Appelsin og kylling er en smakfull kombo, og sammen med honning, chili og hvitløk blir det både spicy og godt!

Ingredienser

KYLLINGEN

650-700 g kyllingfilet , i biter
1 1/2 ss flytende honning
2 ss soyasaus
nøytral olje
salt og pepper

APPELSINSAUSEN

3 1/2 dl appelsinjuice , nypresset
3 ss flytende honning
3 ss soyasaus
1 1/2 ss ingefær , finrevet
3 fedd hvitløk , knust
1/2-1 ts Sriracha
1 dl vann
1 1/2 ss potetmel

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller risnudler
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i tynne strimler
3-4 vårløk , finsnittet
chiliflakes

SLIK GJØR DU

Appelsinkylling

Skjær kyllingen i jevnstore biter og ha i en plastpose. Rør sammen flytende honning og soyasaus og tilsett i posen, og sørg for at marinaden fordeler seg over alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i minst 15 minutter, men gjerne over natten (i kjøleskapet). Skjær også opp grønnsakene som angitt, og kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en liten gryte og rør sammen appelsinjuice, honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og sriracha, og la det stå å småkoke et par minutter. Rør ut potetmelet i vannet til en klumpfri blanding og ha i appelsinsausen, og la det stå å småkoke et par minutter til. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer soyasaus, honning eller sriracha om nødvendig.

Appelsinkylling

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i nøytral olje (i to omganger), til kyllingen er nesten gjennomstekt. Ha kyllingen i appelsinsausen. Stek deretter rødløk og paprika i nøytral olje, til løken er blank og myk. La vårløken steke med de siste to minuttene. Tilsett også grønnsakene i appelsinsausen. La det hele stå å surre et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt.

Serveres umiddelbart med nykokt ris til, og eventuelt også litt brokkolini eller brokkoli som ekstra tilbehør.

Appelsinkylling

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har ikke prøvd oppskriften, men den ser spennende ut. Har en utfordring med honning pga allergi i familien, kan den evt erstattes med brunt sukker el vil det gi en helt annen smak?

  2. Takk for nydelig mat! Jeg lot sausen stå og putre på svak varme en stund, slik at smakene fikk satt seg. Melet glemte jeg… , men det hadde ikke noe å si synes jeg.Det ble kjempegodt!

  3. Tusen takk igjen for fantastisk mat, digger måltidene dine. Denne var enkel og veldig god. Kommentar fra min mann; denne vil jeg ha en gang pr måned

  4. KjempegodtØnsker berre at det hadde gått an å trykt opp til fleire porsjonar på rettane dine og. Har prøvd å auka nokon av tinga, men det blir som regel feil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste