I dag kan jeg friste med djevelegg, som er en munnfull av smakfulle fylte egg. De er enkle å lage, og kan fylles etter smak og behag. Disse djeveleggene er fylt med blant annet chili, og du kan gjøre dem så spicy som du ønsker. Passer fint til påskelunsjen, koldtbordet eller hvis du bare har lyst på noe godt.

Ingredienser

6 egg , romtempererte
1 ss rødløk , finhakket
2 ss majones
2 ss smør , mykt
1 ss dijonsennep
1 ss gressløk , finhakket + ekstra til dekor
1 ss Sriracha eller annen chilisaus
nykvernet sort pepper + salt
chiliflak eller malt paprika til dekor

SLIK GJØR DU

Djevelegg med chili

Ha vann i en kjele slik at det akkurat vil dekke eggene. Kok opp og legg eggene forsiktig oppi med en skje el. La de koke i 8-9 minutter og avkjøl dem i kaldt vann noen minutter. Eggehviten skal være fast, mens plommen gjerne kan være litt flytende. Fjern eggeskallet. Del eggene i to på langs, grav ut den gule plommen og ha dem i en liten bolle.

Skjær løken i små terninger og ha i bollen (med eggeplommene) sammen med majones, mykt smør, sennep og gressløk. Rør godt sammen og smak til med sriracha, salt og pepper. Ha gjerne eggefyllet oppi en sprøytepose.

Fordel eggene på et serveringsfat eller lignende, med snittflaten opp. Fordel eggeblandingen i gropen etter eggeplommen, og dryss deretter over litt finhakket gressløk og et par klyper chiliflak (eller litt paprikapulver).

Serveres alene eller sammen med for eksempel røkt laks/ørret eller spekemat. Ypperlig å ha på påskebuffeten.

Djevelegg med chili

TIPS

  • Bruk helst romtempererte egg (la dem gjerne ligge i romtemperatur over natten, egg tåler fint det et par døgn) – da sprekker de sjeldnere og blir enklere å skrelle. Dersom du ikke har romtempererte egg legger du dem i kaldt vann, gir dem et oppkok og lar dem koke i ca. 8 minutter. Dersom du er usikker på koketiden kan det være lurt å «prøvekoke» et egg for å sikre at du ikke koker eggene for kort/lenge.
  • Djeveleggene kan oppbevares i kjøleskapet (tildekket med plast) et par dager.

Djevelegg med chili

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste