Scones er en type rundstykker bakt med bakepulver isteden for gjær. Det gjør at hele bakeprosessen tar mye kortere tid og du kan derfor trylle frem deilige scones på under en halvtime. Scones kan varieres i det uendelige, disse er bakt med blant annet havregryn og smaksatt med parmesan og frisk timian. De smaker for eksempel kjempegodt til kveldsmaten med ost eller annet godt pålegg på, eller som tilbehør til supper, salater, lasagne og annet godt.

Prøv dem du også - og lag gjerne dobbel porsjon når du likevel er i gang, og legg restene i fryseren (se tips avslutningsvis).

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

150 g hvetemel
50 g lettkokte havregryn + litt til å strø oppå
2 ts bakepulver
1/2 ts flaksalt
50 g smør
200 g gresk yoghurt eller kefir
50 g parmesan , finrevet
2 ss frisk timian (ca.) eller 1 ts tørket

SLIK GJØR DU

Havrescones med ost og timian + tomatsuppe

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Riv parmesanen fint og plukk bladene av timiankvistene (kast stengene).

Ha hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i bakebollen og rør det raskt sammen. Tilsett smøret i små biter/flak (bruk gjerne ostehøvel på smøret) og elt det inn i det tørre. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men det går fint å gjøre det for hånd også. Tilsett yoghurt, parmesan og timian, og rør til alt er godt blandet og du har en jevn deig. Tilsett eventuelt litt mer hvetemel dersom deigen er klissete. Ikke rør mer enn det som er nødvendig til å få rørt deigen sammen.

Finn frem et bakepapirkledd bakebrett. Del deigen i to jevnstore biter, form dem til runde, litt flate brød som er ca. 15 cm i diameter. Strø gjerne over en liten neve havregryn, og snitt hvert brød i 4 kakestykker, men ikke skjær helt igjennom. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til baksten er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl sconesene på rist noen minutter.

Serveres varme/lune med ost eller annet godt pålegg, eller som tilbehør til supper, salater, lasagne og annet godt.

Havrescones med ost og timian + tomatsuppe

TIPS

  • Yoghurten kan gjerne byttes ut med for eksempel kesam, kefir eller melk. Juster med hvetemel til du får riktig konsistens på deigen. Bytt gjerne ut parmesanen med annen smaksrik ost.
  • Scones bør nytes relativt nystekte, men kan gjerne fryses dersom du får noen til overs. La dem tine i romtemperatur og varm dem gjerne litt i stekeovnen før servering, for eksempel 4-5 minutter ved 175 grader varmluft.
  • Flere oppskrifter på scones finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Familien forlanger mer scones, etter at jeg testet ut denne oppskriften da vi manglet godt brød til suppe her om dagen. Takk for super oppskrift

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid så gøy å høre at oppskriftene faller i smak! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste