyllingen med Sriracha og sesamfrø før steking.

 15. Hei, tenkte lage kyllingcurry m søtpotet og peanøttsaus til 13 personer (pluss tre barn, de spiser ikke stort). Men en av de voksne er vegetarianer, så jeg må erstatte kylling med noe annet til henne. Noe forslag til hva som går? Røde linser? Bønner? Kikerter?
  Og er det mulig å vente til sist med peanøttsmøret? (enav barna har litt peanøttallergi- jeg tenkte ta ut hans porsjon mot slutten og så ha i peanøttsmøret til resten.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste