Halloween er rett rundt hjørnet og det er høysesong for skumle kaker. Her kommer oppskrift på enkle cakepops som kan pyntes så flott eller enkelt du orker. Jeg har her tatt utgangspunkt i sjokoladekjeks, og ikke sjokoladekake som jeg ser er gjennomgående i mange oppskrifter. Dermed slipper du å bruke tid på å bake, og kan heller legge litt tid i pynten om du ønsker det. Min erfaring er at det er pynten og ikke nødvendigvis innholdet som her er mest populært.

Ingredienser

200 g Oreokjeks eller Dots
75-100 g kremost naturell
12 pinner
150-200 g hvit kokesjokolade
eventuelt litt nøytral olje (feks solsikkeolje)
kakepynt/godteri

SLIK GJØR DU

Kjør kjeksen i en kjøkkenmaskin med kniver (eller med stavmikser) til kjeksen er helt knust.

Tilsett osten og kjør det til en masse som lett lar seg forme. Hvis massen virker litt myk kan du legge den i kjøleskapet 10-20 minutter. Form sjokolademassen etter ønske. Jeg trillet runde og avlange kuler. Stikk en pinne i hver av kulene. Sett dem kaldt i 20-30 minutter, eller i fryseren i ca. 5 minutter. Dette er viktig for at kakene skal holde seg på pinnen og for at sjokoladen skal stivne relativt raskt.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad*. Tilsett eventuelt litt nøytral olje dersom du synes sjokoladen er litt tyktflytende. Hell den smeltede sjokoladen i et høyt glass eller lignende som er egnet til å dyppe cakepopsen i.

Finn frem en bolle og plasser litt oasis eller isopor i bunnen (sørg for at det er kilt godt fast), som du kan sette cakepopsen i etterhvert som de blir ferdige. Dypp cakepopsen i sjokoladen og la den renne av litt. Dekorer etter ønske og sett dem i oasis/isoporbollen når de er ferdigpyntet. Jeg har her i stor grad benyttet lakrissnorer til hår og edderkoppbein, og kakestrøssel her og der, men du kan selvsagt benytte det du har tilgjengelig. Den enkleste varianten kan du for eksempel drysse litt kakestrøssel over, og ha gjerne ulik strøssel på de ulike cakepopsene.

Sett bollen med de ferdigpyntede cakepopsene i kjøleskapet og oppbevar dem der frem til de skal serveres. Cakepops holder seg i kjøleskap et par dager, men pynten kan miste farge ved oppbevaring.

TIPS

 • Når du skal smelte sjokolade i vannbad setter du en bolle oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet eller at det kommer vann oppi bollen, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse. Det finnes også egne sjokoladesmeltere som er laget for dette formålet og om kan være verdt å sette på ønskelisten dersom du baker en del.)
 • Lyst på flere tips om hva du kan lage til Halloween? Du finner alle oppskriftene samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ja, det er mye jobb, men det er jo opp til deg hvor mye jobb du vil legge i pyntingen. Og, ja jeg kommer til å lage det igjen! 🙂

   1. Hei! Jeg har fått et cakepopsjern av svigermor 🙂 Saken er at det ikke står oppskrifter i heftet som følger med, og det blir jo ikke helt samme fremgangsmåte med jernet som når man lager de for hånd. Her ser det jo ut som at man bare skal helle røra i jernet, og vips så er de ferdige! Tror du jeg kan bruke en vanlig muffins oppskrift?

 1. Så herlige!

  Jeg har kun laget pops én gang og sa høyt til meg selv at jeg aldri skulle prøve meg igjen. Haha.. men nå ble jeg jammen meg litt fristet.
  Jeg brukte den Sjokoladekakemiksen fra Funksjonell Mat og den passer utmerket til å trille kuler ut av for den er så saftig. Bare et tips til de som vil ha det enkelt.

  Ha en fortsatt fin tirsdag!

  Hilsen Melissa Spania

 2. Tusen takk for gode tips:) men ett spørsmål, har du noen oppskrifter som er glutenfrie til en barnebursdag?

  1. Jeg har hittil sluppet å laget glutenfrie kaker til barnebursdag, så det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med.

 3. Hei Trine! Er ivrig bruker og leser av bloggen din, og synes oppskriftene dine er varierte og gode. Men disse cakepopsene skjønte jeg meg virkelig ikke på. Etter å ha stått i kjøleskap et døgn, og mor startet m pynting, raste den ene popsen etter den andre fra hverandre.. Sjokoladen var altfor tykk, men det gikk bedre m litt olje som du nevner. Men kulene ville ikke sitte på pinnene, og enten skled de nedover, eller halve hodet knakk av.. Brukte 100 gr kremost, så den burde jo være tilstrekkelig fast.. Har du opplevd dette? De få som ville stå ble imidlertid kjempefine.

  1. Jeg har ikke opplevd det samme, og vet ikke hva som eventuelt gjorde at det gikk galt for deg. Mulig at årsaken kan ligge i at du lot dem stå i kjøleskapet på pinnen i ett døgn før du begynte å pynte, hvis jeg forsto deg rett. Mulig at manglende sjokoladetrekk gjorde at de tørket litt ut? Jeg laget og pyntet mine samme dag, og de holdt seg på pinnen i flere dager. Så bra at ikke alle ble mislykket da, for da gjorde du i alle fall noe rett! Lykke til neste gang! 🙂

  1. De får du kjøpt på Cacas, eller forretninger som selger Cacasprodukter, slik do for eksempel Jernia.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste