I påsken må man ha en skikkelig påskekake, enten man er på hyttetur eller hjemme, ikke sant? Prøv denne smakfulle og enkle sjokoladekaken som du raskt rører sammen for hånd, her trengs nemlig ingen kjøkkenmaskiner! Kaken er smaksatt med finrevet appelsinskall og pyntet med en silkemyk sjokoladekrem. I anledning påsken er den dekorert med sjokolade- og mandelegg i ulike størrelser. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE

150 g smør
200 g mørk kokesjokolade
175 g sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
125 g hvetemel
1 appelsin (finrevet skall)

SJOKOLADEKREM & DEKOR

200 g mørk kokesjokolade
2 dl kremfløte
50 g smør
1-2 poser sjokoladeegg eller mandelegg

SLIK GJØR DU

Brownies med appelsin og påskeegg

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme). Finn frem en rund kakeform som er ca. 22 cm i diameter. Pensle og strø formen eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Vask appelsinen med lunkent vann, tørk den med litt kjøkkenpapir og riv deretter skallet (kun det oransje) fint med et zesterjern eller lignende.

Smelt smøret over svak varme. Del eller skjær sjokoladen i jevnstore biter. Bruk gjerne sjokolade med ca. 55% kakaoinnhold (både til kaken og kremen). Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.

Tilsett sukkeret og knekk deretter oppi ett egg av gangen. Rør godt imellom hvert egg. Ha i vaniljesukker, bakepulver og sikt i hvetemelet. Tilsett tilslutt appelsinskallet og rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott eller lignende. Hell røren i kakeformen.

Brownies med appelsin og påskeegg

Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk, det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Ønsker du en mer tradisjonell sjokoladekake kan du steke kaken til det ikke henger kakerøre igjen på fyrstikken. Avkjøl kaken på rist mens den enda er i formen.

Hakk sjokoladen i små, jevnstore biter og ha det i en kjele. Kok opp kremfløten og hell den over sjokoladen, litt av gangen. Rør det hele sammen ved hjelp av en slikkepott, til sjokoladen er oppløst. Tilsett smøret i små, jevnstore terninger og rør til smøret er smeltet og du har en jevn og blank røre. La blandingen hvile i kjøleskapet til den tykner, etter 15-30 minutter. Rør i blandingen underveis og følg med til den får en kremete konsistens og kan smøres på kaken. Sjokoladekremen skal ikke stivne. Fordel sjokoladekremen oppå kaken og dekorer med sjokoladeegg eller annen dekor. Kaken skal oppbevares kald og er holdbar i flere dager.

Kaken serveres romtemperert i godt selskap og gjerne sammen med en kopp deilig, nylaget kaffe.

Brownies med appelsin og påskeegg

TIPS

 • Dersom du ønsker en «mildere» kake kan du benytte en sjokolade med lavere kakaoinnhold.
 • Kaken smaker også godt uten sjokoladekremen. Gi kaken eventuelt et lite dryss med melis før servering, og gjerne med appelsinsalat og vaniljeis som tilbehør.
 • Kaken kan gjerne fryses, men fortrinnsvis uten sjokoladekrem og dekor.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei. Jeg fant to oppskrifter i din blogg under; sjokoladekake med påskeegg. I den ene har du 1SS vaniljesukker. I den andre 1ts vaniljesukker. I den første nevner du at vaniljesukker, bakepulver og sukker skal røres inn før melet, men oppgir ikke hvor mye bakepulver. Noe har gått veldig galt, men med litt sunn fornuft håper jeg at jeg får et vellykket resultat siden jeg startet friskt ut med oppskrift 1 og fant tilfeldigvis den andre oppskriften etter at kaken nå står i ovnen.

 2. Er det mulig å lage denne uten appelsinen, eller må man da erstatte det med noe? Ser veldig god ut, men ville hatt det som en vanlig, saftig sjokoladekake..

  1. Du kan bare droppe appelsinskallet, kaken blir nydelig uten også. Baker den slik rett som det er. Lykke til!

 3. Jeg lagde denne kaken i dag, men glasuren vil ikke stivne, selv etter en time i kjøleskap er den like flytende. Jeg brukte melkesjokolade i stedet for kokesjokolade, kan det være derfor? Har fulgt oppskriften til punkt og prikke ellers

  1. Hvis sjokoladekremen ikke stivner kan du piske den. Den blir litt lysere, men ellers god.
   (Jeg brukte stavmikser)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste