I tillegg til å stå opp med rett fot først, er det også viktig at du går løs på dagens utfordringer med en sunn, god og næringsrik frokost i magen. Som for eksempel kjøleskapsgrøt. Enklere kan det knapt gjøres, for grøten røres nemlig kjapt sammen og trenger ikke å varmebehandles. Gjem den i kjøleskapet over natten, så er den fiks ferdig på morgenkvisten. Nyt den hjemme før du drar på jobb, på toget, på jobb - eller hvor du vil. Dette er min grunnoppskrift, som jeg varierer etter smak og hva jeg har tilgjengelig. I grunnoppskriften min tilsetter jeg litt gresk yoghurt som gir en deilig, litt syrlig smak på grøten – som sammen med litt krønsj og friske bær/frisk frukt gir en sunn, mettende og smakfull start på dagen. Her har jeg valgt en variant med moreller og hjemmelaget granola. Ta gjerne en titt på DENNE videoen, hvor jeg viser hvordan jeg gjør det.

Til to porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

GRØTEN

2 1/2 dl (store) havregryn (ca.)
2 dl melk
1 dl (gresk) yoghurt
1/4 ts salt
1 ts flytende honning (kan sløyfes) (ca.)

TOPPING

moreller eller annen bær/frukt
granola musli eller nøtter

SLIK GJØR DU

moreller

Ha alle ingrediensene til havregrøten i en liten bolle/glass med lokk. Bruk den melke- og yoghurttypen du foretrekker. Rør godt sammen og sett det i kjøleskapet over natten (ca. 5 timer).

Rør litt i grøten før servering og tilsett eventuelt litt mer væske/yoghurt dersom du ønsker en mykere konsistens på grøten din. Strø deretter granola, nøtter eller annen krønsj over grøten – sammen med moreller (del dem i to og fjern stenene) eller andre friske bær/frisk frukt etter smak og behag.

Kjøleskapsgrøt med moreller

Grøten er holdbar i flere dager, forutsatt at den oppbevares kaldt.

Nyyyyt!

Alle grøtoppskriftene på bloggen finner du samlet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Jeg tilsetter 1 ss chia-frø og en god neve frosne bringebær eller blåbær i grøten før den settes i kjøleskapet over natten. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste