Ceviche er en rett bestående av fersk, rå fisk eller skalldyr, som marineres i en limesaus tilsatt forskjellige smaker. Denne retten er ikke en "ordentlig" ceviche, for som du ser så bruker jeg ferdig kokte reker. Men det er uansett en smakfull rett, kjapp og enkel å lage, og er for eksempel en ypperlig forrett til tex-mex-retter, til tapasbordet eller hvis du bare ønsker en liten appetittvekker.

I denne retten er gode råvarer alfa og omega. Bruk derfor ferske reker som du renser selv (eller sett noen andre til det).

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250 g reker (rensede), i biter
1/2-1 agurk , i små terninger
1/2 rødløk (liten), finhakket
1/4 rød paprika , i små terninger
1/4 rød chili , finhakket
1/2 ts ingefær , finrevet
1-2 ss koriander , finhakket
1 ss gressløk , finhakket
2 lime
kajennepepper
extra virgin olivenolje
koriander , til dekor
tortillachips

SLIK GJØR DU

Ceviche med reker

Rens rekene, skjær dem opp i mindre biter og ha dem i en liten bolle. Hold gjerne av noen hele reker til dekor.

Del agurken i to på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Skjær agurken i små terninger, og ha dem oppi bollen. Gjør det samme med de øvrige grønnsakene, hakk urtene fint, og vend det hele forsiktig sammen. Tilsett finhakket chili etter smak. Smak deretter til med saften av ca. 1 lime og litt kajennepepper.

Sett blandingen i kjøleskapet i 1-2 timer. Hell av overskuddsvæsken og fordel blandingen i små glass rett før servering. Drypp litt av din beste olivenolje over retten og dekorer med hele reker, limebåter og frisk koriander. Nytes umiddelbart, gjerne med tortillachips som sprøtt tilbehør.

Alternativt kan du anrette blandingen oppå tortillachips, men da må den nytes ganske umiddelbart.

Vintips (fra Sara Døscher): Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2020 (Tyskland), pris: kr 154 (Varenr: 1342301). Smakene som dominerer i denne eksotiske, peruanske retten er fremfor alt lime, koriander, chili og reke. Med andre ord: skikkelig friske og tydelige smaker. Her bør vi ha en vin som smaker mye og som har minst like høyt nivå av friskhet som selve retten. Om vinen i tillegg har en ørliten restsødme som kan matche chilien, er vi i mål. Ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt – hvitvin på rieslingdruen er for meg det soleklart beste valget til ceviche. Kühling-Gillot er en strålende rieslingprodusent som bestandig leverer skikkelig saftige viner med livlig friskhet. Her er alt på plass, dette er hånd-i-hanske-match!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei,

  funker det å lage ceviche med større biter av fisk? (for eksempel 200 g)
  Kan jeg da lage dem på samme måte som i dine oppskrifter bare la dem ligge lengre med sitron og lime?

  Er det mulig å dekke til fisken med en blanding av vann, oppkuttet lime og sitron?
  Slik at det på den måten dekker fisken helt og man slipper å snu den for å få alt «kokt».

  🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste