ANNONSE - MENY.NO

Det ligger an til at det blir sommerferie i Norge for de aller fleste av oss i år også. Bruk gjerne sommeren til å oppdage smakfulle og spennende Matskatter fra vårt langstrakte land, enten du oppsøker produsentene eller handler hos MENY. MENYs dyktige kokker har nemlig reist landet rundt og funnet Matskatter som har en unik smak, kvalitet og historie, laget av stolte lokalmatprodusenter som brenner for godt håndverk. Du finner et rikt utvalg av Matskatter fra hele landet hos din lokale MENY-butikk og på meny.no.

MENY har utfordret meg til å lage en liten grillfest med noen av Matskattene, og valget falt denne gangen på en lubben Jæren Smak svinenakke fra Prima Jæren. Her er det tydelig fokus på bedre produksjonsforhold, fôrkvalitet, dyrevelferd og sporbarhet, som også gir en god smak og struktur på kjøttet. Nakkestykket på grisen (entrecôten) er regnet som en av de mest saftige og smakfulle delene, og er nydelig helstekt eller grillet, skåret i saftige biffer. Som tilbehør serverer jeg en smakfull bbq-saus med sennep og honning og en ovnsbakt potetsalat med blant annet Matskattene Edel-løk fra Holm gård og cherrytomater fra Jacobs utvalgte.

Legg norske Matskatter på grillen i sommer du også – eller kjøp med deg andre Matskatter neste gang du handler på MENY eller meny.no. Som for eksempel Angusburger med tørrsaltet bacon og Raudbergost. Les mer om Matskattene her

Annonse

Ingredienser

HELGRILLET SVINENAKKE

800 g svinenakke (Prima Jæren)
nøytral olje
salt og pepper
2-3 ss BBQ saus (se oppskrift)

BBQ-SAUS MED HONNING OG SENNEP

1 rødløk (Edel-løk fra Holm gård)
2 ss olivenolje
2 dl ketchup
5-6 ts dijonsennep
4 ts flytende honning
4 ts balsamicoeddik
salt og pepper

OVNSBAKT POTETSALAT

600-800 g små (ny)poteter
2-3 rødløk (Edel-løk fra Holm gård)
200 g cherrytomater (Jacobs utvalgte)
frisk timian eller andre krydderurter
flaksalt

ANGUSBURGER MED OST OG BACON

4 Angusburgere
4 hamburgerbrød
4 skiver tørrsaltet bacon (Jacobs utvalgte)
4 skiver Raudbergost
2 tomater , i skiver
4 salatblader
4 ss BBQ saus (se oppskrift)

SLIK GJØR DU

Helgrillet svinenakke med BBQ-saus og ovnsbakt potetsalat

BBQ-SAUS MED SENNEP OG HONNING

Finhakk rødløken og stek den i litt nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett ketchup og resten av ingrediensene. Rør godt sammen og kok opp. Smak deg frem slik at du får en fin balanse mellom det søte og syrlige. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan serveres både varm og kald. Oppbevares i kjøleskapet og er holdbar i ca. 3 uker.

Helgrillet svinenakke med BBQ-saus og ovnsbakt potetsalat

HELGRILLET SVINENAKKE

Pensle kjøttet med litt nøytral olje og krydre mad salt og pepper. Grill den på direkte varme til den får et fint grillmønster over det hele. Flytt den over på indirekte varme, stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og la den ligge der til du har en kjernetemperatur på ca. 65 grader. Ta av 2-3 ss av BBQ-sausen og pensle kjøttet et par ganger mens det steker. Snu på kjøttet av og til. (Les mer om direkte og indirekte varme her.) La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før du skjærer det opp i skiver rett før servering.

(Hvis du heller vil steke kjøttet i stekeovnen kan du brune kjøttet raskt i stekepannen, og deretter steke det ved 150 grader til du har en kjernetemperatur på ca. 65 grader. Det tar 45-60 minutter.)

Helgrillet svinenakke med BBQ-saus og ovnsbakt potetsalat

OVNSBAKT POTETSALAT MED LØK OG TOMAT

Mens kjøttet koser seg på grillen kan du lage potetsalaten. Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Del potetene i to og ha dem i en ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med flaksalt. Stekes i ca. 10 minutter. Skjær løken i 4 båter og ha den sammen med potetene. Drypp litt olivenolje over løken og la det steke i ytterligere 10 minutter. Del cherrytomatene i to og ha dem i formen også. Dryss over grovt hakket timian og litt mer flaksalt, og la det steke til potetene er møre og fine, etter ca. 15 minutter.

Helgrillet svinenakke med BBQ-saus og ovnsbakt potetsalat

Server svinenakken med den ovnsbakte potetsalaten og BBQ-sausen som tilbehør. Brokkolisalat smaker også godt som tilbehør til denne retten.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med MENY. Du kan kjøpe alle ingrediensene i MENYs nettbutikk. Les mer om MENYs nettbutikk her. Visste du at du kan bestille ingrediensene til denne oppskriften og resten av oppskriftene på bloggen via Trines matblogg – og få 5% ekstra Trumf-bonus? Les mer her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.