HURRA!

I dag er Trines matblogg 10 år! Det har vært og er en fantastisk reise. Min «ledestjerne» på denne reisen har alltid vært gleden over god mat, og ikke minst gleden over å dele den med andre. Jeg vil markere dagen med å ta et lite tilbakeblikk på noen av «milepælene» jeg har hatt i løpet av disse årene, hvilke valg jeg har tatt og dele noen tanker jeg har rundt dette og hvilke utfordringer jeg møter som matblogger i dag. Til slutt vil jeg selvsagt også dele noen av planene videre, for det er mye spennende på gang fremover også, nemlig!

 

PLUTSELIG MATBLOGGER

I kveld, sånn rett før midnatt er det 10 år siden jeg satt og klikket meg rundt i det store internettet, og endte opp på en matblogg. Jeg ble ikke i første omgang betatt på grunn av innholdet, men fordi jeg så det ville være en ypperlig måte for meg å samle oppskriftene mine på. «Lag din egen blogg» sto det øverst i høyre hjørne. Plutselig hadde jeg klikket meg inn og var i full gang med å lage min egen blogg. Jeg ga den navnet «Trines mektige matblogg», og kort tid etter publiserte jeg min første oppskrift, nemlig «serranosvøpte asparges«. Lite visste jeg da hvilken fantastisk reise matbloggen skulle ta meg med på, og at den etter hvert skulle bli levebrødet mitt.

Lite visste jeg også om blogging da, og la ut 5-10 oppskrifter når jeg først var i gang, og til og begynne med også uten bilder. Etter hvert begynner jeg å ta bilder med et enkelt kompaktkamera, og innleggene ble porsjonert ut over tid. Bildene tok jeg «i smug», det satt nemlig langt inne å ta bilder av maten vi skulle spise. Det som i dag er den mest selvfølgelige ting i verden! I dag er jeg ikke akkurat stolt av kvaliteten på bildene den første tiden, men jeg lar dem være for de er en del av historien.

 

Og bloggen er også en del av historien min – livet mitt de siste 10 årene. Siden jeg blogger maten vi spiser hjemme hos oss, enten det er hverdag, fest eller høytid, så dukker det opp mange hyggelige minner fra familiens hverdag, helgedager, festdager og høytidsdager når jeg klikker rundt på bloggen min.

 

BLOGGEN FINNER SIN FORM

Det var under mammapermisjonen med Mathias i 2008/2009 at bloggen fikk sin form. Med et lite barn i huset ble det mer fokus på kjappe, enkle og sunne hverdagsmiddager, og jeg fikk mange tilbakemeldinger fra dere lesere om at dere ville ha mer. Dessuten kjøpte vi speilreflekskamera og bildekvaliteten ble bedre (og da ble det enda morsommere). Jeg blogget regelmessig frem til jeg gikk tilbake i full jobb våren 2009, men fryktet da at en krevende jobb og livet som småbarnsmamma ville kreve sitt. Slik gikk det heldigvis ikke. Bloggingen ble mitt kreative prosjekt som ga mer energi enn det tok, til tross for at jeg brukte en stor del av min fritid på det. Jeg har hele tiden hatt fokus på at dette skal være gøy, og at jeg aldri skal publisere noe for å publisere. Dette har sikret kvaliteten på oppskriftene, samtidig som det alltid har vært lystbetont. Det har alltid vært, og er fremdeles, viktig for meg.

 

IKKE LENGRE NOEN HEMMELIGHET

Jeg laget «julekalender» på bloggen i desember 2009 med nye juleoppskrifter hver dag, noe som ga mye positiv feedback og en ytterligere motivasjon til å oppdatere bloggen regelmessig. I 2010 fikk jeg en del henvendelser fra media, til tross for at jeg verken hadde bilder eller kontaktinformasjon på bloggen. Frem til da var det svært få av venner, familie, kollegaer og naboer som visste hva mitt lille «kreative prosjekt» var, inntil det ble publisert et intervju over 4 sider i lokalavisen. Etter det har det vært stadig større pågang fra media, og alle mediasakene har jeg prøvd å samle her.

 

VIKTIG VEIVALG

I takt med økende besøkstall og publisitet i media fikk jeg etterhvert en del henvendelser fra kommersielle aktører som ønsket å sende meg produkter som jeg skulle omtale på bloggen, og flere ønsket å ha banner på bloggen. Jeg var da kommet til et punkt hvor jeg måtte ta et valg. Jeg brukte mye tid og etter hvert en del penger på bloggen, uten et eneste øre i inntekt. Hvis jeg skulle fortsette i samme bane måtte jeg også utnytte det økonomiske potensialet i det jeg hadde bygd opp, i det minste for å dekke inn de etter hvert økende utgiftene jeg hadde for å drifte bloggen. Jeg var tidlig veldig klar på at jeg kun ønsket å samarbeide med seriøse aktører innen mat og drikke, og at jeg kun ville omtale varer jeg hadde testet og kunne anbefale til mine lesere. Dette er fortsatt et prinsipp jeg holder på, og siden den gang har jeg bygd opp en merkevare som jeg i dag er veldig stolt av.

 

Omtrent samtidig med at jeg bestemte meg for å åpne opp for annonsering ol. fikk jeg en henvendelse fra en av mine trofaste lesere, Sigrun. Hun ønsket å hjelpe meg å redesigne bloggen og flytte den over på WordPress. På WordPress ble det lettere å legge til rette for bannere, og ikke minst ble det lettere å organisere og søke opp oppskrifter. Sigrun sendte over forslag til design og fikset import av den gamle bloggen. I tillegg laget hun små instruksjonsvideoer til meg som gjorde meg i stand til å oppdatere og drifte den selv. Jeg er utrolig takknemlig for det hun har gjort for meg og bloggen. Oppsummeringen av matbloggåret 2010 kan du lese her.

 

NY BLOGG OG ÅRETS MATGLEDER 2011

2011 var et godt og begivenhetsrikt år, som begynte med lansering av «Trines matblogg» i januar, og ble avsluttet med tildeling av prisen «Årets matgleder» under Det norske måltid i Stavanger i desember.

Den nye bloggen ble tatt godt imot og besøkstallene økte jevnt. I desember ble jeg nominert til «Årets matgleder» sammen med Eyvind Hellstrøm og Bondens marked. Jeg ble utrolig glad og rørt da daværende landbruksminister Lars Peder Brekk leste opp mitt navn som den heldige vinneren. Det skjedde også mye annet spennende i mellom disse to begivenhetene, se blant annet oppsummeringen av matbloggåret 2011 her.

 

BOKKONTRAKT OG PERMISJON

Jeg har alltid elsket kokebøker og etter hvert ble også ønsket om å lage en egen kokebok sterkt. Jeg så imidlertid at det ville bli vanskelig å få til så lenge jeg var i full jobb og småbarnsmor. Da jeg begynte å tjene penger på bloggen begynte jeg også å leke med tanken å søke delvis permisjon for å realisere bokdrømmen. Da bokkontrakten med Cappelen Damm var i boks søkte jeg 50% permisjon fra juristjobben høsten 2012. Jeg hadde imidlertid påtatt meg litt for mange oppdrag knyttet til bloggen, så det ble likevel en utrolig hektisk tid, med 50% juristjobb, matlaging og fotografering på dagtid, og skriving på kveldene og nettene. Men hva gjør vel det når resultatet ble så bra? Trines mat er i dag trykt opp i ca. 180 000 eksemplarer og er den mest solgte kokeboken de siste 10 år! Oppsummeringen av matbloggåret 2012 og 2013 kan du lese her og her.

 

FULLTIDSBLOGGER OG YOU-TUBER

I og med at Trines mat solgte bra og jeg hadde stor pågang fra kunder som ønsket sponsede innlegg på bloggen, gikk jeg ut i 100% permisjon fra juristjobben i januar 2014, for å kunne fokusere på mer på matbloggen og familien. Det var ikke i mine villeste fantasier at jeg ikke skulle tilbake i stillingen min igjen, men slik ble det altså. Sommeren 2015 sa jeg nemlig opp jobben og begynte samtidig å bygge om hybelleiligheten vår til et eget «matverksted» som jeg kunne drive virksomheten min fra (les mer om det her). Samme år etablerte jeg også Trines mat as og ansatte meg selv. I august 2015 lanserte jeg Trines mat 2, som også har blitt en bestselger! Samme høst tok jeg også et langt steg ut av komfortsonen og lanserte min egen YouTube-kanal.

Til tross for at det var lange og hektiske dager ga min nye tilværelse meg en fleksibilitet som gjorde det mulig å følge Mathias til skolen hver eneste dag det første skoleåret og vel så det, og vi fikk rolige ettermiddager og kvelder sammen alle tre. Dessuten har vi hatt lange ferier sammen. Så fikk det bare være at jeg måtte trå til med en arbeidsøkt etter at junior var i seng.

 

Det hendte også mye annet spennende i perioden 2014-2016, blant annet ble jeg kåret til Årets matblogger i både 2014 og 2016. Det og mye av det andre som skjedde i denne perioden kan du lese mer om i oppsummeringene fra tidligere år som du finner samlet her.

 

LANGE DAGER OG KORTE NETTER

Jeg blir nesten litt rørt her jeg sitter og oppsummerer. Det har vært ti fantastiske år og jeg har opplevd og oppnådd så utrolig mye. Jeg har lært så mye om mat og matlaging, nye teknikker, fotografering, og om det å være gründer. Jeg har reist mye og har fått venner for livet. Litt klisjeaktig kan jeg si at jeg lever drømmen jeg ikke visste at jeg hadde. Bloggen har helt fra begynnelsen vært et hjertebarn jeg har vært opptatt av å verne om, og jeg har hele tiden hatt klare visjoner og vært lojal mot disse. Jeg tror det er her noe av kjernen til suksessen ligger.

 

Men, mest av alt dreier det seg iherdig jobbing over lang tid. Jeg tør ikke tenke over hvor mange arbeidstimer jeg har lagt ned i bloggen. Jeg har forsaket mye de siste årene, og jeg kan aldri ta helt fri. Bloggen har mest besøk rundt høytidsdager som jul, nyttår, påske og 17. mai, og det er alltid mange henvendelser da, når jeg egentlig hadde tenkt å senke skuldrene og være sammen med familie og venner. Og tekniske utfordringer har hatt en tendens å dukke opp under slike «besøkstopper» eller når jeg har vært på ferie utenlands. Det har vært lett å jobbe mye fordi det har vært så gøy, men samtidig ser jeg at jeg ikke kan fortsette slik fremover.

 

Det å være matblogger er ikke bare å fotografere middagen og legge den ut på bloggen. Det er så mye som dere lesere ikke ser, som tar mye av tiden min. Det skal planlegges, handles, testes, tilberedes og smakes, styles, fotograferes, ryddes og skrives. Dette er den morsomste delen (hvis du ser bort ifra handlingen og ryddingen), det som gir meg energi og størst glede. Men, via mailboksen (primært), men også via kommentarer på bloggen, Instagram, facebook, YouTube og Snapchat får jeg opp til 100 henvendelser i løpet av en dag. Disse kommer fra samarbeidsparter, kommersielle og ideelle aktører, lesere, media, offentlige myndigheter og andre. Jeg klarer ikke å besvare alle henvendelser jeg får, men jeg leser alle og besvarer/videresender etter beste evne, men jeg kan dessverre ikke hjelpe alle de som for eksempel spør om individuelle råd eller menyforslag. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å støtte og bistå i alle ideelle og veldedige tiltak jeg får henvendelse om, selv om formålene er aldri så bra. Trines matblogg er bare meg. Bortsett fra AdlinkMedia som skaffer og forvalter mesteparten av de kommersielle avtalene mine, Nordic Screens som tar seg av YouTube-kanalen min, og regnskapsføreren min, så gjør jeg fortsatt det aller meste selv. Det tenker jeg å fortsette med siden bloggen og min virksomhet er så knyttet til meg og min person. Det er ikke så lett å delegere bort det som står igjen, og derfor er det så viktig at administrasjon og alt det andre som følger med ikke blir så omfattende at det ikke blir tid til å lage mat. Dette har vært og er min største utfordring fremover.

PRIORITERINGER

Jeg har derfor prioritert å oppdatere bloggen, samt å bli enda bedre på å forklare oppskriftene og for å gjøre det enklere å finne frem på bloggen. Jeg prioriterer alltid å besvare kommentarer som går på forståelsen av en oppskrift og redigerer ofte oppskriften dersom det er noe som mangler eller kan misforstås. Tilbakemeldingene fra dere er med og kvalitetssikrer oppskriftene! Øvrige relevante spørsmål/kommentarer på bloggen besvares når det er tid til det, men som dere kanskje skjønner så kan det innimellom bli knapt med tid til det. Jeg håper likevel at dere forsetter å legge igjen kommentarer på bloggen, selv om jeg ikke alltid svarer. Jeg leser alle kommentarer og setter ekstra stor pris på de som deler sine erfaringer med en oppskrift. Fortsett med det!

 

Jeg har også bevisst prioritert egne kanaler som blogg, bøker og YouTube-kanalen min, fremfor å lage for eksempel reklamefilmer og oppskrifter for andre. Jeg har takket nei til utrolig mange spennende oppdrag og tilbud de siste årene, men samtidig har det gitt meg muligheten til å primært konsentrere meg om mine egne prosjekter og min egen merkevare. Det faktum at bøkene mine har solgt så bra har også gitt meg en frihet til å kunne begrense antallet oppdrag/sponsede innlegg. Men når det er sagt synes jeg også det er gøy å jobbe for andre og få nye utfordringer, og jeg er derfor veldig glad for at jeg også får muligheten til å jobbe med og for seriøse kunder og samarbeidsparter. Denne «miksen» med hovedfokus på egne prosjekter og noen få oppdrag fungerer veldig bra i dag, synes jeg.

 

Jeg jobber også aktivt med å prøve å skille jobb og privatliv, noe Matverkstedet blant annet bidrar til. Jeg prøver også å «logge av» fra fredag ettermiddag til søndag kveld, og det har jeg blitt ganske god på, men det spørs hvordan det vil gå det neste halvåret (ref. de nye prosjektene som er omtalt nedenfor).

 

2017 – REDESIGN AV TRINES MATBLOGG

Jeg har slett ingen planer om å legge inn årene med det første, og i 2017 har jeg flere spennende planer og prosjekter på gang, i tillegg til å oppdatere bloggen regelmessig og lage nye matfilmer.

 

Det aller største prosjektet (som jeg også har jobbet mye med i 2016) er et redesign av bloggen. Den opprinnelige planen var faktisk å lansere den i dag på bloggens 10 års dag, men det viste seg at prosjektet var mer omfattende enn først antatt.  Vi satser nå mot en publisering i slutten av mars eller deromkring. Hvis alt går etter planen vil jeg da kunne presentere en ny og mer moderne nettside som har alle elementer dere finner på bloggen i dag + noen til. Blant annet kan du opprette «min side» hvor du kan lagre dine favorittoppskrifter fra bloggen. Du kan lage dine egne ukemenyer ved hjelp av dine lagrede favoritter eller min ukemeny. Videre kan du lage handlelister av oppskrifter eller ukemeny, og klikke ut matvarer du har fra før. På sikt håper jeg også å kunne tilby at du kan legge ingrediensene + eventuelt andre husholdningsvarer i handlekurven, og få det levert hjem på døren av en nettbutikk. Hadde det ikke vært fint å kunne lage sin egen matkasse og få den + resten av husholdningsvarene levert hjem til deg?

 

I tillegg vil den nye bloggen ha bedre søkefunksjon, du kan skalere oppskriftene opp og ned i mengde, og den vil være tilpasset både desktop, tablet og mobil. For min del vil den nye tekniske løsningen gjøre det lettere å delegere bort ansvaret for å følge opp eventuelle tekniske utfordringer i perioder med høyt trykk ellers eller når jeg skal ha ferie. Jeg gleder meg veldig til å vise deg det endelige resultatet!

