Trine

Det fantastiske året 2014 er straks historie, og det er på tide å stoppe opp og ta et lite tilbakeblikk. I løpet av dette året har Trines matblogg hatt fantastiske 10,7 millioner besøk og ca. 32 millioner sidevisninger! Matbloggen har virkelig tatt meg med på en fantastisk reise, og jeg klyper meg i armen rett som det er. Hadde jeg kunnet se inn i krystallkulen den sene vinternatten for snart 8 år siden og sett hva klikket på knappen «lag din egen blogg» hadde ført med seg – hadde jeg rett og slett trodd at dette var en fiksjon!

 

Det er nå 11 måneder siden jeg ut i 100% permisjon fra juristjobben min, for å kunne konsentere meg mer om matbloggingen og for å få litt mer tid sammen med familien. Det blir fortsatt lange dager og korte netter. Men, jeg har fått en større fleksibilitet i hverdagen og kan for eksempel følge sønnen min til skolen hver dag, og vi har mindre pes på ettermiddagene enn vi ville ha hatt dersom begge var i jobb utenfor hjemmet.

Bloggen har også i 2014 blitt oppdatert regelmessig, og inneholder nå i underkant av 1800 oppskrifter. Noen oppskrifter er mer populære enn andre, du kan se hvilke 10 oppskrifter som var de mest populære her.

 

I tillegg har jeg tatt på meg ulike oppdrag, som for eksempel sponsede blogginnlegg, matkurs, foredrag, skriveoppdrag og matreiser. Pågangen har vært stor, og jeg var allerede i februar fullbooket ut året – altså en skikkelig luksussituasjon for en gründer i startfasen.

 

Jeg har fått utrolig mange henvendelser fra dere lesere, fra kommersielle aktører, fra små nisjebedrifter, offentlige myndigheter, ulike organisasjoner, andre matbloggere, studenter på ulike nivåer, journalister – og andre. Jeg prøver å svare på alle seriøse henvendelser som jeg får, men tiden strekker dessverre ikke alltid til slik at alle kan få et svar. I hektiske perioder har jeg rett og slett vært nødt til å fokusere på bloggen og det som driver meg, nemlig det å dele mine matgleder med dere.

Årets største opplevelse som matblogger var imidlertid å bli kåret til Årets matblogger i Mathallen den 12.10, dagen før min 50 årsdag. Du kan lese mer om nominasjonen og begrunnelsen her og «vinnerintervjuet» her. I forbindelse med nominasjonen ble det laget et videoportrett som du kan se her.

 

Som om ikke det er nok så har også kokeboken min TRINES MAT hatt et fantastisk år, og har faktisk solgt bedre i 2014 enn i utgivelsesåret 2013! Den ble den mestselgende boken i kategorien «generell litteratur» og på 3. plass på «Norsktoppen» etter Jo Nesbø og Jon Michelet! Boken er nå gitt ut i 14. opplag og vi er oppe i 107 350 eksemplarer! Forlaget foreslo på vårt første møte å trykke opp 2500 eksemplarer, og det må vel sies å være en skikkelig «skivebom», heldigvis. Du kan lese mer om dette på Godt.no, i Romerikes Blad og på Forlagsliv.

Gjennom dette året har jeg blitt intervjuet i ulike medier, blant annet Juristkontakt, Dagens næringsliv, KK (her og her), Kamille, Romerikes Blad og på Godt.no om både påskeegg og juletradisjoner. På tampen av vinterferien ga jeg råd om ukemenyer på Kveldsåpent på P1, i påsken presenterte jeg daglig oppskriftstips på Kveldsåpent og på tampen av sommerferien var jeg gjest hos NRK Her og nå. I juni ble dette intervjuet publisert i Dagbladet, «Mater massene» side 1side 2side 3 og side 4 og i Avisa Sør-Trøndelag, «Juristen som ble matdronning», side 1 og side 2. Jeg har også vært på God morgen Norge og laget mat sammen med Wenche. (Ta gjerne også en titt her, hvor jeg forsøker å samle alle «mediasakene».)

 

Dette er et lite sammendrag av et aktivt, morsomt, begivenhetsrikt, men også ganske arbeidskrevende matbloggerår. Jeg føler meg utrolig priviligert som får lov til å leve ut lidenskapen min slik jeg gjør. Jeg vil i denne sammenheng også takke annonsører og samarbeidsparter i 2014!

 

Bloggen har imidlertid ikke vært det den er uten dere lesere. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, innspill, kommentarer, stemmer og heiarop dere har gitt meg i dette året! Alle disse tilbakemeldingene er en viktig motivasjonsfaktor for meg. Jeg håper dere henger med videre også, og for 2015 har jeg enda flere spennende planer og prosjekter på gang!

Jeg takker for følget i 2014 og ønsker dere alle et GODT OG FREDELIG NYTT ÅR!

 

Foto: Gry Traaen (portrettene) og Emilie Maria Bach (Årets matblogger). 

 

 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste