Hjemmelagede hamburgere er også fast-food, såfremt en har hjemmelagede hamburgerbrød på lur i fryseren. Det kan derfor være lurt å bake opp en del hamburgerbrød når en først er i gang. Alternativt kan du selvsagt benytte den bortekjøpte varianten. Denne hamburgeren fikk følge av stekt chorizo og cheddar, en nydelig kombinasjon. Serveres med chilimajones eller ikke, men masse grønnsaker må til! Finn frem:

Ingredienser

Hamburgere

200 g karbonadedeig /kjøttdeig pr. person (ca.)
1 ss chilisauce pr. porsjon
1/2 sjalottløk finhakket, pr. person
salt og pepper
1 egg (pr. 400/500 gram) - kan sløyfes

Tilbehør og garnityr:

1 hamburgerbrød pr person
chilikrem
chorizo
cheddar
salat
tomater
agurk eller noe helt annet

SLIK GJØR DU

Garnityr: Bland karbonadedeig/kjøttdeig med krydder og form store (eller små) hamburgere, ca 1,5 cm høye. Stekes i varm panne i ca 2-3 minutter på hver side, til de får en fin stekeskorpe. Dra pannen av platen og la hamburgerene «hvile» litt i pannen et par minutter. Alternativt kan de ettersteke hamburgerne i stekovnen noen minutter, til de er gjennomstekte. Ha på en skive cheddar (eller annen ost) oppå hamburgerne de siste minuttene av steketiden.

Bruk chorizosnabb og skjær i passe skiver. Stekes i stekepannen noen minutter. Du vil da oppleve at den avgir litt fett og paprika. Ta vare på det og drypp over den ferdige hamburgeren din.

Del hamburgerbrødene i to. Smør et lag chilikrem på begge skjæreflatene (kan sløyfes) og fyll etter eget ønske. Server gjerne også litt chilikrem i en skål ved siden av.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Il sapore deve essere delizioso ma anche l'aspetto e il colore di questo tuo panino sono fantastici, ciao una buona giornata

  2. Hei Trine, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som en av dagens anbefalinger på Lesernes VG.

  3. De så deilige ut, og neste gang de er på menyen skal jeg prøve med chorizo. Det så spennende ut.klem fra marilyn

  4. Nå steker hamburgerne i panna, hamburgerbrødene står i ovnen, og vi ser veldig fram til middag i dag! 🙂 Jeg lurte på hva slags chilisaus du bruker i burgerne? Jeg tok noen dråper tabasco. Takk igjen for MANGE gode matopplevelser!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste