Fiskekaker er populære hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri, servert med en fargerik thaisalat og en spicy chilidressing. Prøv den du også!

Ingredienser

FISKEKAKER

300 g torskefilet
300 g laksefilet
1 ts salt (ca.)
1 egg
1/4-1/2 ts rød chili , finhakket
1 ts ingefær , revet
1 fedd hvitløk , finhakket
2 vårløk , finhakket
1 ss potetmel
1 ts brunt sukker
1-2 ss frisk koriander , grovt hakket

THAISALAT

1 hjertesalat , snittet
1 liten rødløk , i tynne båter
1/2 agurk , i halvmåner
1 mango , i strimler
1 gulrot , i strimler
3 ss cashewnøtter , hakket
frisk koriander
frisk mynte

DRESSING

1/2-1 rød chili , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
3 ts brunt sukker
1/4 ts flaksalt
3 ss limesaft (ca.)
2 ss asiatisk fiskesaus (ca.)
2 ss vann

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller risnudler
1 lime , i båter

SLIK GJØR DU

Rens fisken for skinn og ben og skjær den opp i små jevnstore biter. Du kan selvsagt lage fiskekakene av kun torsk eller laks, eller av seifilet. Skjær opp de øvrige ingrediensene til fiskekakene. Ha fiskebitene og saltet i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør i ca. ett minutt, til du har en grov masse. Tilsett resten av ingrediensene og kjør i noen sekunder, til alt er godt blandet inn i farsen. Ikke kjør farsen for lenge, det kan gjerne være noen grove fiskebiter i den. Bruk en spiseskje eller lignende og form 8–10 jevnstore fiskekaker og sett dem på en fuktet tallerken. La fiskekakene hvile i kjøleskapet i ca. 10 minutter (da vil de ikke smuldre opp mens du steker dem).

Ha chili, hvitløk, salt og sukker i en morter og støt det til en mos. Tilsett de øvrige ingrediensene til dressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte, salte og syrlige.

Skjær opp ingrediensene til salaten og fordel dem i en vid, lav bolle. Drypp ca. halvparten av dressingen over salaten rett før servering og fordel de hakkede cashewnøttene over.

Kok ris (eller risnudler) etter anvisningen på pakken.

Stek fiskekakene i nøytral olje på middels varme til de er gylne og gjennomstekte.

Server fiskekakene sammen med thaisalat, ris, resten av dressingen og en båt lime.

FISKEKAKER MED THAISALAT & SPICY CHILIDRESSING

TIPS

  • Fiskekaker lages helst av fersk fisk, men du kan også lage det av frossen fisk. Det er da viktig å justere med potetmel slik at farsen ikke blir for løs. La gjerne fiskefarsen stå litt i kjøleskapet før du former den, slik at den får “satt seg”.
  • Salaten er også nydelig alene, eller som tilbehør til kylling eller biff (skjært i tynne skiver).

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Får ikke tak i potetmel her i DK. Kan jeg bruke hvetemel eller maizena i stedet? Og i samme mengde? Mvh

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste