Borddekking mai

Kalenderen viser september, og selv om sommeren enda ikke har sluppet helt taket her på Østlandet, er det definitivt høst i luften innimellom. Høsten er blant annet tid for sopp, vilt og epler – og ikke minst formelle eller uformelle sammenkomster, hjemme, borte eller på hytta. Mitt menyforslag i serien «Månedens treretters» inneholder alle elementene jeg nevnte innledningsvis + noen til. Det er ingen tvil om at høsten har mye godt å by på – klikk på bildene for oppskrift og flere bilder!

 

# FORRETT #

Til forrett velger jeg kantarellsuppe med deilige smørstekte kantareller og friske krydderurter. Suppen kan gjerne lages dagen i forveien, men soppen som skal benyttes til garnityr bør stekes rett før servering.

Kantarellsuppe

#HOVEDRETT #

Til hovedrett går jeg for hjortestek med portvinsaus, rotgrønnsaker og baconpotetmos – gode smaker og deilige kombinasjoner!

Hjortestek med portvinsaus, ovnsbakte rotgrønnsaker, baconpoteter og kantareller

# DESSERT #

Med to epletrær i hagen kan vi fråtse i deilige epler på denne tiden av året, og da kommer det epler i ulike varianter på menyen rett som det er. Som for eksempel disse deilige tilslørte bondepikene, med fløtekrem, krønsj og ikke minst en deilig eplesirup. Du kan forberede alle elementene i god tid før servering, men «monteringen» bør skje rett før servering.

Tilslørte bondepiker med eplesirup

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene jeg har publisert under kategorien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste