Disse småkakene, Brutti ma buoni, falt jeg for under en av mine turer til Italia. Deilige små nøttekaker som er sprø utenpå og myke inni. Direkte oversatt fra italiensk blir Brutti ma buoni på norsk "stygge, men gode". Om de er stygge må du vurdere selv, men etter min mening er de skikkelig gode på smak. Perfekte sammen med en kopp kaffe eller espresso, eller som tilbehør til jordbær og/eller iskrem.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

3 eggehviter
2 klyper salt
250 g sukker
250 g mandler eller hasselnøtter, kvernet

SLIK GJØR DU

ITALIENSKE SMÅKAKER - BRUTTI MA BUONI

Visp eggehviter og salt i en kjøkkenmaskin med visper på lav til middels hastighet til du får et hvitt og halvstivt skum. Spe med sukkeret, litt etter litt. Bruk gjerne finkornet sukker, eller kjør vanlig sukker i en kjøkkenmaskin med kniver. Pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs. Tilsett kvernede mandler (eller hasselnøtter, se tips), litt etter litt, og vend forsiktig sammen med en slikkepott, til alt er godt blandet sammen.

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Kle to bakebrett med bakepapir.

Hell blandingen over i en tykkbunnet kjele som er ca. 20 cm i diameter. Varm opp blandingen på litt over middels temperatur i ca. 5 minutter, mens du rører av og til med en slikkepott, slik at den ikke brenner seg fast i bunnen. Skru ned varmen noe og rør i ytterligere 5-10 minutter. Blandingen vil etter hvert bli noe mørkere og fastere, og få konsistens som havregrynsgrøt. Ta deretter blandingen av varmen. Deigen skal være litt klumpete, og skal ikke flyte utover. Da må du ha den i kjelen litt til.

ITALIENSKE SMÅKAKER - BRUTTI MA BUONI

Bruk to barneskjeer og form ca. 20 jevnstore kaker. Senk varmen i stekeovnen til 150 grader og stek småkakene på midterste rille i 20-23 minutter, til de så vidt har tatt litt farge, er tørre utenpå, men fortsatt har en myk kjerne. La småkakene hvile på stekebrettet i ca. 5 minutter, og ha dem deretter over på en bakerist for avkjøling.

Småkakene oppbevares i lufttett kakeboks og er holdbar i ca. 2 uker, men kan gjerne fryses.

ITALIENSKE SMÅKAKER - BRUTTI MA BUONI

TIPS

  • Jeg har her benyttet ferdig kvernede mandler. Hvis du ikke har det kan du kjøre mandler eller hasselnøtter i en kjøkkenmaskin med kniver, til du har en jevn masse. Jeg vil ikke anbefale å benytte mandelmel i denne oppskriften. Det er ikke nødvendig å skålde mandlene, men det ytre skallet på hasselnøttene bør fjernes.
  • Tilsett gjerne 2 ss siktet bakekakao for litt sjokoladesmak på baksten. Vendes inn sammen med mandlene.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste