Jeg elsker salater hvor grønnsaker, frukt og bær skaper skikkelig feststemning i salatbollen og som samtidig er en fryd for øyet på tallerkenen. Dette er en slik salat, som passer til "alt". Bytt gjerne ut noe av det tradisjonelle tilbehøret til julematen med en salat, eller lag en salat i tillegg. Prøv den på julebuffeten, eller som tilbehør til julematen. Ribbe, pinnekjøtt, juleskinke, kalkun, and, ja som sagt - det meste.

Ingredienser

SALATEN

250 g rødkål , finsnittet
3 klementiner , i skiver
1 rødt eple , i biter
1 gulrot , i tynne strimler
1/2 rødløk , i tynne skiver
1/2-1 granateple
1 neve blåbær , bjørnebær eller bringebær (kan sløyfes)
spirer eller friske urter

DRESSINGEN

5 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 ss flytende honning
1 ss granateplejuice
1 klype chiliflak (kan sløyfes)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Julesalat

Skjær opp frukt og grønnsaker som angitt og ha dem i en salatbolle. Rens granateplet og legg kjernene til side. Ta vare på ca. 1 ss av granateplejuicen og ha den i en liten bolle sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen. Rør godt sammen og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige.

Rett før servering drypper du dressingen over salaten og vender den forsiktig sammen. Fordel ca. halvparten av granateplekjernene (eller mer) oppå salaten, sammen med blåbær og spirer/friske urter etter smak og behag.

Server salaten på julebuffeten eller som tilbehør til julens middagsretter.

Julesalat

Flere gode salater med smak av jul finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste