Det er noe helt spesielt med en god fiskesuppe. En rykende varm fiskesuppe hvor fersk og deilig sjømat får kose seg i en fantastisk kraft som er et lite eventyr i seg selv, med spennende smaker, lukter og kombinasjoner. Da ligger alt til rette for et skikkelig festmåltid. Jeg har her tatt utgangspunkt i en klassisk fransk fiskesuppe. Bouillabaisse ble tradisjonelt laget på stranden av fiskere i Marseille, som kokte suppe på det som ble til overs etter dagens fangst. Dette er nok et eksempel på at traust hverdagsmat etter hvert har blitt løftet frem som gourmetmat - med rette.

Min variant av denne suppen er fra kokeboken min TRINES MAT. Tenk at det nå er mer enn ett år siden boken kom i salg, og fortsatt går den som varmt hvetebrød - og forlaget har nå trykket opp 9 opplag og mer enn 62 000 eksemplarer! Boken har også vært på Bokhandlerforeningens bestselgerliste hver eneste uke siden den kom ut, sist uke på 4. plass. Det er ikke fritt for at jeg klyper meg i armen rett som det er. Men, tilbake til suppen, som du først som sist kan invitere gjester på.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

FISKESUPPEN

1 dl olivenolje
1 løk , finhakket

GARNITYR

1 fennikel , i tynne skiver
700 g fiskefilet (ulike sorter, for eksempel torsk, laks, steinbit, bleiflabb, uerfilet, i terninger)

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste