Det er utrolig hektiske dager, med mye møtevirksomhet, innspilling av nye filmer til YouTubekanalen min - og vi har så smått begynt å jobbe med en skisse over den nye (redesignede) bloggen min. Gleder meg veldig til å fortelle dere mer, etter hvert. Som dere skjønner blir det ikke all verdens tid til å lage og fotografere nye godbiter, og jeg tillater meg derfor å friste med en tidligere publisert favoritt isteden, som fikk en liten "makeover" i Trines mat 2. Denne retten, som består av kylling, bacon, eple, rødløk, poteter og balsamicoeddik, er kjapp, enkel, barnevennlig (populær blant barna også) og veldig, veldig god på smak. Denne retten har jeg laget på hytta flere ganger i løpet av høsten - for det er nemlig en ypperlig rett å servere når det er mange rundt bordet, og det er vi rett som det er. Alt tilberedes i en og samme form - finn frem langpannen og prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLINGFORMEN

700 g utbenet kyllinglår eller kyllingfilet, delt i to
500 g småpoteter , delt i to
8 baconskiver
2 rødløk , i båter
2 epler , i båter
smør eller olje til steking
2 ss pinjekjerner (ca.)
salt og pepper
frisk timian

BALSAMICOSAUSEN

¾ dl hvitvin
¾ dl balsamicoeddik
honning eventuelt litt
2 ss smør
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Baconsurret kylling med balsamicosaus

Bruk små poteter av omtrent lik størrelse, del dem i to og legg dem i et stort ildfast fat eller stekeovnens langpanne. Ringle over litt olivenolje og rør litt på potetene slik at alle er godt dekket. Krydre med salt og pepper, og stekes ved 225 grader (varmluft), midt i ovnen i ca. 20 minutter, til potetene er nesten møre.

Mens potetene koser seg i ovnen deler du kyllinglårene/filetene i to på tvers i omtrent jevnstore biter. Krydre med nykvernet sort pepper og ørlite salt. Surr en skive bacon rundt hver kyllingbit og stikk gjerne en tannstikker i skjøten. Stekes på middels varme på alle sider, til baconet er gyllent. Legg til side.

Fres rødløken i litt smør eller olje, til den er blank og myk. Tilsett eplebåtene etter et par minutter og la dem surre med.

Ta det ildfaste fatet med potetene ut av ovnen og senk varmen til 200 grader (over- og undervarme). Fordel kyllingbitene og grønnsakene over potetene og dryss pinjekjernene over. Dryss gjerne litt frisk timian og dra gjerne et par drag med pepperkverna over det hele – og stek midt i ovnen i 10-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.

Kok balsamicoeddik og hvitvin til omtrent halvparten har fordampet. Smak eventuelt til med litt honning om nødvendig. Pisk inn smøret, litt etter litt. Sausen bør ikke koke etter dette, men holdes varm.

Baconsurret kylling med balsamicosaus

Sånn, nå er maten klar! Sett formen og sausen på bordet – og la den enkelte forsyne seg selv.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne fikk jeg lyst til å prøve! Har du noe forslag til flere grønnsaker som kunne passe til?

 2. Hei:-) Og takk for deilig inspirasjon i en grå mathverdag… Drikker ikke vin, og har derfor ikke en vinskvett stående. Kan jeg erstatte hvitvin med noe annet?

 3. Hei Trine! Denne skal vi lage I kveld her I leiligheten vår på Tenerife – men med kalkun – gleder oss – mannen min er alltid fornøyd med oppskrifter fra bloggen din

 4. Hei, kunne tenke meg å lage denne retten, men erstatte kyllingen med enten torsk eller skrei.
  Har du forsøkt noe lignende/er det noe jeg da bør være obs på?
  Ha en fortsatt god helg!

 5. Jeg laget balsamicosausen med eplejuice istedet for hvitvin, og hadde bare bittelitt honning i. Laget en grønn salat med tomat og avocado og brukte sausen som dressing over salaten. Ble kjempegodt!

 6. Hei Trine! Denne er bare utrolig god!….på samme måte som de baconsurrede kyllinglår på grillen som du har oppskrift på.
  Jeg delte IKKE kyllinglårene i to – tenker de da ville bli litt tørre…
  Utbena kyllinglår er kjempesnadder!

 7. Fantastisk god. Lagde denne retten i går og jeg slikka (nesten) tallerkenen ren. Har egentlig lyst til å lage den i dag igjen :p Takk for masse flotte oppskrifter, Trine.

 8. Denne skal jeg prøve i morgen 🙂 Bare har et spørsmål, ca hvor lang tid tar det å koke inn edikken og hvitvinen?

 9. Hei! Vil bytte ut epler med gulrot, hvis jeg legger de inn med potetene fra starten av, vil de bli passe møre da? Eller burde de stekes og følge oppskriften som om de var epler? 🙂

 10. Trur du det kan passe å ha frisk basilikum i tillegg til frisk timian? Vi kunne også tenkt oss litt mer grønnsaker. Kan småtomater og gul paprika fungere? Eller blir det feil?

 11. Det er mange bra og gode oppskrifter jeg følger! Har laget middager i 45 år! Jeg elsker matlaging ennå!!
  Jeg synes også det er godt med litt vin i sauser, gryter etc, men en liten dl vin kan erstattes med noe annet. Fint om det kommer frem i oppskriftene! ( blir litt rart hvis man må åpne en flaske vin for 3/4 dl mengde:)

 12. Hei! Samboeren min er allergisk mot løk. Har du noen tips på hva jeg kan erstatte løken med – de fleste oppskrifter har løk som base til ett eller annet
  – Takk for mange gode oppskrifter!

  1. Løken spiller en viktig rolle i denne retten, men når det er sagt tror jeg at den også vil smake godt uten løk. Kommer ikke på hva den eventuelt kan erstattes med. Hva erstatter dere ellers løken med?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste