Hurra, det går mot lysere tider! Som matblogger og kokebokforfatter (som helst fotograferer i godt dagslys) nyter jeg hvert ekstra minutt på ettermiddagen før sola går ned. Lengre og lysere dager gir også økt energi og overskudd til å invitere gjester, ikke sant? Her er mitt forslag til en smakfull og enkel treretters meny (klikk på bildene):

 

# FORRETT #

Vi starter med en ovnsbakt gulrotsuppe med gulrotchips. Suppen kan gjerne lages ferdig dagen før.

#HOVEDRETT #

Til hovedrett velger jeg pannestekt skrei med soyasmør, sprøstekt bacon og spinatsalat. Skreien er nå i sesong, og bør nytes til både hverdag og fest.

# DESSERT #

Som en søt avslutning passer det godt med sjokoladefondant med friske bær og vaniljesaus. Sjokoladefondanten kan forberedes i god tid i forveien, men må stekes mens gjestene sitter til bords.

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene jeg har publisert under kategorien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei,

  Jeg har kjøpt begge bøkene dine, og er veldig begeistret! Jeg har prøvd mange av middags- og dessertrettene, men har dessverre ikke kommet i gang med brødbakingen, som er tilegnet ganske mange sider i Bok 2.

  Boken har oppskrifter på eltefrie brød. Dette høres enkelt ut, noe som er perfekt for meg. Jeg har imidlertid ikke jerngryte, og ønsker helst ikke å kjøpe det da jeg har lite kjøkken med veldig lite skapplass tilgjengelig.

  Hvordan vil det fungere å lage eltefrie brød uten jerngryte? Vil det bli et greit resultat om jeg lar brødet stå i anbefalt antall timer, og deretter steker det i vanlige brødformer? Altså at jeg følger oppskriftene i boken din med unntak av steking i jerngryte.

  1. Så hyggelig å høre at du har kjøpt begge bøkene mine. Når det gjelder de eltefrie brødene får du det beste resultatet du steker brødet i en oppvarmet støpejernsgryte med lokk. Det varme støpejernet gjør at stekeprosessen starter umiddelbart, varmen fordeles jevnt og det holder også godt på varmen. Jeg har ikke prøvd andre typer former, men dersom du har feks en ildfast form med lokk som tåler varmen kan det være verdt et forsøk (evt. benytte alufolie). Ellers blir det jo brød om du steker i vanlige brødformer også, men du vil ikke få det optimale resultatet da. Lykke til!

  2. Hei, jeg bruker aldri jerngryte. Jeg bruker en rund pyrex glassform med lokk. Fungerer kjempefint! Min mor bruker heller ikke jerngryte, men bruker en rund «lasagneform» med lokk. Blir kjempebra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste