Julekakefavoritter 2016

Kalenderen viser ubønnhørlig 1. desember, noe som også er starten for mine juleforberedelser. Vel, jeg har tyvstartet litt for de fleste julegavene er snart i boks, men julebaksten begynner jeg sjelden med før i desember. Tradisjoner står høyt for meg i julen, og de fleste mattradisjonene mine ligger allerede her på bloggen etter snart 10 år som matblogger. I dette innlegget vil jeg derfor trekke frem noen av mine julekakefavoritter.

 

JULEBAKST er noe jeg virkelig koser meg med! Jeg baker som regel 4-5 slag, og flere av disse bakes i sosiale sammenhenger. PEPPERKAKER baker jeg for eksempel alltid sammen med barn, barnebarn og svigersønner, noe som er blitt en kjær familiehappening som avsluttes med risgrøt med mandel og spekemat helt til slutt. Vi blir stadig flere rundt bakebordet, og i år regner jeg med at familiens yngste, Max på 1 år, også gjør en innsats. Pepperkakeoppskriften er den samme gamle som jeg bakte sammen med min mamma for snart 100 år siden.

Pepperkaker

Pepperkakehuset er Mathias og min sin greie, og han gleder seg allerede veldig til vi skal sette i gang med årets hus. Planen var egentlig å publisere mal og bilder fra fjorårets pepperkakehus, men det ble det ikke noe av da hundene til min eldste datter spiste opp hele inngangspartiet natt til 1. juledag i fjor, før jeg fikk anledning til å fotografere det i dagslys. Da ble vi lei oss, Mathias og jeg. Kanskje vi får laget huset litt tidligere i år slik at det blir et pepperkakehus her på bloggen likevel?

 

En annen kjær tradisjon er at jeg baker KRUMKAKER sammen med min venninne Liv, noe vi har gjort i snart 30 år nå.

Krumkaker

Ellers er BISCOTTIBERLINERKRANSERSJOKOLADEHJERTER, SITRONKJEKS, SJOKOLADEPINNER, BRINGEBÆRHJERTER og SJOKOLADEMARENGS også kjære favoritter. SARAH BERNARD er en annen favoritt, som gjerne kan bakes allerede nå og oppbevares i fryseren. I løpet av desember kommer det også et par julekakeoppskrifter til, så du har noen nye godbiter å se frem til også.

Sjokoladehjerter

Mmmm, nå merker jeg at jeg begynner å glede meg skikkelig til de kommende ukene! Lykke til med juleforberedelsene til deg også, og husk at det skal være mest kos, så er dagene travle så er det bedre å velge ut noen få ting fremfor å sette i gang alt for mange prosjekter!

 

Hva er din julekakefavoritt?

 

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Lurer litt på om du kan gi noen tips på hvor lenge kakene holder seg og hvordan du oppbevare dem . Syns det er vanskelig

  2. Hos oss er det helt nødvendig med brune pinner etter min mors oppskrift. ?? Andre vil kanskje kalle dem sjokoladepinner.
    Takk for en flott blogg, jeg bruker stadig oppskriftene dine.
    Mvh Kari

  3. Mine favoritter er strull, slik min mor bakte alltid til jul, og biscotti etter en Tine oppskrift med mandler, pistasj appelsinskall, , vaniljesukker og cognac bl. a.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste