
Gulrot kan brukes til så mangt, som for eksempel i bakst. Gulrot, havregryn, frø og kjerner bidrar til å gjøre disse rundstykkene ekstra saftige, og ikke minst er de veldig gode på smak. Prøv dem du også!
Ingredienser
300 g | gulrøtter , revet |
350 g | grovt, sammalt hvetemel |
300 g | hvetemel |
150 g | lettkokte havregryn |
100 g | linfrø , knuste |
100 g | sesamfrø |
1/2-1 ts | salt |
25 g | gjær eller 1 pose tørrgjær |
6 dl | vann |
SLIK GJØR DU
Riv gulrøttene ganske fint, og ha dem i bakebollen sammen med de øvrige ingrediensene. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til deigen har samlet seg. Tilsett litt mer hvetemel om du synes deigen er løs, eller litt mer vann om du synes den er for fast. Kjør deretter deigen på middels hastighet i ca. 10 minutter. Dekk bollen med lokk eller plast og la den heve i 1-1 1/2 time.
Ha deigen på melet bakebord og del den opp i 20-24 jevnstore emner. Trill emnene til rundstykker og fordel dem på to bakepapirkledde bakebrett. Dekk rundstykkene med plast eller klede og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Pensle dem med lunkent vann og strø over havregryn, linfrø og/eller sesamfrø. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 15-20 minutter, til rundstykkene er gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene på rist.
Nytes til frokost, lunsj, på matpakken eller som tilbehør til suppe, salat eller hva det måtte være.
TIPS
- Er du usikker på om rundstykkene er gjennomstekt? Bruk et steketermometer – når kjernetemperaturen er 96 grader er rundstykkene ferdige!
- Rundstykkene kan fryses.
VELBEKOMME!
Bakte rundstykkene til lunch i dag. Godt fornøyd mann som har hjemmekontor. Takk for super oppskrift.
«25g gjær eller 1 pose tørrgjær» – skulle det vært 1/2 pose tørrgjær? Det tilsvarer vel 25g fersk?