Denne desserten serverte jeg som en søt avslutning på en fireretters middag. En hjemmelaget sorbet er da et godt valg, synes jeg, friskt, søtt og godt - med crumble som gir litt tyggemotstand.

Ingredienser

Bringebærsorbet

1 kg bringebær (bruk gjerne frosne)
150-200 g sukker
2 ts lønnesirup (kan sløyfes)
2-3 dl vann
1/2-1 sitron , saften

Crumble

50 g smør mykt
50 g sukker
100 g hvetemel
2 ts (ekte) vaniljesukker

SLIK GJØR DU

Bringebærsorbet: Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin sammen med sukker, vann og sirup, til du får en fin purè. Smak til med nypresset sitronsaft og eventuelt mer sukker, hvis det er nødvendig.

Sil bærblandingen gjennom et dørslag eller lignende, og kjør den deretter i en iskremmaskin. Spis sorbeten umiddelbart eller frys den ned og spis senere. Selv synes jeg sorbeten blir best nylaget, etter 30-45 minutter i fryseren. Da har den passe konsistens.

Du trenger slett ikke iskremmaskin for å lage sorbet, se her.

Crumble: Ha alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i en bolle. Bruk hendene og smuldre massen sammen. Spe med mer mel til massen har en smulete konsistens. Fordel smulene, som bør ha omtrent lig størrelse, på et bakepapirkledt stekebrett, Stekes ved 200 grader i ca 10 minutter, eller til smulene begynner å ta farge og samtidig er gjennomstekt. La smulene avkjøles og smuldre dem ytterligere når de er avkjølt. Dersom du har noen gode (hjemmelagede) kjeks kan du selvsagt knuse og benytte dem istedet for spesiallaget crumble!

Ved servering har du 1-2 ts med smuler på en tallerken og legger en raus kule med bringebærsorbet på toppen. Pynt gjerne med mynte eller sitronmelisse, hvis du har, og server umiddelbart.

Vintips: Saracco Moscato d’Asti

(Lurer du på hva resten av menyen besto av, kan jeg opplyse at det ellers ble servert kamskjell med parmesanaïoli til forrett, pastaskjell med spinat, ricotta, spinat og parmaskinke til hovedrett (noe barna er glad i) og ovnsbakte fiken med italienske oster til mellomrett.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Meget fin blog du har, som man virkelig bliver inspireret af! Billederne er også rigtig fine! Vi følger med på bloglovin’ nu 🙂

    Venlig Hilsen
    Laura og Christine
    (www.twin-food.blogspot.com)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste