Det går mot vår og lengre dager, og det må feires! Inviter venner og/eller familie på en enkel, men smakfull treretters middag. Her er mitt forslag til en fargerik meny med mange gode smaker (klikk på bildene for oppskrift):

 

# FORRETT #

Vi starter med deilig tataki som kan gjøres klar tidligere på dagen. Som tilbehør serveres en smakfull ponzusaus.

#HOVEDRETT #

Til hovedrett velger jeg marinert svinefilet med wokede grønnsaker og ris. Svinefileten blir enda saftigere dersom du senker temperaturen ned mot 125 grader. Da må du selvsagt legge til litt steketid i forhold til det som står i oppskriften. Grønnsakene kan skjæres opp tidligere på dagen, men bør stekes raskt rett før servering.

# DESSERT #

Som en søt avslutning passer det godt med en syrlig panna cotta med pasjonsfruktsaus. Panna cottaen kan lages dagen før, men du bør vente med å ha på sausen til den skal serveres.

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene jeg har publisert under kategorien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste