Året 2011 er straks et tilbakelagt kapittel, og går inn i historien som et fantastisk år for meg og matbloggen. Matbloggen har tatt meg med på et eventyr jeg aldri kunne ha drømt om. Det er på tide å se seg tilbake og mimret over noe av det som har skjedd på matbloggen dette året, og ikke minst se på hvilke oppskrifter som har vært de mest populære på bloggen dette året. Bloggen har fått en del oppmerksomhet i media som kan illustrere noe av det bloggen og jeg har vært med på:

 

Året begynte med en skikkelig gladnyhet, da jeg ble nominert til «Årets blogger» av Side2, hvor jeg tilslutt endte på 6. plass. Kort tid etter kom jeg på 2. plass i kategorien «Kosthold og trening» da VG kåret Norges beste blogg. I JANUAR ble jeg intervjuet i både BoligDrøm og Mat&Helse.

 

I OBOS-magasinets MARSutgave ble bloggen rangert som nummer 1 av fristende matblogger. Foreldre og barn tok også kontakt i mars og ville ha tips til spennende matpakker til barn. Nyt Norge ønsket også tips til spennende matpakker i sin APRILutgave av Nyt Norge magasinet. Kort tid etter kom a-magasinet på middag i forbindelse med artikkelen «Vi spiser oss til nye klasseskiller».

 

Ett av årets høydepunkt var da jeg på tampen av MAI måned laget torskemiddag sammen med Wenche Andersen på God Morgen Norge. Jeg var i studio sammen med Lars, som i tillegg til å skrive en kjempebra matblogg også er en svært likandes kar (og når sant skal sies så har jeg til gode å treffe en matblogger som jeg ikke kommer godt overens med)!

Da det endelig ble sommerferie på tampen av JUNI fikk jeg en henvendelse fra Yngve Ekern i Aftenposten om jeg kunne tenke med å bidra med en artikkel til Aftenpostens lørdagsutgave. Slikt takker man selvsagt ikke nei til og artikkelen Tilfeldigvis blogger ble publisert den i papirutgaven 25. juni.

 

I JULI ble mine tre beste jordbæroppskrifter publisert på Klikk.no, og omtrent samtidig ble oppskriften på jordbær med limesukker publisert i bladet Gravid. Ferieturen til Vega ble utsatt en dag da Dagbladet ønsket oppskrifter på tilbehør til grillmat. Dette kan du lese mer om her.

 

I begynnelsen av OKTOBER lanserte MatPrat matbloggportalen Matbloggerne, hvor jeg flyttet inn sammen med flere andre dyktige matbloggere. Dette ble omtalt i lokalavisens nettutgave og jeg fikk i papirutgaven omtale under Lørenskauingen, selv om det føltes litt feil for en trønder. NRK Østlandssendingen kom også på søndagsmiddag. Etter å ha hørt opptaket hørte jeg meg selv si noe jeg aldri trodde jeg noen gang skulle si, nemlig at jeg heller foretrekker direktesendt tv enn radioopptak.

 

Matbloggen fikk også omtale i oktoberutgaven til Maison Mat og Vin. Jeg har denne høsten også samarbeidet med Allers og laget fire leksjoner av «bakeskolen» i NOVEMBER, som ble publisert i Allers nr. 47-50. Bringebærkransen finner du oppskrift på her.

Årets høydepunkt var helt klart da jeg ble tildelt æresprisen «ÅRETS MATGLEDER» av opplysningskontorene for landbruket. At jeg skulle være den som trakk det lengste strået i finalen sammen med Eyvind Hellstrøm og Bondens Marked under Matgallaen i Stavanger, var ikke i mine villeste fantasier. På den annen side forteller kommentarer, eposter, meldinger, besøksstatistikkene og resultatene fra brukerundersøkelsene meg at mange leser og liker bloggen, og det er derfor utrolig gøy å se at det «offisielle» Mat-Norge» også ser dette. Matgallaen ble sendt på TV2 den 11. desember (reprise den 31.12 kl. 13.15) og ble blant annet omtalt i Nationen, TV2 og Det norske måltid. Lokalavisen nordpå fanget også opp dette og publiserte artikkelen Lokal matblogger beseiret Hellstrøm. Som følge av dette inviterte også NRK Kulturnytt meg til å prate om matblogging i Kulturnytt (P2) den 12. desember.

 

I desember leverte jeg også mitt første innlegg til Strømmen storsenters blogg, hvor jeg skal gjesteblogge fremover. Mitt forslag til treretters nyttårsmeny finner du her.

 

Helt på tampen av året ringte TV2 og ville høre hvilke mattrender jeg ser for meg i 2012. Dette kan du lese mer om her.

 

Bloggen har også fått en vesentlig ansiktsløftning i 2011. Allerede på nyåret 2011 begynte jeg å jobbe med den nye bloggen, og overflytting fra Blogspot til WordPress. Det var allerede da mer enn 600 oppskrifter på bloggen og det var godt jeg da ikke visste hvilken formidabel jobb jeg hadde foran meg. Heldigvis fikk jeg kyndig veiledning av Sigrun, som guidet meg gjennom det hele, men jobben gjorde jeg selv. Det ble mange sene kveldstimer og den nye bloggen ble lansert 1. februar. Samtidig åpnet jeg også opp for annonsering på bloggen, men kun for produkter og tjenester knyttet til mat og drikke som jeg selv synes er ok.

I tillegg til stor respons fra media har jeg også fått stor og i det vesentligste god respons fra dere lesere. Det har vært utrolig gøy og inspirerende! Det er ikke mye som gleder meg mer enn å få en tilbakemelding om at noen har hatt gode erfaringer med oppskriftene mine eller funnet inspirasjon på bloggen min. Mange har meldt tilbake om at de oftere lager mat fra bunnen av, at de endelig har knekt koden for vellykkede boller – eller at de har bakt med under «Prosjekt grovbrød»!

 

Siden 1. februar har bloggen hatt imponerende 1,6 millioner besøk og ca 6 millioner sideoppslag! Men hva leser dere egentlig når dere er innom? Ukemenyene og enkle middagsretter er veldig populære, men tallene avslører at dere er noen skikkelige søtmonser, for det er kakeoppskriftene som er blant de mest populære! Her er de 10 mest lese blogginnleggene i 2011:

  1. Mine 10 beste kaker
  2. Verdens beste fastelavnsboller
  3. Oreokake
  4. Verdens beste pepperkaker
  5. Gulrotkake a la R.O.O.M
  6. Mine 5 suppefavoritter
  7. Panna cotta med limemarinerte blåbær
  8. Minipavlova med limekrem og blåbær
  9. Indisk kyllingsuppe med ingefær, chili og eple
  10. Sitronterte

 

Dette var en aldri så liten «oppsummering» av et aktivt, morsomt, begivenhetsrikt, men også ganske arbeidskrevende år. Det blir spennende å se hva det nye året bringer! Dette er for meg et eventyr hvor jeg blir med på det som er gøy og det som gir meg energi, og alt det andre blir det ikke tid til. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, kommentarer og hilsner dere har gitt meg i dette året. Jeg håper dere henger med i 2012 også, for jeg har ingen planer om å legge opp enda, og så har jeg et par nye planer! Til slutt vil jeg ønske dere et godt og fredelig nytt år!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste