Annonse

Matverkstedet

I slutten av oktober ble kjøkkenet i matverkstedet mitt endelig ferdig! En trapp ned, og vips så er jeg “på jobb”! Nå er det her jeg lager “bloggmaten”, fotograferer, filmer og har møter og sånn. Det er utrolig godt å få et skille mellom jobb og privatliv, og slippe å ha alle “bloggremediene” på kjøkkenet og i stua. Jeg er så utrolig fornøyd med det endelige resultatet! Vil du være med på en liten “rundtur”?

Matverkstedet

Kjøkkenet er fra Sigdal kjøkken med hvite fronter i serien Lido. Frontene har innfreste håndtak som gir et rent og stramt uttrykk. Jeg har valgt skuffer i alle underskap der det er mulig, og har også satset på et par sokkelskuffer, for best mulig utnyttelse av plassen. I skuffene under de to stekeovnene har jeg alle tørrvarer samlet – innen rekkevidde og godt organisert med fleksible “skillevegger”. I “høyskapet” til høyre for stekeovnene (over benken) har jeg gjemt kjøkkenmaskiner, bakeformer og andre større kjøkkendingser som ikke benyttes så ofte.

 

Alle hvitevarene er fra Siemens. Jeg har to stekeovner i matverkstedet, en som har mikro- og damptilførsel og pyreolyse, og en fulldampovn. Begge ovnene har i tillegg vanlige ovnsfunksjoner, og stekebrettene kan benyttes i begge ovnene. Pyreolyse har jeg også på den ene ovnen jeg har på mitt private kjøkken, og det er jeg så utrolig fornøyd med!

Kjøleskapet er et kombiskap med fryseboks nederst. Ved siden av kjøleskapet har jeg smale skap hvor jeg blant annet oppbevarer bakebrett, stekerister, brett og lignende. Utrolig praktisk!

Matverkstedet

Ved siden av vasken har jeg en helintegrert oppvaskmaskin som er rask og effektiv – og fleksibelt innredet, slik at jeg enkelt kan få plassert større boller og utstyr, som det jo blir mye av når jeg baker. Jeg valgte en stor kjøkkenvask med blandebatteri med uttrekksdusjBenkeplatene er av stein, type Quarella (Roman black).

 

Den lille grønne oasen er en kultivator, som er koblet til strøm, vann og avløp, og gir perfekte vekstforhold til friske urter, spirer og salatblader. Jeg er veldig fornøyd med avlingen så langt, men synes dessverre at “duringen” fra kultivatoren av og til kan være litt forstyrrende.

Matverkstedet

Selve kjøkkendelen er ca. 10 m2 og har også fått plass til en kjøkkenøy. Det er her jeg stort sett står og jobber (og det er her filmene til YouTube-kanalen min spilles inn). Benkeplaten er 90 cm dyp, og jeg har derfor god plass selv om øya i seg selv ikke er så stor. På øya har jeg også koketoppen, som er planlimt og har fleksible soner og touchslider. Kjøkkenviften er fra Røroshetta og er innfelt i en kasse som er festet i taket.

Matverkstedet

Under kjøkkenøya har jeg 60 cm dype skuffer på den ene siden, hvor jeg har plassert alle gryter, panner og redskaper, samt bestikk. På den andre siden har jeg 30 cm dype skap hvor jeg blant annet har mye “bloggestæsj”, praktisk og innen rekkevidde når jeg styler og fotograferer.

Matverkstedet

Her er foto-/møte-/spisedelen av matverkstedet. Når jeg skal ta bilder fotograferer jeg enten oppå bordet eller skyver det inn i rommet slik at jeg kan fotografere på gulvplan. Som dere ser har jeg gode lysforhold her, noe som er et kjærkomment siden jeg trives best med å fotografere med kun dagslys.

Matverkstedet

På den ene veggen mot fotostudio-/kontordelen har jeg valgt glasskap og skuffer (30 cm dybde) til stylingeffekter, bøker og lignende, med Line fronter (siden Lido ikke leveres med glassdører i denne størrelsen). Det er utrolig kjekt å ha dette innen rekkevidde når jeg fotograferer, og dessuten får jeg også vist frem alle de fine koppene, bollene, asjettene og alt annet jeg har skaffet meg gjennom 9 år som matblogger.

 

Ble det ikke fint? Jeg er i alle fall kjempefornøyd med å ha fått et både praktisk og lekkert kjøkken, tilpasset meg og mine behov.

 

Kjøkkenet er tegnet sammen med flinke Sofie ved Studio Sigdal Lørenskog (se skissene her).

 

(Og siden jeg også får en del spørsmål rundt vegger og gulv, kan jeg opplyse at veggene er malt med S2000N (Grey fashion) og at gulvet er belagt med laminat (eik – hvit).)

For ordens skyld: Leverandørene er valgt av meg, og kjøkkenet og hvitevarene er betalt av meg. Jeg har imidlertid inngått samarbeidavtaler med både Sigdal kjøkken og Siemens. Kultivatoren er sponset av Urban Cultivator. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Gratulere så mye med en flott arbeidsplass, ser helt fantastisk ut og ikke minst gratulerer med 9 års dagen ???Matbloggen din er veldig hyppig brukt hos oss og vi blir alltid fornøyd. Du gjør en kjempe jobb ?

 2. Så flott det er blitt, er ofte innom her og har lagd mange gode kaker og matretter fra bloggen, er mest glad i å bake så det har jeg benyttet mest, men det blir da en og annen matrett fra sidene her inne også. Du lager så lette og oversiktlige forklaringer, og om jeg lurer på noe ser jeg gjennom kommentarene for som regel er det flere som har hatt samme spørsmål… gleder meg til flere oppskrifter jeg kan benytte. Gratulerer med ny arbeidsplass 🙂

 3. Flott kjøkken, god inspirasjon, og deilig med en blogger som ikke bare ukritisk annonserer for høystbydende! 🙂

  Takk for mange gode oppskrifter!

 4. Kjempefint og praktisk. Gratulerer! Det må være veldig deilig å kunne skille jobb og privatliv. Håper du komponerer mange nye oppskrifter der – til stor glede for alle oss andre.

 5. Så flott kjøkken! Blir det flere oppskrifter med dampovn nå? Det er virkelig mangelvare på “markedet!”

 6. Så flott, Trine!
  Hadde jeg hatt jobben min her, så hadde det kanskje blitt litt tregt å gå opp i andre etasje!
  Men gratulerer og lykke til videre!
  Meget fortjent!

  Klem Grete

 7. Gratulerer med nytt kjøkken. Både lekkert og funksjonelt. Da er det bare å sette i gang med nye spennende oppskrifter. Lykke til , her følger vi med!

  Klem Unni

 8. Hei Trine! Takk for en veldig inspirerende matblogg! Ser du har Global-knivene festet til metallist. Jeg ble anbefalt å unngå det. Ikke vet jeg hvorfor, men du har kanskje en kommentar? 🙂

 9. Så flott! Etter at jeg begynte å bruke dine oppskrifter har jeg blitt glad i lage mat! Du er utrolig dyktig og inspirerende!! Takk! Jeg fikk mye skryt for nyttårsaften menyen min, jeg brukte dine oppskrifter.

 10. Jeg håper også det kommer noen spennende og fine oppskrifter med dampovn for oss amatører. Grattis med ny arbeidsplass!

 11. Hei Trine!

  Jeg forelsket meg i fargen på kjøkkenet ditt! Men kan jeg spørre hvilken farge du har på listene? Er det klassisk hvit (0500) eller standard hvit/eggehvit/bomull?

 12. Hei Trine, vurderer selv Urban Cultivator og lurte på dette du skriver om støy. Kjøkkenet vårt er plassert åpen og rett ved barnas soverom. Vil du anbefale å heller plassere kultivatoren f.eks. i kjeller?

  1. Jeg synes det er en stor fordel å ha kultivatoren i nærheten av kjøkkenet, slik at man får rask og enkel tilgang til innholdet. Jeg tenker vel at det ikke vil være problematisk med evt. støy ift tilstøtende rom. Det med støy er jo så individuelt, og det er jo også en vanesak – nå tenker jeg ikke særlig over det.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste