
I dag kan jeg friste med smakfulle og saftige kyllingkjøttboller med chilisaus og en knasende sprø grønn salat. I kjøttbollene har jeg blant annet tilsatt Saitaku Panko brødrasp som er en japansk variant av griljermel. Japanerne lært først kunsten å bake brød fra portugisere og navnet kommer av, – pão, (portugisisk for brød) og –ko, som betyr mel på japansk. Panko lages av brød uten skorpe og gjør at kjøttbollene blir ekstra saftige. Panko er også ypperlig til panering av kjøtt, kylling og fisk.
Jeg har også benyttet Saitaku soyasaus i både kjøttbollene og i den smakfulle chilisausen. Saitaku sesamfrø drysses over retten helt til slutt, og tilfører retten både en deilig smak og tekstur. Prøv det du også!
Ingredienser
KJØTTBOLLER
400 g | kjøttdeig av kylling (eller svin) |
1/2 ts | salt |
1 | sjalottløk , finhakket |
1 ss | ingefær , finrevet |
1/2 | rød chili , finhakket |
1 | egg |
1 dl | Saitaku panko |
1 ss | Saitaku soyasaus |
sort pepper , nykvernet | |
nøytral olje til steking |
SALAT & TILBEHØR
5 | vårløk , snittet på skrå |
150 g | sukkererter , delt på langs |
100 g | edamamebønner |
4 | reddiker , i tynne skiver |
nøytral olje til steking | |
frisk koriander | |
Saitaku sesamfrø , sorte eller hvite | |
4 porsjoner | ris eller nudler |
1/2 | lime , i båter |
CHILISAUS
3-4 ss | Saitaku soyasaus |
2-3 ss | flytende honning |
1-2 ss | Sriracha |
2 ts | limesaft |
1 fedd | hvitløk , presset |
SLIK GJØR DU
Skjær opp ingrediensene til kjøttbollene som angitt. Ha kyllingkjøttdeig og salt i en bolle og rør godt sammen. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør til alt er godt blandet. La kjøttfarsen hvile på benken mens du gjør klar de øvrige ingrediensene.
Kok ris (eller nudler) etter anvisningen på pakken.
Rør sammen ingrediensene til chilisausen og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte, sterke og syrlige. Skjær opp grønnsakene som angitt.
Form kjøttfarsen til små, jevnstore boller (ca. 16 stk) og stek dem i nøytral olje i 4-5 minutter på hver side, til de er gjennomstekt. Drypp ca. 1/3 av chilisausen over kjøttbollene rett før servering.
Stek vårløk, sukkererter, edamamebønner og reddiker raskt i varm stekepanne tilsatt litt nøytral olje, til de så vidt er varme (etter et par minutter).
Server grønnsakene umiddelbart sammen med kyllingkjøttbollene og ris. Topp retten til slutt med frisk koriander, sesamfrø, en limebåt og resten av chilisausen.
VELBEKOMME!
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Saitaku. Saitaku får du kjøpt hos MENY, Spar og Bunnpris. Du kan også bestille Saitakus produkter (og mye annet godt) direkte fra Oluf Lorentzens nettbutikk.
Honning sammen med sriracha – uvanlig men strålende ide!
Her gikk vi på en smell med de edamamebønnene. Det står ingen steder at de skal fjernes fra belgen, så vi brukte de hele (som sukkererter) Det var kjempeseigt. Ser jo på bildet i ettertid at du bare har brukt frøene inni.
Bare som et lite tips til andre dersom de er like lite erfaren med denne typen bønner som det vi er. 😉
Kjøttboller og saus var veldig godt – særlig fjortisen var overbegeistret. 🙂
Første gang jeg har laget mat av kyllingkjøttdeig. Da var dette den perfekte oppskrift! Trine; du leverer igjen og igjen Også morsomt å teste en annen soyasaus – soyasaus er ikke bare soyasaus har jeg skjønt nå. Store forskjeller. Takk for maten
Fantastisk oppskrift. Droppet chilien, og serverte med stekt ris. Til og med vår kresne minstemann elsket dette.
Testet denne med ertebasert mince fra Naturli. Fungerte strålende.