CEVICHE MED REKER

Ceviche er en rett bestående av fersk, rå fisk eller skalldyr, som marineres i en limesaus tilsatt forskjellige smaker. Denne retten er ikke en "ordentlig" ceviche, for som du ser så bruker jeg ferdig kokte reker. Men det er uansett en smakfull rett, kjapp og enkel å lage, og er for eksempel en ypperlig forrett til tex-mex-retter, til tapasbordet eller hvis du bare ønsker en liten appetittvekker.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 6 PORSJONER
  • Time: 30 minutter + hviletid
  • Kjøkken:
  • Type rett: ,
Annonse

Ingredienser

250 g reker (rensede), i biter
1/2-1 agurk , i små terninger
1/2 rødløk (liten), finhakket
1/4 rød paprika , i små terninger
1/4 rød chili , finhakket
1/2 ts ingefær , finrevet
1-2 ss koriander , finhakket
1 ss gressløk , finhakket
2 lime
kajennepepper
extra virgin olivenolje
koriander , til dekor
tortillachips

SLIK GJØR DU

Rens rekene, skjær dem opp i mindre biter og ha dem i en liten bolle. Hold gjerne av noen hele reker til dekor.

Del agurken i to på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Skjær agurken i små terninger, og ha dem oppi bollen. Gjør det samme med de øvrige grønnsakene, hakk urtene fint, og vend det hele forsiktig sammen. Tilsett finhakket chili etter smak. Smak deretter til med saften av ca. 1 lime og litt kajennepepper.

Sett blandingen i kjøleskapet i 1-2 timer. Hell av overskuddsvæsken og fordel blandingen i små glass rett før servering. Drypp litt av din beste olivenolje over retten og dekorer med hele reker, limebåter og frisk koriander. Nytes umiddelbart, gjerne med tortillachips som sprøtt tilbehør.

Alternativt kan du anrette blandingen oppå tortillachips, men da må den nytes ganske umiddelbart.

TIPS:

  • I denne retten er gode råvarer alfa og omega. Bruk derfor ferske reker som du renser selv (eller sett noen andre til det).
EnglishREAD IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.