 

NY KOKEBOK

Siden den opprinnelige planen var å lansere den nye bloggen i dag, så tenkte jeg at det var en god ide å begynne å jobbe med en ny kokebok i januar i år. Innholdsfortegnelsen er så godt som klar, oppskriftene skal «bare» testes, kvalitetssikres og fotograferes, og så skal det jobbes med tekster, men jeg ser jo nå at det vil bli et i overkant hektisk halvår fremover. Og spesielt med tanke på at den nye bloggen skal lanseres samtidig med at jeg er på matreise i Marrakech og bare et par dager før manus til kokeboken skal leveres den 1. april. Og døgnet har fortsatt bare 24 timer. Planen er i alle fall så langt at min tredje kokebok skal lanseres i høst, og jeg kan allerede nå røpe at den ikke skal hete Trines mat 3.

 

TUSEN TAKK – OG ET LITE ØNSKE PÅ JUBILEUMSDAGEN

Men i dag tar jeg fri fra bloggdesign, ny kokebok, blogginnlegg og annet som venter. I dag skal jeg klappe meg selv på skulderen og feire dagen med gutta mine – med god mat og drikke, og kake selvsagt!

Jeg vil samtidig takke barna mine, familien, venner, kollegaer og samarbeidsparter for støtte og heiarop underveis på denne fantastiske reisen. Og ikke minst vil jeg takke min kjære Viggo som tålmodig har levd med bloggen i 10 av våre 13 år sammen!

 

Til slutt vil jeg takke deg for at du har fulgt meg så langt – jeg håper du blir med videre på reisen min også! Jeg har imidlertid et gaveønske fra deg, og det er en kommentar med følgende:

 • Når var du inne på bloggen første gang?
 • Har du en eller flere favorittoppskrifter fra bloggen?
 • Har du noen ønsker for den nye bloggen?

Sånn i all beskjedenhet avslutter jeg dette innlegget med

 

HURRA FOR MEG OG HURRA FOR TRINES MATBLOGG!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Du er flink du, mammaen min. 🙂 Jeg tror jeg var din første leser, så jeg var vel inne på bloggen for ca 9 år og 364 dager siden, kanskje?
  Min første etterspurte oppskrift var jo Anettes orange tortellinifavoritt som du lagde til meg da jeg var hjemme på besøk fra Trondheim. 🙂
  Heia bloggen, heia mamma! 😀

  1. Gratulerer så mye med 10 års jubileum.
   Jeg har hengt med deg siden 2010.
   Og har nesten daglig vært innom og sett. Og faktisk er det et høydepunkt og følge deg.
   Når det gjelder oppskrifter ,er det utallige jeg liker og har laget. Som foreks. Gjærbskst,kylling, vegetar,kaker , og ikke minst fisk. Egentlig så har du det meste på bloggen,men kan nevne ønsker om noen flere oppdkrifter på brød. Du har mange gode eltefrie brød. Men,hvis du har noen med vanlig heving blir jeg glad. ☺ Trine jeg ønsker deg alt godt og 10 nye år. Klem fra Nord.☺

 2. Gratulerer så mye med 10 år som inspirator og gledesspreder, Trine! Det er så gøy å lese om den fantastiske reisen din, som jeg har fått lov til å være en liten del av.
  Husker ikke når jeg hadde mitt første besøk på bloggen din men det var i 2010 en gang. Jeg skulte til deg og de fine bildene dine da jeg startet min egen 😉
  Tror kanskje kylling med spicy mangosaus er min favoritt, ellers er jeg jo svak for quiche’en også. Gleder meg til den nye bloggen din, og som sagt tidligere: Du er i en helt egen liga!
  Stor klem, AC 🙂

 3. Gratulerer med dagen og tusen takk for en super blogg!

  Jeg har fått begge bøkene dine, min sønn påstår at han er «matløs» uten granolaen din (som jeg tilsetter kanel), tacokrydderet er fast i skuffen, grytebrødene, pita, rug rundstykker, kanelboller, «min» versjon av din torsk/kveite med soyasmør, pinjeskjerner og rotmos blir hyllet av små og store.. og jeg har fått masse inspirasjon! Først på lista mi er nå kyllingsuppa, som jeg av en eller annen grunn ikke har laget enda.

 4. Gratulerer så mye Trine! Du er en fantastisk inspirasjon. Elsker bloggen og har begge bøkene dine. Lager mat og bakst etter dine oppskrifter med stor suksess, til de som spør om oppskriften er svaret stadig:»fra Trine, selvfølgelig».

 5. Jeg var inne på bloggen første gang i 2008.
  Favorittoppskrift: bolledeig.
  Ønsker for ny blogg : Ingen andre enn de endringene du selv skisserer for den nye.

 6. Det er sikkert 6-7 år siden jeg var innom første gang, og selv om jeg ikke er noen født kokk (eller tillært for den saks skyld) så eeeeeeeeelker jeg bloggen din. Digger å sitte å lese gjennom og drømme meg bort, og til og med lage noe innomellom. 😉
  Jeg må innrømme at ikke alle forsøk på oppskriftene har vært like vellykket. «Den forferdelige fiskesuppa» er fortsatt noe hele familien grøsser over, og minner meg på til tider. Tror det nesten er eneste gangen i historien at vi ikke har kunnet spise maten jeg har laget (med unntak av ymse brent-svid-forsøk tidlig i min kokke-karriere). Fortsatt uskker på hva jeg gjorde feil, men vi har ikke prøvd igjen…. 😉
  Favoritten derimot har blitt en helt klar familie favoritt, noe vi lager på lørdagskvelden, eller på hytta, når man skal ta med mat til felles bord, når vi har masse folk på besøk – og you name it! – Chilikylling med chorizo. Den justeres litt etter hva man har i hus og sånn, men utgangspunktet er helt klart ditt. 🙂

  TUSEN TAKK TRINE!

 7. Gratulerer med 10 supre år! Jeg synes det står stor respekt av den jobben du har lagt ned i bloggen, og du gir oss andre matbloggere noe å strekke oss etter. Forstår veldig godt hvor mye jobb det er bak bloggen og all oppfølgingen av kommentarer. Du er kjempeflink!

  Hilsen Kristin

 8. Jeg fikk servert den fantastiske indiske kyllingsuppen av moren til min datters venninne for 2-3 år siden, og har etter det blitt en flittig bruker av spesielt suppeoppskriftene dine.
  Gratulerer med jubileet og lykke til med de neste 10!!

 9. Jeg hadde brukt bloggen en stund før den ble fornyet i 2011… tipper ca høsten 2009! Er aller mest glad i dine suppeoppskrifter, og ønsker flere varianter av supper! Har også brukt mange andre oppskrifter – fisk, kylling, kaker osv! Har alltid fått god respons på maten når jeg har brukt dine oppskrifter! Følger deg selvsagt videre!

 10. Jeg har mange favoritter fra bloggen din og den inspirerer til stadige nye middager hjemme hos oss. Første gang jeg brukte bloggen var for ca. 3 år siden. Vi hadde akkurat testet ut matkasser fra to leverandører, men var ikke fornøyde. Da ble mottoet i stedet å sette sammen ukens meny med utgangspunkt i et par av oppskriftene fra bloggen din i tillegg til egne valg.

  Mine favoritter er kylling med mangochutney og karri og en oppskrift med kamskjell og chevrevinegrette.

  Gleder meg over bloggen din og er inne på den hver uke for middagsinspirasjoner!

 11. Hei:) Tusen takk for fantastisk blogg. Jeg finner meg selv i å «snuse» rundt etter gode oppskrifter rett som det er. Første gangen jeg fant deg, var 5 juni 2011. Og kanelsnurrer med sjokolade var oppskriften. Og siden har din side vært første klikk for meg;)

 12. Gratulerer so mykje med ei fantastisk reise! Så imponert over jobben du har lagt ned -og framleis gjer. Min blogg hadde mest sannsynleg aldri komt til live hadde det ikkje vore for inspirasjon frå din!

  Eg oppdaga bloggen då eg gjekk heime i permisjon i 2009, og digga stort sett alt du la ut! Bileta har jo blitt knallfine, men eg hugsa eg synest dei allereie var flotte på Gulrotkake ala ROOM i 2010. Der fann eg også ein kommentar frå gamle tider;)

  Gler meg til å sjå den nye bloggen og heiar vidare på deg! Håper vi sjåast i det nye året:)

 13. Gratulerer med dagen til både deg og bloggen! 😀 Jeg husker vagt at jeg kom over bloggen din for veldig mange år siden da jeg googlet ett eller annet, og at du hadde alle svarene jeg lette etter. Fast tilhenger ble jeg allerede i 2009 når jeg flytta hjem til Norge for å studere, og etter at jeg begynte å jobbe og hadde tid og økonomi til å eksperimentere på kjøkkenet har jeg brukt bloggen din flittig. Jeg elsker bloggen og oppskriftene dine, for det er så godt beskrevet at mestringsfølelsen bobler i gryta!

  Min absolutte favorittoppskrift tror jeg må være røkelakspastaen – den er litt modifisert hos oss, men vi spiser den annenhver uke for tida tror jeg 🙂

  Synes tankene for den nye bloggen høres superspennende ut, så jeg gleder meg til neste kapittel! Lykke til! Jeg heier på deg!

 14. gratulerer
  Har du oppskrift på sjokoladekaka som er avbildet i dette innleget?
  Hvil du legge ut oppskrift på den

 15. Gratulerer. Har lest bloggen og laget mat stort sett hver eneste uke siden de siste 5 årene. Nå er ukesmeny’en fast og jeg gleder meg vanvittig til at den kan legges direkte i handlekurv og bli levert hjem . Alle oppskrifter er ryddige og lette å følge og resultatet blir alltid bra ! I min vennegjeng har vi sluttet å spørre etter oppskrift , da vi alle vet at det er selvfølgelig Trine’s oppskrift 🙂 Gleder meg til å følge deg videre!

 16. Gratulerer med 10 års dagen og takk for et fantastisk arbeid som du har lagt ned til stor glede for meg og mange andre!
  Jeg har brukt bloggen din siden 2010 vil jeg tippe og oppskriftene dine er ofte i bruk.
  Å velge ut en favoritt blir veldig vanskelig men indisk kyllingsuppe, torsk med nøttelokk, vegetarlasange, bolledeig og gulrotsuppe er noen favorittene jeg kommer på i farten.
  Gleder meg stort til den nye bloggen, høres ut som at den inneholder alt jeg kan ønske å enda mere! Lykke til videre!

 17. Gratulerer med 10 år! Jeg har brukt bloggen jevnlig de siste 5-6 åra. Familien min elsker oppskriftene dine, og jeg har også kjøpt begge bøkene dine. Favoritt-oppskrifta, eller den vi lager oftestav middagene, er nok kremet fiskesuppe. Ellers har jeg det siste året bakt meg gjennom de fleste brødene dine, og favoritten vår er Sissels grovbrød:)
  Gleder meg til ny blogg, ny bok og mange nye oppskrifter:) Lykke til!

 18. Hipp hipp hurra! Du reddet hverdagen min for omtrent 6 år siden! Godt, morsomt og lett å følge! Det er oppskriften på din matblogg. Takk! Indisk kyllingsuppe er en av de første og fortsatt en favoritt etter alle år. Gleder meg til fortsettelsen!

 19. Oppdaget deg via jungeltelegrafen, les kollega, for nærmere 4 år siden. Har laget mange av spesielt kake og middagsoppskriftene dine 🙂 Dine oppskrifter har vært til uvurderlig hjelp og støtte spesielt når jeg har trådd til og laget 3-retters middag til familie/vennelag! Panna Cotta f.eks. er en sikker vinner! Det jeg liker best din blogg er måten du forklarer fremgangsmåten i de forskjellige rettene/kakene m.m. Du skriver veldig tydelig og detaljrikt. Vanskelig å feile og terskelen for å sette i gang med litt avanserte retter har senket seg betraktelig siden Trines matblogg ble en del av min hverdag.
  Gratulerer hjerteligst med 10 års jubileum!!
  Ser fram til «ny blogg» og mer inspirasjon!

 20. Gratulerer såå mye med dagen, hurra for bloggen!

  1. Jeg var først innom bloggen din i 2013/2014 da en kollega tipset meg om oppskriften på torsk med nøttelokk. Det var en matopplevelse når vi prøvde retten første gang, og er en SLAGER når vi serverer den til gjester store som små!

  2. Min favorittrett er uten tvil satay kyllingspyd. Jeg lager alltid dobbelt opp med saus, for den går det mye av. Restene kan dessuten fryses. Vi pleier aldri å ta kyllingen på spyd, men som strimler i en ildfast form. Og vi serverer med mangosalat, naan-brød og ratita-dressing. Gjestene som ikke har smakt det før blir helt frelst, og det er så gøy å servere! Men vi har funnet ut at sausen må lages med ketkap manis fra utenlandske butikker (noen meny-butikker har den, den med rød kork). Dersom du bruker santa Maria sin blir ikke sausen i nærheten av god. Slike tips kan være gode å ha med i oppskriftene, gjerne med bilde av produktet du bruker. Dette er litt over til neste punkt, og vil gjerne bli bedre ut i fra forbedringene du beskriver. Men dette har jeg vertfall savnet, da valg av produkt påvirker sluttresultatet i stor grad!

  Jeg gleder meg til ny nettside i mars!!

 21. Gratulerer med dagen, og lykke til med fortsettelsen! Det blir spennende å følge deg!

  Det er omtrent to år siden jeg oppdaget bloggen din. Det forandret livet mitt. Jeg bil anslå at 99% av alle rettene vi lager hjemme kommer fra bloggen din.

  Jeg har mange favoritter: gulrotsuppe med krepsehaler, chili con carne, soyamarinert laks osv. Men den aller største favoritten er vegetarisk bønnegryte. Den er bare sinnsykt god!

  Det virker som om du har mange gode planer for utviklingen av bloggen. Det blir bra å kunne lagre favoritter og lage handlelister. Setter også pris på at du stort sett bruker «vanlige» ingredienser. I de tilfellene du bruker ingredienser som må handles på spesialbutikker, kunne du kanskje hatt en funksjon som viser hvor det typisk kan kjøpes, eller forslag til alternative ingredienser der det er mulig?

  Takk for en super matblogg!

 22. Gratulerer med dagen:) Jeg synes dette er en super blogg, bruker den mye til alt mulig. Klarer ikke helt å huske første gang jeg var innom, men det kan ha vært rundt 2010. Jeg har også begge kokebøkene, men så er det så lettvint å søke på Ipaden. Favoritt tror jeg er chicken curry, den er lagd mange ganger, men torsk med søtpotetmos og soyasmør er også fantastisk. Lykke til videre, æ bli med!

 23. * Jeg husker ikke når jeg var innom bloggen første gang, men jeg vil tippe at det var i forbindelse med et google-søk for 5-6 år siden.

  * Du har MANGE gode oppskrifter, og jeg har begge kokebøkene dine. Men to av de absolutte favorittene tror jeg må være tikka masala og calzone.

  * Synes bloggen er veldig fin som den er, men mulighet for å sette sammen sin egen ukesmeny med handleliste høres helt supert ut! Det kommer jeg garantert til å benytte meg av.

 24. Etter mitt syn er det beste ved dine oppskrifter er at du bruker vanlige ingredienser. Jeg elsker også kokeböker, men blir lei av å måtte handle inn både ditt og datt som jeg ellers ikke bruker. Dine oppskrifter er enkle, gode og lette å lese. Jeg heier på deg og at du turde ta «spranget» ut i blogg-verdenen! Jeg fick tipset om å fölge deg av sönnen min!
  Har fulgt deg de siste 3 – 4 årene. Bor dessutom på Fjellhamar så jeg er stolt av deg!
  Heia, heia, heia!

 25. Gratulerer med 10 års jubileumet for din inspirerende blogg og alltid sikre gode oppskrifter!

 26. Takk kjære Trine- det er du som har lært meg å lage mat! Mitt første besøk var vel i 2013 da jeg var i mammaperm og fant ut at jeg måtte ha meg noen prosjekter. Etter dette har jeg nærmest utelukkende laget retter kvalitetssikret av deg, for det vet jeg er bra! Jeg liker veldig godt torsk med nøttelokk, kylling satay, samt alle de kjappe middagsrettene som wok og pasta. Kunne godt tenkt meg flere raske retter, og kanskje også ca tidsangivelse øverst i oppskriftene. Planen din høres fantastisk ut, liker kobling mot mat-nettbutikk (så fremt denne er konkurransedyktig på pris utvalg og levering). Hurra for deg – du gjør en fantastisk jobb!

 27. Gratulerer med 10 år, for ei fantastisk reise! Sjekker alltid bloggen din først når eg er på jakt etter middagstips eller oppskrifter. Og finner alltid noko godt!

  Det nye oppsettet for bloggen høyres forresten veldig bra ut, gler meg til å ta det i bruk! 🙂

  Hurra for Norges beste matblogg!

 28. For en fantastisk tid bloggen har gått gjennom!!
  Tror jeg var innom bloggen for første gang for ca 6 år siden, var da jeg begynte å interessere meg for å lage mat mer fra bunn av. Siden da har bloggen vært første stedet jeg leter etter inspirasjon eller ser etter en oppskrift, og finner som regel alltid det jeg trenger. Favoritten er bok kanelsnurrer, får alltid så utrolig nye skryt av de!
  Har ingen tanker nå om hva jeg ønsker nytt, men det å huke av favorittrettene hørtes veldig kjekt ut.
  Lykke til videre, gleder meg til mange fler gode oppskrifter.
  Mvh Jane

 29. Gratulerer med jubileet! Jeg tenker det er 4 – 5 år siden jeg begynte å følge bloggen din, og jeg må si jeg har lært mye og plukket opp mange gode tips! Jeg har mange favoritter, bl.a laksecurry, laks med mango- og avocadosalat, sellerirotsuppe med chorizo, eltefrie brød, boller, brownie med ostekrem og mange flere.
  Hvis jeg skal ha noe ønske for den «nye » bloggen, må det være at den er gjenkjennelig og fortsatt lett å finne fram i!

 30. Gratulerer med 10 fantastiske år. Jeg oppdaget deg ganske tidlig helt tilfeldig ved at jeg googlet etter en oppskrift. Jeg kan dessverre ikke huske hvilken.
  Jeg har vært aktiv bruker av bloggen din siden den gangen.
  Jeg digger oppskriftene dine og smakene. En av favorittene er dine indiske oppskrifter, en gjenganger er indisk kyllingsuppe med eple og ingefær. Jeg må heller ikke glemme pizzaene. For jeg har adoptert oppskrift på pixzabunn og saus av deg.
  Som du sikkert skjønner har jeg vært aktiv bruker av bloggen. Jeg har prøvd flere suppe oppskrifter, mye fisk, kylling, biff, grillmat, gryter, burgere, ulike bakeoooskrifter og ikke minst taco oppskrifter.
  Fantastisk blogg som jeg alltid sjekker ut først.
  Jeg har ingen store ønsker annet enn gode varierte retter for hverdag og fest. Jeg har en 2 åring i hus dermed er det nå viktig for meg at hun også vil ha maten.
  Jeg gleder meg til fortsettelsen med bloggen og kokeboken++++

 31. Gratulerer med 10 år som matblogger! Jeg er stort fan av bloggen og kokebøkene dine, og bruker alt flittig. Jeg oppdaget bloggen tilfeldig i 2011, og har siden vært fast gjest. Hos oss er kyllingoppskriftene, mangosalaten og ponzosausen de store favorittene, og alt jeg har laget fra bloggen din har falt i smak. Ønsker deg lykke til videre, og ser frem til mange flere gode oppskrifter!

 32. Gratulerer med 10-års dagen! Jeg oppdaget bloggen din tilfeldig i 2011, og har siden vært fast gjest. Sjekker alltid forslagene til ukemeny, og lager ofte rettene. Har begge kokebøkene dine, og de blir også flittig brukt!
  Favorittene hos oss er kyllingoppskriftene, mangosalaten og ponzosausen. Sjekker alltid bloggen din først når jeg er på jakt etter en oppskrift, for da vet jeg at det ikke blir noe tull.
  Ønsker deg lykke til videre i arbeidet, og ser frem til mange flere gode oppskrifter og fine kokebøker!

 33. Gratulerer så mye med 10-års jubileum, fy søren så kult! Jeg var vel innom bloggen første gang i 2011 tenker jeg.. Da jeg gikk på folkehøgskole surfet jeg på ulike matblogger for gøy, og snublet over din. Etter det har jeg vært innom både titt og ofte, har fått din første kokebok i julegave og har nylig bestilt nr 2.

  Jeg elsker oppskriften på focaccia med urteolje, grunnoppskriften på pizzadeig, bolledeigen og gulrotmuffinsene i Trines Mat 2. De får jeg alltid mye skryt for når jeg lager dem!

  Ønsker for bloggen er egentlig bare at det fortsetter like bra som det har vært til nå! Søkemulighetene og gode, fristende bilder. Alt er så bra, og de nye idéene høres alldeles supre ut!

  Takk for mye inspirasjon, Trine, og lykke til med alt det spennende du har foran deg!

 34. Gratulerer så mye med 10 år! Du er en stor inspirator, og mange av mine faste oppskrifter kommer fra bloggen din. Om jeg lurer på noe sjekker jeg alltid bloggen din først. Det høres ut som du har et veldig spennende halvår i vente, og jeg må si at jeg gleder meg veldig mye til både ny hjemmeside og kokebok! Stå på, er utrolig mange som setter pris på det du gjør 🙂

 35. Gratulerer med 10-årsjubileet! Oppdaget bloggen tilfeldigvis, på jakt etter noen gode og enkle fiskeoppskrifter da vi prøvde oss på helserådet om fisk til middag tre ganger i uka, for et par-tre år siden. Siden har treffene vært mange. Du har virkelig bidratt til at vi har lykkes, og hos oss jubles det over soyamarinert laks, grønnkål med lune tomater eller paprikaris. Aller størst lykke ble det nok da sitronterten stod på bordet til påske! Keep up the good work! Vi heier på deg, og gleder oss til mer inspirasjon.

 36. Gratulerer med 10-årsjubileum. Tror jeg oppdaget bloggen for snart 6 år siden og favorittretten er Wok med svinekjøtt, paprika, eple og vårløk. Den har jeg lagd mange ganger.

 37. Gratulerer Trine!
  Jeg er innom deg stadig vekk, du er den kokken jeg stoler mest på etter min mor, og jeg har hittil ikke opplevd noe uspiselig, tross min lille erfaring.

  Jeg var vel først innom i høst 2014 en gang, da jeg flyttet hjemmefra og måtte lage mat helt selv, uten mamma bak skulderen på kjøkkenet.

  Min mest brukte oppskrift er dine italienske kjøttboller (de uten saus), som jeg tar med på alle fester hvor mat er en del av invitasjonen. Men den jeg har satt mest pris på er sjokoladekaken i langpanne, som jeg lagde til min egen bursdagsfest i fjor, og takket være din godt forklarte oppskrift ble det en kjempesuksess!

  Jeg ønsker meg egentlig bare at du fortsetter som før, for det er virkelig bra. Om det er noe jeg selv skulle hatt mer av så er det kulinariske klassikere gjort forståelige (f.eks. Coq au vin), men det er det også mye av allerede 🙂

 38. Gratulerer med 10 års bloggjubileum, Trine!

  Oppdaget bloggen din da jeg var hjemme i permisjon med yngstemann som blir 8 år nå i mars. Det meste som har blitt laget og bakt her i huset siden den gang kommer fra din blogg, og apropos merkevare; jeg har i mange år når jeg har laget noe nytt ofte fått spørsmålet ‘er det Trine?’ – det sier litt!

  Det er vanskelig å trekke frem EN favoritt blant så mange fantastiske oppskrifter, men vil takke spesielt for alle de gode suppe- og fiskeoppskriftene!

  En stor takk for alt arbeidet du legger ned i den flotte bloggen og kokebøkene, samt alle oppskriftene du formidler til oss lesere – de har ført til mer varierte og sunne middagsretter hjemme hos oss!
  De nye planene for bloggen høres spennende ut, gleder meg til fortsettelsen!

 39. Gratulerer med 10 årsjubileum! Jeg fant bloggen din gjennom Mat og Vin i nummer 2/2012 noen måneder etter at jeg flyttet til Norge og var stadig på jakt etter inspirasjon til middagsretter og lyst til å lære om norsk matkultur. Siden da har jeg besøkt bloggen nesten hver dag og bruker mye dine gode, enkle, pålitelige oppskrifter. Du har blitt nummer 1 når det gjelder inspirasjon til matlaging hjemme hos oss. Favorittene er mange og det er vanskelig å velge : torsk med søtpotetmos og chilismør, svinefilet med potet og eplesalat, tacograteng, elterfritt brød, Babka og mange mange andre. Planene for bloggen fremover høres veldig spennende ut og jeg gleder meg til den nye bloggen og kokeboken. Ønsker deg lykke til videre!

 40. Når var du inne på bloggen første gang?
  Har du en eller flere favorittoppskrifter fra bloggen?
  Har du noen ønsker for den nye bloggen?
  Gratulerer med 10-årsjubileum! Bloggen din har jammen reddet mange måltider for oss. Første gang jeg var inne på bloggen din var høsten 2010, da var jeg i permisjon med minstemann og familien ble skjemt bort med mange gode middager det året. Vår favoritt er din fargerike lasagne, den kommer ofte som middagsønske, gjerne ved spesielle anledninger. Kanelbollene er også svært populære. Mitt ønske for den nye bloggen er at det skal bli enklere med mobilvisning og søk der. Synes den er litt kronglete å navigere på mobil, og vanskelig å se hva rettene heter når en bare ser bilde og teksten blir for stor.
  Lykke til videre, og stå på, jeg gleder meg til det som kommer!

 41. Har ikke tenkt på hvor lenge jeg har fulgt deg, men det må jo ha vært nesten helt fra start siden jeg fant bloggen når jeg var ute i fødselspermisjon, og hun er ni år og fyller 10 i år. Jeg har hatt mange favritter. Men suppene dine lager jeg oftest. Fyldig lakse suppe, gulerotsuppe, kyllingsuppe. Blir spennende med ny bok . Gratulerer masse med 10 års jubileum, gleder meg til de neste 10 !!

 42. Gratulerer så mye med de første 10 årene – måtte det bli mange, mange flere!
  Jeg kom tilfeldigvis over bloggen første gang i 2011 på leting etter gode oppskrifter.
  Jeg er innom stadig – flere ganger i uka – og sjekker ukemenyer og nye oppskrifter.
  Vi har lagd veldig mange av oppskriftene der. Tror ikke vi er blitt ordentlig skuffet noen gang, selv om vi selvfølgelig har noen favoritter. De vi oftest bruker er nok fiske- og kylling oppskriftene. Torsk med nøttelokk og kylling satay er nok det vi liker aller, aller best. Og ofte er det rettene som er rakse å lage som blir brukt i en travel hverdag.
  Det beste med oppskriftene er at de er så godt forklart, det er aldri vanskelig å følge de. Og
  resultatet blir alltid bra! Terskelen for å gå løs på nye ting er senket betraktelig. Det er blitt
  mye morsommere å lage mat!
  Syntes planene for den nye bloggen høres veldig spennende ut, gleder meg til å følge med
  videre! Vi heier på deg!

 43. Gratulerer med jubileet!
  Etter å ha kommentert den gode maten til et familiemedlem, tipset hun meg om deg. Dette var ca. 2 år siden. Etter det er det oftest din blogg jeg konsulterer når noe skal lages, du har så mange gode og lette å lage oppskrifter. Jeg har brukt mest dine supper med snert i, og torskeform med poteter, løk, paprika og feta og pannestekt laks med risotto er inngått i familiens standardrepertoar. Og så ble jeg lykkelig da jeg fant Sarah Bernard i langpanne!
  Jeg ønsker å kunne skrive ut oppskriften på en maks to sider, så jeg kan ha den på kjøkkenbenken. Det passer ikke alltid å ha Mac’en der.
  Lykke til!

 44. Gratulerer med 10 år med blogg. Bloggen oppdaget jeg ved en tilfeldighet for mange år siden sikkert 7-8 år. Siden har den vært flittig i bruk. Favoritter kan jeg ikke peke ut for det er så masse godt jeg har prøvd. Det jeg setter mest pris på er inspirasjonen man umiddelbart får når man klikker inn på bloggen. Etter at din blogg ble en del av min hverdag på kjøkkenet har laget mye deilig mat. Aller mest setter jeg pris på alle fiskerettene dine. Jeg hadde aldri drømt om at det gikk an å lage så mye gode fiskeretter! Takk for at du fikk øynene mine opp for fisk. Gleden over din blogg har jeg overført til mine to sønner og deres familie. De er like flittige brukere som meg.
  Lykke til videre med bloggen og jeg skal i alle fall følge med på den reisen!

 45. Hei Trine! Gratulerer så mye med 10 års jubileum!
  Hjemme hos oss fleiper vi mye med, «jeg&Trine», Trine har sånn så da ønsker jeg meg en sånn, Trine sier at… så du er på en måte en slags engleskygge på kjøkkenet som har lært meg svært mye om mat og smaker fra jeg var inne på bloggen din for første gang høsten 2013. Etter det har jeg vært der mange ganger hver uke, så det har ført til bedre planlegging (=sparte penger), mer grønnsaker, mer fisk, vegetarmiddager (som jeg til å begynne med tenkte at det kunne vi aldri bli mette av), masse baking og skryt fra svigermor 😉

  Favorittoppskrifter: Mange! Men vil nevne, torsk med granateple, BOEUF BOURGUIGNON, kylling i satay og peanutsaus, eltefritt valnøttbrød, boller, gulrotkake, rødbeter med chevre for å nevne noen.

  Ønsker for den nye bloggen: fortsatt ukemenyer, flere fiskeretter med annen fisk torsk og laks, ellers bare mer av det samme:))) Litt skeptisk til å legge inn for mange opplysninger ift handlelister og data på «min side» men regner med at med din bakgrunn passer du godt på dataene slik at ingen som jeg ikke synes er ok for hentet de ned.

  Gratulere igjen 🙂
  Heier på deg!

 46. Jeg var innom bloggen din første gang i begynnelsen av 2010 og du får udelt æren for at jeg fattet interessen for matlaging! Fordi oppskriftene dine er «idiotsikre» og smaker så utrolig godt. Det er passe med ingredienser og jeg digger måten du bygger opp og forklarer. Det er du best på av alle!
  Spaghetti bolognese var den første jeg laget og en av de vi har laget mest.
  Når vi skal ha tips til skikkelig god helgamat og festmat er bloggen din et must!

  Tusen takk for alle oppskrifter og jeg gleder meg til å følge deg videre.

  PS! Videoene dine er råbra og inspirerende!

 47. Jeg kom over bloggen din i 2008 og siden har den vært min faste, digitale kokebok. Jeg fant lenke til Gourmetbloggen deres i et innlegg om italiensk mat, og jeg leste meg gjennom den også. Vedtektene for klubben, spesielt punktet om «Gjennomføring» er noe av det morsomste jeg har lest! 🙂 Noe av det første jeg laget fra bloggen din tror jeg var Saltimbocca. Ellers husker jeg Emiliekake og at jeg fant ut hva risoni var. Vet ikke om jeg har en favorittoppskrift, men jeg er veldig glad i de mange ulike variantene av fiskeretter med spennende og smakfullt tilbehør. Fisk med soyasmør er fantastisk godt! Det blir supert å kunne lagre oppskrifter som favoritter og sette sammen egne ukemenyer. Gleder meg til ny blogg med nye muligheter.

 48. Hei!
  Takk for en fantastisk fin blogg og gratulerer med jubileum.
  Jeg har brukt den i mange år, tror jeg først var inne i 2010. Hvis jeg venter besøk så klikker jeg meg bare inn på bloggen din, – og vips ,der har jeg et middagsforslag. Og rettene fungerer ALLTID! Gjestene roser maten, løfter glasset for en skål, og så kommer spørsmålet: «Er det Trines …?»
  Jeg (og gjestene) liker veldig godt gryterettene dine: Fransk lammegryte med ovnsteket poteter, Boeuf Bourguignon, og Chilikylling med Chorizo, tomater og rotgrønnsaker.

  Bloggen din er så og si perfekt,fortsett i samme spor. Høres spennede ut med nye ideer også. Gleder meg til å følge deg videre.

  Lykke til!

 49. Etter at jeg fant bloggen for ca. 8 år siden har mitt forhold til å lage mat forandret seg.
  Det er blitt noe jeg liker å gjøre og er blit flink til . Takket være dine oppskrifter som aldri «slår feil».
  Gratulerer og jeg gleder meg til det som kommer !
  Kari

 50. Tusen takk for all inspirasjon og hjelp siden 2009 og gratulerer med stor suksess! Jeg er særlig glad i timian og parmesankjeksoppskriften, sitronkjeks med valmuefrø og ovnsbakt torsk med karamellisert løk. Jeg ønsker meg flere kjeksoppskifter til ost for butikken har et for kjedelig kjeksutvalg sammenlignet med for eksempel antallet sorter ost som finnes å få kjøpt. Lykke til videre med ny design. Det blir veldig fint å kunne lage handleliste ut fra oppskriftene!
  Hilsen Ellen

 51. Gratulerer Trine! Husker ikkje første gang eg var innom, og å velge ein favoritt er umulig, det er så mange:) et ønske for den nye bloggen må vel være at navnet på oppskriftene kommer frem uten at du trykker på dei ( det gjelder vel i alle fall mobil og ipad, har faktisk aldri vært inne via pc ). Ellers høres det fantastisk ut med forandringene du foreslår.

 52. Hei Trine. Gratulerer med jubileet. Jeg var innom bloggen din for 6-7 år siden, tror jeg. De oppskriftene jeg har forsøkt har ikke feilet. Gode smaker og veldig inspirerende. Min(e) favoritt er torskeloin, søtpotetpure, klarnet smør osv. Kyllingryte m/chorizo, Sjokoladekaken din (m/bringebærpynt) og potet-/purresuppen. Ja, det er vanskelig å velge. Større bilder – klikk for oppskrift og fremgangsmåte, kanskje. Uansett, lykke til videre med bloggen.

 53. Hei og gratulere så masse med 10 år! Du er en stor inspirator for meg og jeg bruker bloggen din nesten daglig. Var innom første gang for 3 år siden og en av mine favorittoppskrifter er Kylling Tikka masala, men jeg er også veldig glad i suppeoppskriftene og fiskeoppskriftene.
  Synes de endringene som du kommer med er perfekte og det er ingenting jeg ønsker utenom disse.

 54. Tipper jeg var innom bloggen din for første gang for ca 4 år siden. Favoritten er nan brød, lasagne, tomatsuppe og indisk kyllingsuppe. Alt det nye høres supert ut, og kommer ikke på noe mer jeg vil ha.

  Gratulerer med 10 år 🙂

 55. Tusen takk for mange gode matopplevelser! Jeg var inne på bloggen din første gang høsten 2011, da jeg fikk smake sjokolade- og kanelsnurrer hos min søster, og spurte henne om oppskriften. Hun sendte meg til din blogg, og jeg har stadig kommet tilbake hit etter det. Oppskriften hun viste meg er fortsatt en av mine favoritter! Jeg lykkes nå alltid med søte gjærdeiger, etter å ha tatt i bruk dine tips. For øvrig er jeg veldig glad i alle middagsoppskriftene dine. Jeg finner både enkle og gode retter til hverdags, og noen litt mer spesielle til fest. Til hverdags lager vi ofte fiskegryte med torsk og tomat.
  For den nye bloggen ønsker jeg meg enda flere gode hverdagsmiddager, gjerne med fisk.
  Lykke til videre!

 56. jeg var nok inne her for første gang i 2013, etter tips fra ei venninne. mine favoritter er bl.a. verdens beste fiskesuppe, og den fantastiske bolleoppskriften din er like vellykket hver gang. granolaen din er fantastisk også! og den mintsjokoladen.. osv 🙂 tusen takk!

 57. Gratulerer så masse med 10 år med blogg! Jeg husker ikke helt når jeg startet å lese bloggen men det er flere år siden. Jeg er veldig glad i spicy gulrotsuppe og alle wokoppskriftene på bloggen. Det beste med bloggen er at du alltid forklarer fremgangsmåte så godt og at man kan stole på at oppskriften er bra! Da er det gøy å prøve nye ting. Jeg ønsker meg ukemenyer og månedsmenyer med treretter også fremover. De nye funksjonene høres flotte ut! Stor klem fra Kristine

 58. Hei Trine. Veldig tilfeldig at jeg er blitt en av de som heier på de og er glad for dine gode oppskrifter. og etter å ha lest litt om planer og prioriteringer.. ikke bli for kommersiell..fortsett og spre matglede, ved å lage gode oppskrifter av «vanlige» naturlige råvarer. Jeg oppdaget tilfeldig dine oppskrifter ved at jeg fant den første kokeboken din på tilbud i høsten 2015.. skulle egentlig bruke den til julegave ..men bladde i den og tenkte..denne må eg ha selv og teste ut.. og har virkelig funnet mange gode oppskrifter.. ungene mine vil bare ha eltefrie rundstykker i helgene nå.. har vært endel inne på bloggen for å hente inspirasjon og prøve nye retter, og har tilgode å bli skuffet.. Du har virkelig truffet.. Så stå på videre..ikke bli for kommersiell. Vær deg selv .-) En venninne av meg klaget over at hun ikke kunne bakeboller.. jeg gav henne din oppskrift og ba henne følge den..hun er i lykkerus for å nå kunne lage gode boller -kanelsnurrer..og det er ungene hennes også 🙂
  Kommer til å følge spent med!
  Gratulere med ti år – lykke til med de ti neste!
  Gleder meg til bok nummer 3 .-)

 59. Gratulerer med 10 flotte år! Vil tro jeg har fulgt deg siden 2010, selv om dette er den første kommentaren jeg legger igjen. Bloggen din var veldig god å ha for en matglad russ som plutselig ble student 🙂
  Her i hus er navnet ditt et skikkelig kvalitetsstempel. Da jeg var hjemme på juleferie, fikk vi et plutselig ønske om noe søtt og godt. Jeg så over det mor hadde i skuffer og skap, og fant ut at jeg ønsket å slenge sammen en smuldrepai med eple og mango. Den kombinasjonen hadde ikke mor noe særlig tro på. Jeg ble nødt til å google «smuldrepai med eple og mango,» og vise til at du hadde laget noe lignende. Da fikk pipa en annen lyd! Tror jeg har gjort størst suksess med reinsdyrsteken din med rødvinsaus med porsjerte plommer til hele morssiden av slekta. Mormor (som aldri drikker alkohol) kunne ikke få skrytt nok av sausen!
  Lykke til med tiden fremover 🙂

 60. Jeg begynte å lese bloggen i 2009 da jeg gikk i 9. klasse på ungdomsskolen. Siden da har den vært en fast følgesvenn i matveien, og jeg har selv mange gode minner knyttet til flere av oppskriftene. Den har bidratt i stor grad til min interesse for matlaging og baking, noe både familie og venner har satt pris på. Nå har jeg rukket å flytte hjemmefra og bli student på tredjeåret med eget kjøkken, men bruker fremdeles Trines matblogg når jeg skal planlegge ukemeny, bake til ulike anledninger eller bare få litt hyggelig inspirasjon.

  Noen yndlingsoppskrifter er fylte pastaskjell med ricotta og spinat, gulrotsuppe, fiskesuppe, Anettes oransje tortellini, pai med spinat og feta, mange av pizzavariantene, brownies/sjokoladekake og som lages i én kjele og sjokoladelangpannekake, julekake og brødoppskriftene fra «Prosjekt grovbrød».

  Tusen takk!!

 61. Gratulerer så mye med fantastiske 10 år som matblogger. Jeg husker jeg ble introdusert for matbloggen din av ei venninne og kan tenke meg at det er 6 år siden, da jeg gikk gravid med førstemann. Jeg hadde et sterkt ønske om å lære meg å lage god og sunn mat for hele familien, mat med god smak og som ikke tar så alt for lang tid å lage. Bloggen din og bøkene dine blir ivrig brukt hver eneste uke, og jeg lærer stadig noe nytt. Er ikke et selskap her i huset der vi ikke har laget noe som står på bloggen din. Jeg henter utrolig mye inspirasjon til det meste på bloggen din. Vi har nok en favoritt og det må være oppskriften på de fantastiske bollene og de eltefrie brøddeigoppskriftene. Det bakes mye brød her hjemme etter at du la ut de. Jeg har aldri fått til gjærbakst noe særlig men med de gode oppskriftene dine og de gode beskrivelse dine lykkes jeg som regel. TUSEN Takk for den fantastiske jobben du gjør, det syntes lang vei at du trives med matlagingen. Du er utrolig flink. Fortsett sånn 🙂

 62. Husker ikke første gangen jeg var inne på bloggen, men det er rundt 5 år siden. Jeg kjøpte den første kokeboka og var så fornøyd at jeg bestilte nr 2 FØR jeg hadde sett i den – og jeg er student, så vanligvis kjøper jeg bare pensumbøker. Jeg liker at mye av det du lager er enkelt og ikke har for mange ingredienser, samtidig som det smaker veldig godt.
  Mine favoritter er blomkålsuppe med purre og bacon, thaisuppe med red curry, linsesuppe med gulrot (genialt for en student, og billigere uten kylling!), kylling satay og flere av kakene er skikkelig gode. Bloggen din har gitt meg mye inspirasjon og matglede, og jeg kikker ofte innom bare for å se.

  Veldig fint at oppskriftene kan skaleres og at søkefunksjonen forbedres, og også fint med egen side! Jeg lagrer de beste oppskriftene som bokmerker, men det har skjedd et par ganger at pc-en har sagt takk for seg, og bokmerkene ikke har blitt overført. Jeg liker forresten at bloggen din ikke er så kommersiell. Fortsett med den gode jobben du gjør! 🙂

 63. Hei Trine!

  Gratulerer med 10 år med ein fantastisk blogg! Eg hugsar ikkje når eg var innom første gang, men det var lenge før du skifta navn på bloggen =) Det har blitt mange besøk på bloggen din, mange oppskrifter er prøvd og eg blir så inspirert av dei flotte bilda dine!
  Ein av mine favorittar er Brownie-oppskriftene, og i kveld skal eg lage ein av kyllingsuppene dine og Brownie når eg får besøk av klubbveninner =)

  Håpar på fleire gode og inspirerande blogginnlegg frå deg framover!

 64. Topp blog! Vi bruker oppskriftene dine til i hvertfall halvparten av middagene til to voksne og to små hver uke. Vi ønsker innføring av «meatfree monday» altså flere vegetarretter og at du følger den gode trenden med å holde mandagene kjøttfrie!

 65. Takk for en fantastisk, levende oppskriftsbok! Mine favoritter, som jeg henter fram til stadighet, er fiskesuppa, indisk kyllingsuppe, pasta carbonara (akkurat oppdaget), soyamarinert laks – og mange flere. Så noe av det jeg har savna er faktisk det du sier kommer: mulighet for å lagre favorittoppskrifter i en liste. Noen ganger hadde det også vært fint med tidsangivelse for hvor lang tid det tar å lagd de ulike rettene.

 66. Tusen takk for mye hyggelig og nyttig matinspirasjon de siste årene. Det er stor kvalitetsforskjell på oppskriftene som ligger på nettet. Når jeg bruker dine oppskrifter VET jeg at rettene blir smakfulle og delikate. Kyllingsuppen er også min favoritt. Den er benytte til festlige anledninger hjemme såvel som når ungdommen på skolen er teknisk ansvarlig for seminar med over 100 gjester, retten ble nesten vår signaturrett. Når neste ukes innkjøp planlegges privat bruker jeg ukemenyene dine som idegrunnlag. Kremet pasta med laks, kapers og sitron, lasagne med spinat og fetaost, kyllingsuppe med squash,paprika og bønner er årets høydepunkter så langt. En av dine fortrinn er at bloggen også er samtidsorientert eks. invitere til å prøve kokt høne. Jeg har vært litt bekymret for at sidene dine skulle bli for konvensjonelle, men denne balansen har du mestret så langt. Lykke til videre med utvikling av bloggen din Trine!

 67. Kjære Trine
  Gratulerer med 10 års jubileet. Tror det er ca 5 år siden første gang jeg var innom bloggen din. Da var jeg litt lei av å lage middagsplaner for uken som jeg følte ble veldig kjedelige. Hadde tenkt å prøve godt levert for å få inspirasjon – men så fikk jeg tips fra en kollega om bloggen din. Og da var jeg frelst!!
  Jeg bruker ukemenyene veldig ofte, iallfall som et utgangspkt.
  Favorittene er thaisuppe med kylling og curry, torsk med nøttelokk, søtpotetmos og soyasmør, soyamarinert laks, laks med mango og avokadosalat og ikke minst alle eltefrie gjærbaksoppskriftene dine.
  Så tusen tusen takk for inspirasjon – og jeg har tipset mange om siden din. Kommer til å følge deg inn i evigheten:)
  Klem Synnøve

 68. Gratulerer med tiårsdag!

  Jeg har gjenfunnet gleden ved matlaging etter at kjæresten flytta inn i høst (kjedelig å lage til meg selv). Bloggen din har blitt et av de faste stoppestedene. Oppskriftene har veldig passelig nivå og timing for meg. Og god blir maten!

  Mvh,
  Ole P

 69. Gratulerer med jubileum av din flotte blogg. Jeg var inne på bloggen for første gang rundt 2009/2010, og har siden da sjekket med jevne mellomrom, spesielt i perioder egen kreativitet har vært lav, eller jeg har vært matlei. Finner alltid noe godt her, og har flere favoritter som også har blitt gjengangere hjemme. Pasta med pesto og biffstrimler, lasagne til mafien (den jeg har laget desidert flest ganger), kjøttboller med sitronsaus og couscous. De siste tre årene har jeg laget pepperkaker etter din oppskrift, alltid vellykket.
  Ønsker for den nye bloggen: Fortsett med lavterskel-oppskrifter som smaker godt. Gleder meg, og lykke til! Mvh Tina.

 70. Hei

  For en fantastisk jobb du har gjort og gjør!
  Jeg var inne på bloggen for første gang i 2011, og leser den ukentlig. Jeg har flere favoritter, men øverst troner Hvit pizza med skinke og blåmuggost. Vi elsker den. Hjemmelaget granola, suppene og ostekremen til Brownies er også mye brukt.
  Jeg liker bloggen slik den er, men en min side funksjon høres smart ut.

  Med vennlig hilsen
  Vibeke Onshuus

 71. For 4 år siden fikk min yngste sønn cøliaki, og vi måtte gjøre noe med matvanene våre. Farvel til Toro og mer mat fra bunnen av. Jeg oppdaget Trines matblogg og ble veldig inspirert til å bruke litt mer tid på lage mat fra bunnen av og unngå halvfabrikata som ofte inneholder hvetemel. Våre favoritter eri indisk kyllingsuppe, uten tvil, samt flere av de andre fiskerettene dine. «Det er Trines» er blitt en standardreplikk når noe godt settes på bordet. Tusen takk for gode, ujålete oppskrifter!

 72. Imponerende hva du har fått til! Alltid her jeg går inn for inspirasjon og finne en god oppskrift – som i dag når Pavlovaen må på boret til 17mai 🙂 Lekre bilder inspirerer og!

 73. Gratulerer med med 10 års.Du gir masse inspirasjon, gleder meg til fortsettelsen ☀️

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste