En kjapp, enkel og smakfull forrett eller smårett, hvor chilimarinerte reker serveres på en seng av asparges og ruccula. Det hele toppes med en deilig yoghurtdressing med et hint av sitron. Prøv det du også!

Ingredienser

ASPARGES & SALAT

1 bunt asparges
50 g ruccula (ca.)
2-3 ss extra vigin olivenolje
salt og pepper
godt brød

CHILIREKER

200 g reker (ferdig renset mengde)
2 ss extra vigin olivenolje
1/2 sitron , saften
1/2 rød chili , finhakket
salt

YOGHURTDRESSING

4-5 ss gresk yoghurt eller rømme
1/2 sitron , finrevet skall + 1-2 ts juice
1/2-1 ts dijonsennep
1 ts flytende honning
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Asparges med chilireker

Rens rekene og ha dem i en liten bolle sammen med olivenolje, sitronsaft og finhakket rød chili. Smak eventuelt til med litt salt. La rekene få marinere i 10-15 minutter.

Kok aspargesen i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Hell umiddelbart av kokevannet og legg aspargesen et par minutter i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Riv sitronskallet til yoghurtdressingen fint med et zesterjern, og rør det sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen (begynn med ca. 1 ts sitronsaft). Smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige, og krydre med salt og pepper.

Fordel ruccula og asparges på fire porsjonstallerkener eller et serveringsfat. Drypp over litt av din beste olivenolje. Fordel chilirekene oppå, og drypp litt av dressingen over. Serveres med godt brød.

Asparges med chilireker

TIPS

  • Asparges og yoghurtdressing kan gjøres ferdig noen timer før servering. Det samme kan rekene og marinaden (hver for seg), og blandes sammen ca. 15 minutter før servering.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hvor lang tid i forveien kan denne retten lages? Hvor lang tid bruker du på å rense rense rekene, ca. 500 gram?

    1. Har oppdatert oppskriften, se tips. Hvor lang tid en bruker på å rense reker er veldig individuelt.

  2. I ingredienslisten til yoghurtdressingen hadde det vært om fint om det sto 1 ts saft. Ser ut som det skal være saft av en halv sitron. Er klar over at det står nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste