Lag smakfulle cupcakes med et hint av sitron og en deilig ostekrem til påske. Pynt dem gjerne med påskeegg eller fargerikt strøssel.

Ingredienser

CUPCAKES

125 g smør , romtemperert
175 g sukker
2 egg
200 g hvetemel
1/2 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 sitron , finrevet skall
2 ss sitronjuice

OSTEKREM & DEKOR

50 g smør , romtemperert
100 g kremost , naturell
250 g melis
sjokoladestrøssel
sjokoladeegg el. dekor

SLIK GJØR DU

Cupcakes med påskeegg

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Finn frem muffinsbrett og 12 muffinsformer. Dersom du ikke har muffinsbrett kan du benytte doble muffinsformer isteden. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha romtemperert smør og sukker i bakebollen og visp det til det er kremete. (Hvis smøret kommer rett fra kjøleskapet og er hardt, kan du skjære det i skiver med en ostehøvel.) Tilsett eggene, ett av gangen, og tilsett deretter melken og de tørre ingrediensene vekselvis. Ikke visp røra mer enn det som er nødvendig for at alt skal bli godt blandet sammen. Tilsett revet sitronskall og sitronsaft til slutt. Fordel deretter røra i muffinsformene, slik at de er ca. 2/3 fulle.

Stekes på midterste rille i ca. 18 minutter, til de er gjennomstekte. Stikk en ren fyrstikk midt i en kake. Dersom det ikke henger røre igjen på fyrstikken er kaken ferdig stekt. Avkjøles i muffinsbrettet på rist i noen 5 minutter, og løft dem deretter forsiktig ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles helt på risten.

Cupcakes med påskeegg

Når cupcakesene er avkjølte, kan du lage ostekremen. Kjør det romtempererte smøret i noen minutter med vispen til det blir kremete. Ha i kremosten og kjør maskinen et par minutter og tilsett deretter melisen. Kjør det på middels tempo til alt er godt blandet og du har en jevn og luftig ostekrem. Ha gjerne ostekremen i en sprøytepose eller plastpose.

Dekorer cupcakesene med kremen eller smør den utover med kniv, dryss over litt brunt kakestrøssel og dekorer med sjokoladeegg eller annen dekor. Dersom du ønsker å lage «reder» som på bildene må du doble oppskriften på ostekremen. Da blir de i overkant søte etter min smak, men junior synes de ble helt perfekt.

Oppbevar pyntede cupcakes i boks med lokk i kjøleskapet. La dem gjerne stå i romtemperatur ca. 30 minutter før servering. Cupcakes smaker best når de er ganske nylagede, men kan fryses hvis det blir noen til overs.

Cupcakes med påskeegg

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Gjennom år har jeg funnet inspirasjon og lært nytt av deg, Trine.
    Jeg gir deg ofte kommentaren: yes, Trine, du hjalp meg igjen. Tusen takk.
    Jeg er 72 år og står trygt forankret i barndommens lære i tradisjonell Rogalands mat. Jeg liker å lage mat og trives godt med å lage fra bunnen av.
    Ha en glad og fin påske
    Gode hilsener fra Anne

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste