Frokostsmoothie

For å være helt ærlig så har jeg sjelden særlig matlyst på morgenen. I alle fall ikke tidlig på morgenen. Jeg kan gjerne stå opp tidlig, men spise det vil jeg helst ikke. Jeg tar derfor gjerne et glass juice, en kopp te, yoghurt eller en smoothie, og etter en halvtime-times tid er jeg klar – klar for en deilig frokost. Her er mine frokostfavoritter (klikk på bildene):

Hjemmelaget granola eller frokostblanding er en absolutt frokostfavoritt på ukedagene. Akkurat nå er det denne oppskriften som er den jeg lager oftest.

Granola med nøtter og honning

Som et alternativ smaker det av og til godt med kjøleskapsgrøt, som lager seg selv i kjøleskapet.

Kjøleskapsgrøt med yoghurt og bær

Jeg følger som regel junior til skolen, og tar av og til en ekstra liten runde før jeg begynner arbeidsdagen på hjemmekontoret. Når jeg kommer hjem smaker det ofte godt med hjemmelaget knekkebrød og en stor, varmende tekopp.

Tynne sesamknekkebrød *********************

I helgene er det litt mer “schvung” over frokostene, som vel må betegnes å gå under kategorien brunsj. Junior og jeg står opp relativt tidlig for hhv. å leke og jobbe, mens oppvaskeren foretrekker å sove litt til. Men når oppvaskeren er klar til å ta fatt på dagen serverer han oss deilig frokost med smilende egg, godt pålegg og lys på bordet.

Kaldhevede rundstykker

Når jeg “jobber” på kjøkkenet kan det hende at jeg bidrar med for eksempel kaldhevede rundstykker eller eltefritt speltbrød (som jeg har “jukset” med kvelden før).

Eltefritt halvgrovt speltbrød

Det hender også at jeg bidrar med andre godbiter, som for eksempel egg og bacon, eller “egg i kopp“.

Egg i kopp med tomat, ost og spekeskinke

Jeg har også prøvd å imponere junior med hjemmelaget sjokoladepålegg, men han foretrakk heller blåmuggost, så jeg måtte spise det opp selv. Men godt var det!

Sjokoladepålegg 10

Junior digger hjemmelagede polarbrød, til både frokost og i matboksen.

Polarbrød

Alle “frokostoppskriftene” på bloggen finner du samlet HER. Hva er din frokostfavoritt?

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Åh, jeg er klar for frokost med en gang jeg står opp av sengen jeg 🙂 Går ofte på kveldene og funderer ut hva jeg skal lage på morgenen,spesielt i helgene. Tommel opp for frokost!

    Ha en fin uke videre 🙂

  2. Heisann, du har en super side:-) Har du tenkt på å få laget en app som man kan finne oppskrifter og alt lettere? 🙂 (bare en tanke) stå på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste