Med hjemmelaget syltetøy og litt bær i huset er veien til en deilig bærpai kort. Jeg laget disse deilige minipaiene av tertedeigrester som jeg hadde puttet i fryseren for et par uker siden. Til 4 miniterter eller en stor terte trenger du omtrent:

Ingredienser

1 porsjon tertedeig
6-8 ss blåbærsyltetøy
200 g friske blåbær (ca.)
sitronmelisse eller mynte
melis til pynt
balsamicokrem (kan sløyfes)
4 kuler vaniljeis
4 terteformer små

SLIK GJØR DU

 

Lag tertedeigen som beskrevet i oppskriften. Form deigen til en pølse som pakkes inn i plast og legges kaldt i minst en time, men gjerne over natten.

Skjær tynne, jevne skiver av deigpølsen (på langs) og fordel tertedeigen i 4 små terteformer som er smurt og strødd. Om du heller foretrekker og kjevle ut deigen gjør du det, men med denne metoden sparer du deg for en klissete kjøkkenbenk og kanskje noen ergrelser. Deig som eventuelt blir til overs kan oppbevares i fryseren i inntil 3 uker.

Forstekes ved 185 grader i 15-20 minutter, til tertebunnene såvidt begynner å ta farge. Sett tertebunnene til avkjøling, gjerne over natten.

 

Rett før servering fordeler du blåbærsyltetøyet i tertebunnene og fordeler deretter de friske blåbærene over. Gi terten et lite melisdryss og server sammen med vaniljeis og balsamicokrem. Jeg benyttet balsamicokrem med skogsbær, noe som passet veldig godt til denne desserten.

Enjoy!

(Bli gjerne følger av TRINEs MATblogg på Facebook, motta oppskifter pr epost eller abonner på RSS-feed, slik at du får med deg de daglige oppdateringene på bloggen.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei
    Har du forslag til fiberfattig mat.

    Da jeg skal inn og ha en undersøkelse må jeg spise fiberfattig mat i 3 dager har du forslag til meny ? Hadde vært glad for alle forslag

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste