En kjapp, enkel og smakfull forrett eller smårett, hvor chilimarinerte reker serveres på en seng av asparges og ruccula. Det hele toppes med en deilig yoghurtdressing med et hint av sitron. Prøv det du også!

Ingredienser

ASPARGES & SALAT

1 bunt asparges
50 g ruccula (ca.)
2-3 ss extra vigin olivenolje
salt og pepper
godt brød

CHILIREKER

200 g reker (ferdig renset mengde)
2 ss extra vigin olivenolje
1/2 sitron , saften
1/2 rød chili , finhakket
salt

YOGHURTDRESSING

4-5 ss gresk yoghurt eller rømme
1/2 sitron , finrevet skall + saft
1/2-1 ts dijonsennep
1 ts flytende honning
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Asparges med chilireker

Rens rekene og ha dem i en liten bolle sammen med olivenolje, sitronsaft og finhakket rød chili. Smak eventuelt til med litt salt.

Kok aspargesen i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Hell umiddelbart av kokevannet og legg aspargesen et par minutter i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Riv sitronskallet til yoghurtdressingen fint med et zesterjern, og rør det sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen (ca. 1 ts sitronsaft). Smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige, og krydre med salt og pepper.

Fordel ruccula og asparges på fire porsjonstallerkener eller et serveringsfat. Drypp over litt av din beste olivenolje. Fordel chilirekene oppå, og drypp litt av dressingen over. Serveres med godt brød.

Asparges med chilireker

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste