Denne retten serverte jeg min yngste datter da hun kom på hyttebesøk tidligere i sommer. Jenta som tidligere var oppgitt over mammas forkjærlighet for grønnsaker og spicy tilbehør, og som i barndommen etterlyste "mat som andre mammaer lager", titter nå nysgjerrig og interessert over skulderen når middagen skal tilberedes, og gir tydelig uttrykk for at hun setter pris på å få servert mammas mat. Slikt varmer et mammahjerte, enten barnet er 4 eller 24 år. På menyen sto marinerte lammeskiver som ble grillet og servert sammen med grillede grønnsaker og en spicy fetakrem. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Hvitløksmarinerte lammelår

4 skiver l lammelår
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft presset
2 fedd hvitløk , finhakket
frisk rosmarin og timian, hakket
nykvernet sort pepper

Tilbehør

2 tomater delt i to
Grillede grønnsaksspyd
Feta- og chilikrem
Grillede poteter

SLIK GJØR DU

 

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg lammeskivene i en plastpose og ha i marinaden. Klem på posen slik at marinaden fordeler seg over kjøttet. La kjøttet marinere i minst en time, men gjerne lengre.

Grill lammekjøttet først på direkte varme, til kjøttet får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kjøttet deretter på en sone som gir indirekte varme til det blir gjennomstekt. Pass på å snu kjøttet flere ganger (du kan lese mer om grilling av kjøtt her). La tomatene grille med de siste minuttene.

Lag tilbehøret som anvist i oppskriftene.

Server lammekjøttet sammen med grønnsaksspyd, poteter, grillet tomat og en god dæsj med fetakrem. Gi gjerne retten et dryss med friske krydderurter før servering.

Til dessert koste vi oss med deilig jordbærsuppe med vaniljeis.

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lammmmm er så utrolig godt og med grillede grønnsaker og fetakrem blir det et skikkelig festmåltid!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste