Her kommer en ny one pot-pasta - en perfekt hverdagsmiddag med minimalt av oppvask etterpå! I gryta har jeg puttet blant annet kylling, spinat, squash, soltørket tomat og fullkornpasta. Kjapt og enkelt, men ikke minst sunt og godt. Jeg har brukt ferdig stekt kylling - dette er for eksempel en fin mulighet til å få brukt opp kyllingrestene.

Ingredienser

350 g pasta (gjerne fullkornpasta)
400 g kylling (ferdig tilberedt), i biter
150 g spinat , grovt hakket
1/2-1 squash , grovt revet
6 soltørkede tomater , i biter
1 rødløk , i små terninger
3 fedd hvitløk , grovt hakket
7-8 dl kyllingkraft (se tips)
2 dl matfløte
2-3 ts provencekrydder
salt
nykvernet sort pepper
50 g parmesan , revet

SLIK GJØR DU

One pot-pasta med kylling, spinat og squash

Skjær opp grønnsaker, kylling og soltørket tomat som angitt og ha det i en gryte. Tilsett deretter pasta, kyllingkraft, matfløte og krydder, og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke til pastaen er al dente, etter 12-15 minutter. Rør av og til (viktig). Mot slutten av koketiden smaker du til med rikelig med nykvernet sort pepper, litt salt og eventuelt litt mer provencekrydder. (Se alternativ tilberedningsmåte under TIPS.)

Servér retten umiddelbart, gjerne med frisk basilikum, revet parmesan og godt brød som tilbehør. Ønsker du litt mer smak kan du også drysse over en klype chiliflak.

One pot-pasta med kylling, spinat og squash

TIPS

 • Alternativt kan du begynne med å steke løken i litt nøytral olje til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Ha i kyllingkraft, matfløte, pasta, squash, soltørkede tomater og krydder, og la det koke i ca. 8 minutter. Tilsett deretter kylling og spinat, og la det koke med til pastaen er al dente. Smak til.
 • Lag gjerne kyllingkraften selv, se oppskrift her. Isteden for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen, eller etter smak.
 • Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

One pot-pasta med kylling, spinat og squash

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid så gøy og inspirerende å høre at oppskriftene faller i smak. 🙂

 1. Supergod smak og så enkel å lage. I tillegg får man lurt inn familien masse gode grønnsakerskal prøve flere oppskrifter her. Takk for inspo

 2. Denne var veldig god og veldig enkelt å lage 🙂 Jeg tok litt tid til å steke kyllingen først, men ellers følgte jeg oppskriften punkt for punkt og det ble fantastisk!

 3. Lagde denne til 3 -års dagen til min sønn da han elsker pasta! Den falt i smak hos både store og små, kan absolutt anbefales 😀

 4. Helt fantastisk! Smakfull, enkel og rask å lage! Anbefales! Som man kan gjøre med alle dine oppskrifter

 5. Utrolig god rett er det slik at rester bør spises kald? Ble en mindre til middag i går, så da ble det litt for mye. Tenkte å spise restene i dag.

 6. Skal lage denne i dag med rester fra kalkunfilet. ( Frosset ned etter nyttårsaften). Elsker og gjenbruke gode råvarer.

 7. Lagde denne i dag til meg og min samboer! Utrolig god, og smakte ekstra godt på en regnværsdag i Bergen. Tilsatte også noe sopp som vi hadde og fersk oregano. Dette kommer vi til å lage igjen!

 8. Denne var god Jeg kokte pastaen i forveien og hadde i ferdig grillet kyllinglår biter. Ble kjempe god. Kokte det alt sammen i ca 6 min istedet for 12 minutter!

 9. Erstattet matfløte med melkefri fløte og det fungerte kjempebra. Veldig godt – også som melkefri rett

 10. Denne har blitt en hverdagsklassiker hos oss, både små og store liker den. Da jeg skulle til å lage den nå, så jeg på soltørket tomat-pakka at det står at de skal legges i bløtt minst 30 min før bruk. Det har ikke vi gjort før, bare puttet det rett i gryta tørt og kokt det sammen med resten. Bør vi endre praksis? Hvordan gjør du det?

  1. Jeg bruker vanligvis soltørkede tomater i olivenolje, og da slipper jeg denne prosessen. Jeg tenker at i denne retten er det helt ok å gjøre det slik dere gjør.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste