I dag er det min dag, igjen! Hurra for meg!

 

Synes ikke det er lenge siden sist – men hvor har egentlig tiden blitt av? Når jeg ser tilbake til det siste året, så vet jeg dessverre det. Det siste året tror jeg har vært det året jeg har jobbet mest i hele mitt liv – med blogg, ny kokebok og ikke minst oppfølgning av utviklingen av en ny nettside. Jeg har virkelig fatt kjenne på kroppen hvor krevende det kan være å drive en “one-woman-business”, med en epostboks som aldri blir tom, med bloggkommentarer jeg aldri får tid til å besvare, hvor jeg alene står for produksjon av innhold på bloggen – og ikke minst oppfølgning av prosjektet “ny nettside”, som har blitt mer omfattende og krevende enn jeg kunne forestille meg.

 

TRINE INVITERER er nå vel lansert og har vært på topplisten siden den kom ut, denne uken på 13. plass! Denne uken kom også annet opplag inn på lager og vi er nå oppe i 70 000 eksemplarer! Som en gulrot i det fjerne ser jeg også en fantastisk nettside. Jeg gleder meg veldig til vi kan trykke på “publiser” og vise hvor fantastisk den er. Når den er helt klar. Jeg tør ikke helt å si når, men forhåpentligvis er det ikke så veldig lenge til. Når den er oppe og går blir det endelig også litt mer tid til å være kreativ på kjøkkenet igjen, og ikke minst blir det forhåpentligvis litt mer fritid også. Det ligger med andre ord til rette for et litt roligere år frem til neste fødselsdag, og det skal jeg love meg selv å nyte.

 

I dag er det altså min dag og da logger jeg av om ikke så alt for lenge. Dagen skal feires med gode venner og en Michelinstjerne, og det ser jeg veldig frem til! Og ikke minst ser jeg frem til å feire dagen med barn og barnebarn på søndag, med menyen “Viltaften” fra den nye kokeboken min.

 

Inviter til høstfest du også, da vel! Her er mitt forslag til en fargerik og spennende treretters oktobermeny med smak av høst.

 

# FORRETT #

Vi starter med kamskjell til forrett. Her har kamskjellet fått følge av en smakfull appelsin- og baconsjy, en deilig kombinasjon. Appelsin- og baconsjyen kan forberedes på forhånd, men kamskjellene må stekes idet gjestene setter seg til bords.

#HOVEDRETT #

Til hovedrett velger jeg lammeskanker i en deilig tomatsaus med løk, chili og rotgrønnsaker. Som tilbehør serveres en silkemyk potetpuré. Lammeskankene forberedes tidligere på dagen og lager seg selv i ovnen de siste 2-3 timene før gjestene kommer. Ypperlig gjestemat dette!

# DESSERT #

Som en søt avslutning passer det godt med tilslørte bondepiker med eplesirup. Her kan du gjøre ferdig alle elementene på forhånd, men desserten bør monteres sammen rett før servering. Den deilige eplesirupen kan lages ferdig flere uker før den skal serveres, så lag gjerne en stor porsjon slik at du har litt på lur i høst. Deilig tilbehør til eplekake, is – ja det meste!

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste