Lyst på en ekstra saftig eplekake? Da bør du teste denne! Her skjæres eplene i små terninger som vendes inn i røra, før den fordeles i springformen. En kjapp, enkel, saftig og nydelig god eplekake!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g smør , romtemperert
175-200 g sukker
3 egg
1 vaniljestang , frøene
1 dl melk eller fløte
1 (økologisk) sitron
2 ts bakepulver
225 g hvetemel
4 store epler , i terninger
melisdryss
3 dl kremfløte + 1 ts sukker, stivpisket

SLIK GJØR DU

Fransk eplekake

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme, og sett samtidig en rist på midterste rille. Kle bunnen av en springform (23-24 cm) med bakepapir og smør kantene. Skyll sitronen under rennende vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern el. og press ut 2 ss sitronsaft. Skrell eplene, fjern kjernehusene, og skjær dem opp i jevnstore biter, ca. 1 1/2 x 1 1/2 cm.

Finn frem en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper) og rør smør og sukker jevnt og luftig. (Dersom eplene er søte er det tilstrekkelig med 175 g sukker.) Skrap førene ut av vaniljestangen og tilsett. Ha i eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Tilsett også melk, sitronskall og sitronsaft, og rør sammen. Bruk en slikkepott og skrap i bunnen av bollen og langs kanten, slik at alt blir godt blandet. Sikt i hvetemel og bakepulver, og rør sammen. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at alt blir godt blandet sammen. Ha eplebitene oppi røra og vend det hele forsiktig sammen. Fordel røra jevnt oppi springformen.

Stek kaken på midterste rille ved 180 grader i 40-45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Bruk gjerne en fyrstikk eller kakepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt (det skal ikke henge røre igjen på pinnen når du stikker den midt inni kaken). La kaken avkjøles på rist.

Fransk eplekake

Servér gjerne eplekaken lun, med litt stivpisket kremfløte eller en kule vaniljeis.

Eplekaken oppbevares i kjøleskapet, og kan gjerne fryses.

Fransk eplekake

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste