Har du forsøkt å steke focaccia på grillen? Hvis ikke har du noe godt å glede deg til!

Første gang jeg ble servert herlighetene var under en matbloggsamling i april. Første gang jeg laget det selv var under Oslo StreetFood-festival ved Mathallen i midten av juni, hvor jeg laget det sammen med Oda fra MatPrat. Da delte vi ut nystekte focaccia fylt med ruccula, parmaskinke og ost til forbipasserende. For et par dager siden testet jeg det også på hjemmebane, og det falt i smak hos både store og små. Dette er en ypperlig lunsj, smårett - eller som et alternativ til "ventepølse" på sommerens grillfester. Og fyllet kan selvsagt varieres i det uendelige. Slik gjorde jeg det:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

FOCACCIADEIG

5 dl vann lunkent
25 g fersk gjær
1 ts grovt havsalt
1/2 ts sukker
2 ss olivenolje
700-750 g hvetemel

FYLL

6 skiver parmaskinke (ca.) eller annen god spekeskinke, delt i to
12 skiver Manchego (ca.)eller annen ost, i skiver
Ruccula
olivenolje litt ekstra

SLIK GJØR DU

Grillet focaccia med ruccula, parmaskinke og manchego

Bland alle ingrediensene til focacciaen (men hold igjen på litt av hvetemelet) i bakebollen, og kjør ved lav hastighet til deigen er godt blandet. Tilsett eventuelt mer hvetemel om nødvendig. Øk hastigheten til omtrent middels og elt deigen i totalt ca 10 minutter. Du skal nå ha en blank og litt klissete deig. Drypp litt olivenolje over deigen og pass på at den omslutter mesteparten av deigen. La deigen heve til dobbel størrelse. Det tar fra ca. 45 minutter.

Grillet focaccia med ruccula, parmaskinke og manchego

Finn frem alle ingrediensene til fyllet. Fyr opp grillen. Del deigen opp i 10-12 emner. Ha olivenolje på hendene og klapp hvert emne flatt og avlangt. Fasongen ellers er ikke så viktig. Legg småbrødene på varm grillrist (gjerne penslet med litt olje). Grill brødene til du har fått en fin farge på den ene siden, etter 3-5 minutter, og snu brødene.

Grillet focaccia med ruccula, parmaskinke og manchego

Fordel umiddelbart ruccula, skinke og manchego på den ene halvdelen av den ferdigstekte siden, og brett den andre halvdelen over. Klem brødet lett sammen, og grill det på begge sider, til det har en fin farge på begge sider og er gjennomstekt. Nytes umiddelbart.

Grillet focaccia med ruccula, parmaskinke og manchego

Enjoy!

Inspirasjon til oppskriften har jeg funnet her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmm, nam! Dette så utrolig godt ut og skal testes ut 😉

  Ser du skriver at det skal nytes umiddelbart, men tror du det går ann å lage så mange som det du har gjort, og fryse ned noen fylte brød? Som student er det alltid godt å ha litt snacks i fryseren som bare kan tines i sekken. Og tror du det fungerer like fint å lage dem med fibra fullkornsmel? 🙂

  1. Jeg har to stekovner fra Siemens. En kombinert dampovn med varmluft, og en vanlig med pyseolyse (anbefales!), grill, varmluft og de fleste vanlige funksjoner (men ikke den mest avanserte fordi jeg aldri benytter de utallige programmene som de dyreste modellene er utstyrt med). I tillegg har jeg induksjonstopp fra Whirlpool, med slidersystem og timer på hver plate. Er veldg fornøyd med denne løsningen, men har dessverre ikke fått testet ut dampovnen så mye som jeg kunne ønske meg, og vet derfor ikke om jeg vil anbefale det. Lykke til!

 2. Mmmm dette så godt ut.
  Det blir lørdagsmiddagen i morgen.
  Aldri tenkt over å kunne steke deig på grillen, deilig med alt som kan gjøres ute nå.

  Fortsatt god sommer 🙂

 3. Dette var helt knall.
  Jeg brukte serranoskinke og mozzarellaost.

  Håper det går bra at jeg skrøyt av bloggen din i min lille blogg 🙂

 4. Dette var skikkelig godt, ble en hit på grillkveld. Jeg avanserte her en dag og stekte hamburgere først før jeg pakket dem inn i deig og stekte på grillen. Veldig stor hit!

 5. Ha-ha! Likte godt ideen med «pyseolyse»! Alle kjøkkenpinglers endelikt…:-) Oppskriften ser fristende ut, og skal definitivt prøves. Takk for inspirerende blogg!

  1. Hehe, så det nå 🙂 Gikk visst litt fort i svingene der. Pyreolyse eller pyseolyse, kjekt er det uansett! 🙂

 6. Går det an å steke disse i ovnen også? Evt. På hva? Grillfunksjon? Hvor mange grader? Deigen står til heving nå;)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste