* Krydderkokte pærer med bringebær og vaniljeis *

I julen, som ellers i året, foretrekker jeg å spise desserter laget av frukt og bær. Her har jeg benyttet pærer som er kokt møre i en krydderlake som det både lukter og smaker jul av. Bærene får selskap med litt av den avkjølte krydderlaken fra pærene, og lager seg selv mens den koser seg på kjøkkenbenken. En enkel og velsmakende dessert som kan forberedes på forhånd – og som gjerne kan serveres til mange. Finn frem:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 6
Annonse

Ingredienser

4-6 pærer (1 pære pr. porsjon)
7,5 dl vann (ca.)
300 g sukker (ca.)
1 stjerneanis
1 vaniljestang
1 kanelstang
bringebær (gjerne frosne), skogsbær eller andre bær
litt av sukkerlaken
vaniljeis , kesam eller stivpisket creme fraiche

SLIK GJØR DU

 

Kok opp sukkerlake av vann, sukker og krydder. Skrell pærene, men behold stilken på. Kok pærene i sukkerlaken til de er møre, etter ca 1 times tid.

Legg gjerne en asjett oppå pærene slik at de holder seg i laken. La pærene avkjøles i laken.

Øs opp 1/2-1 dl av den avkjølte laken og bland med bærene, og la de trekke i minst en halv time. Serveres sammen med de avkjølte pærene, sammen med en kule vaniljeis eller to.

(Oppskriften har tidligere vært gjemt inni dette innlegget, men jeg synes en så god dessert fortjener et eget innlegg.)

Enjoy!

  1. Prøvde krydderkokte pærer til dessert i går…de falt i smak, så i år blir de servert til dessert her i huset også på julaften..:).

  2. Laget denne desserten nyttåraften. kjempesuksess. Utrolig deilg kryddersmak, syrlighet av bringebær og deilig vaniljeis til . Innertier!

  3. Denne serverte jeg etter en gryte som var kraftig med kalvekjøtt.
    desserten din falt i god smak hos mine gjester nyttårsaften 2013.

    Den er helt perfekt! og Anbefales veldig! 6 på terningen 🙂

  4. Hvor lenge på forhånd kan denne desserten lages? Vi skal servere denne på hytta 1. juledag, men det hadde vært deilig og lage den hjemme 4 dager før dersom det er mulig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits