Månedens treretters oktober borddekking

I dag er det min dag, og det skal selvsagt feires! I ettermiddag kommer den fine gjengen min på bursdagsfest, og det gleder jeg meg veldig til! Vi skal filme til nye episoder på YouTubekanalen min i dag, så det blir derfor ikke noen treretters middag i dag, men etter hvert blir det suppe og hjemmebakt brød til store og små, pluss gjærbakst og kaker til kaffen. Men, mest av alt gleder jeg meg til å kose meg med barnebarn og barn på besøk! Eller ta en titt på oktobermenyen i serien Månedens treretters, for her er det nemlig noe for enhver smak. Hva er din favoritt?

 

# FORRETT #

Til forrett foreslår jeg røkt laks med pepperrotkrem, eple, selleri og rug. Her kan det meste gjøres klart i forveien, men selve monteringen bør skje rett før gjestene kommer.

Røkt laks me pepperrotkrem

#HOVEDRETT #

Til hovedrett velger jeg sennepsgratinert lammecarré med honningbakte rotgrønnsaker og rødvinsaus. Med denne retten på bordet blir det garantert fest og det er slett ikke vanskelig dersom du følger anvisningene mine.

Sennepsgratinert lammecarre med honningbakte rotgrønnsaker og rødvinsaus

# DESSERT #

Som en søt avslutning passer det godt med crème brûlée med espresso. Og en god kopp kaffe eller espresso, selvsagt.

CRÈME BRÛLÉE MED ESPRESSO

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene jeg har publisert under kategorien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste