Jeg har vel for lengst avslørt min store kjærlighet til supper av ulike slag. Supper er noe jeg ofte tyr til når jeg har det travelt, gjerne når jeg skal bruke opp rester i skuffer og skap – og ofte dukker det opp nye smaker og kombinasjoner som jeg deler med dere. Her er noen av suppefavorittene som er blitt publisert på bloggen hittil i 2014 (klikk på bildene).

Først ut er currysuppe med kylling og crispy grønnsaker. Det er utrolig hva en kan trylle frem med litt kokosmelk, rød curry og litt kylling som utgangspunkt. En av mine favoritter!

Chicken red curry

Denne suppen med spanske smaker, med chorizo, kikerter og chili, er et vellykket resultat av «rydde-i-kjøleskapet»-prinsippet, og ga oss en veldig hyggelig overraskelse rundt middagbordet en travel ettermiddag i mai.

Smakfull suppe med chorizo, kikerter og chili

Denne tomatsuppen med chili og limemarinerte reker smakte jeg meg frem til på hyttekjøkkenet i sommerferien, noe som smakte nydelig på en varm og fin sommerdag. Jeg er sikker på den smaker like godt i den mørke årstiden også.

Tomatsuppe med chili og limemarinerte reker

Da jeg ble nominert til «Årets matblogger» tidligere i høst måtte jeg bestemme meg for en «signaturrett» i forbindelse med innspilling av portrettvideoen. Det var vanskelig å velge i det rikholdige utvalget mitt, men jeg endte til slutt opp på denne suppen hvor jeg kombinerer deilig fisk med curry, kokosmelk og fargerike grønnsaker.

Thaisuppe med torsk og reker

Denne linsesuppen laget jeg på God Morgen Norge dagen etter at jeg ble kåret til Årets Matblogger, ja på selveste fødselsdagen min. Oppskriften er hentet fra TRINES MAT, og jeg husker godt godfølelsen jeg fikk da jeg laget og fotograferte denne suppen – helt i startfasen med kokeboken.

Linsesuppe med kylling og gulrot

I forrige uke publiserte jeg denne deilige gulrotsuppen med chili og røde linse. Ut fra tilbakemeldinger fra flere av dere er det mye som tyder på at den har slått an hos både store og små. Noe av det som fasinerer meg mest ved å være matblogger er tilbakemeldingene fra dere lesere, som er utrolig motiverende og inspirerende, og som jeg tar med meg videre for å gjøre bloggen enda bedre.

GULROTSUPPE MED RØDE LINSER OG INGEFÆR

Alle suppeoppskriftene på bloggen finner du samlet HER. Hva er din favorittsuppe?

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine!

  Favorittsuppen min er en helt nydelig, men tidkrevende Brensnut! Koker kraft på kjøttbein, gjerne et fenalår-bein, og i denne kraften legges opphakkede, norske rotgrønnsaker og løker, og kjøttbiter. Det skal falle nesten fra hverandre i gryten. Skal serveres brennhet og med flatbrød til. Godt med hjemmebakte flatbrød:-)

 2. Set er litt vanskelig å si hva som er favorittsuppa, da jeg lager mange supper. Kremet fiskesuppe med grønnsaker og hele fiskestykker som koker ferdig i suppa er populært her. Hjemmelaget tomatsuppe med det som finnes i kjøleskapet av rotgrønnsaker og fennikel, hermetiske tomater og fløte. Choritzo og bacon er godt som topping. I høst fikk jeg til noen store gresskar, og spicy gresskarsuppe er også nydelig. Den gammeldagse kjøttsuppa er heller ikke å forakte. Hjemmelaget focaccia er godt til alle disse suppene.

 3. Jeg elsker tortilla/tacosuppen som Mona Grudt lagde på 4-stjernes middag. Er veldig glad i koriander og chilli i kombinasjon og sammen i denne suppen er det perfekt.

  Tortillasuppe: http://www.tvnorge.no/programmer/4-stjerners-middag/oppskrift-2015/monas-oppskrifter-1.32580

  En annen suppe som jeg virkelig har fått sansen for er kremet pastinakksuppe med salvie. Kjempegod, men viktig å ha i en god skvis med sitron for å få suppen frisk i smaken. En favoritt! og kjempe enkel å lage:)

  http://www.tvnorge.no/programmer/4-stjerners-middag/oppskrift-2015/monas-oppskrifter-1.32580

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste