Året 2010 er straks historie, og det er på tide å se seg tilbake og se hva som har skjedd på matbloggen det året. Det er slett ikke lite. Året 2010 er året da matbloggen virkelig tok av.

Jeg gikk inn i året med en lav profil, uten navn og kontaktinformasjon på matbloggen. Og veldig få visste at jeg drev på med matblogging. På jobb kom det imidlertid for en dag da jeg tok en avspaseringsdag for å være dommer i en uformell nordisk kokkekonkurranse.

Lokalavisen min, Romerikes Blad, klarte rundt påsketider på finurlig vis å spore meg opp og ba om et intervju. En utrolig merkelig situasjon, som var oppe i familieråd, og da jeg ringte tilbake og sa at det var ok fikk jeg ytterligere hakeslepp da de ønsket å komme hjem til oss mens jeg laget middag på en helt vanlig hverdag. Hihi, helt vanlig ble den ikke da, med journalist og fotograf som middagsgjester, med det var utrolig gøy. Resultatet kan du lese om her. Plutselig var naboer, øvrige kollegaer og andre orientert om matbloggen. Og helt ukjente kunne komme bort til meg med en hyggelig tilbakemelding om at de hadde prøvd en rett eller flere.

Bloggen fikk ytterligere oppmerksomhet da jeg, i kraft av å være 5-om-dagen-ambassadør for Opplysningskontoret for frukt og grønt, ble kontaktet av Dagbladet for å komme med tips om sunne matpakker, se her.

Matbloggen har også vært “listet” i flere artikler, for eksempel i Femelle- Fem blogger for de matglade, Side3 – Ti blogger for menn og bloggen var med i kåringen av Norges beste blogg, i kategorien trening og kosthold (!), hvor den kom på annenplass, se her.

Matbloggen er også en av ti blogger som er med i kåringen av Årets Blogg 2010 på Nettavisens Side2, se her.

Juleoppskriftene fikk litt ekstra oppmerksomhet da Nettavisens Side2 anbefalte en av biscottioppskriftene mine til jul, se her. Matbloggen har videre blitt anbefalt på ulike nettsider og ukeblader, blant annet i KK. Matbloggen ga videre tips om gode tomater i Allers.

Matbloggen har også vært eksponert på “Lesernes VG” på VGs nettsider, samt på Nettavisens Side2/blogg. På tampen av året er jeg månedens matblogger i det nye månedsmagasinet BoligDrøm (nr. 1/11), som er i salg i skrivende stund. En del av dette har jeg samlet her.

I desember har matbloggen i gjennomsnitt hatt ca 5000 besøk hver dag! Det gjør meg ganske så ydmyk. At så mange finner inspirasjon til matglede via oppskriftene mine hadde jeg faktisk ikke trodd skulle skje. Når jeg begynte å legge ut oppskrifter på bloggen for snart 4 år siden gjorde jeg det kun for meg selv og mine nærmeste, og kunne ikke i mine villeste fantasier tenkt meg at det skulle bli som det har blitt. Det er egentlig ganske fantastisk at slikt kan skje. Bloggen er så langt et rent hobbyprosjekt, som jeg driver helt alene, og jeg har heller ikke inntekter på den.

Noen innlegg er mer interessant enn andre, og det er tydelig at mange av mine lesere er glad i kaker og søtsaker. De 10 mest populære innleggene i 2010 er:

1. Oreokake
2. Foccacia
3. Mine 5 beste kakeoppskrifter
4. Norske matblogger
5. Gulrotkake à la R.O.O.M
6. Spiselige julegaver*
7. Hjemmelaget tacokrydder
8. Kylling Cacciatore
9. Ovnsbakt torsk med spinatsalat*
10. Kyllingtaco med gulrot og bønner*

(* Har vært profilert på VGs nettsider og har følgelig fått litt mere oppmerksomhet enn de ville ha fått ellers…)

Året 2010 var også året jeg fikk nytt kjøkken, og da ble det enda morsommere å lage mat. Å oppdatere matbloggen omtrent daglig tar tid. Men, så lenge det er gøy og gir meg energi, så kommer jeg til å forsette med det, så fremt tiden strekker til. Jeg kommer også til å holde på prinsippet om at jeg lager maten for familien og ikke for bloggen.

I året som har gått har jeg fått mange koselige kommentarer og eposter. Det setter jeg stor pris på, selv om jeg ikke alltid har vært så flink til å gi uttrykk for det. Jeg har dessverre ikke hatt kapaisitet til å svare på alle eposter, oppskriftsforespørsler og menyforespørsler jeg har fått. Hverdagen som fulltidsarbeidende småbarnsmamma strekker dessverre ikke til. Jeg har imidlertid forsøkt å systematisere bloggen slik at det skal være enkelt å søke seg frem og finne retter og sette sammen menyer selv.

Nytt år byr på nye muligheter og spennende utfordringer, også for matbloggen. Nye og spennende planer er på gang. Det blir spennende å se hvor dette bærer…

Jeg vil til slutt takke alle mine lesere for alle gode tilbakemeldinger og innspill i året som har gått, og håper at dere henger med til neste år også!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Åh for en flott kavalkade du har laget om året som har gått. Det har vært kjempe koselig å følge med på denne ferden dette året. Har vært trofast leser i ca 1 1/2 år, ikke alltid like flink å legge igjen kommentarer. Men det hender jeg tester en oppskrift og da kommenterer jeg som regel. Jeg synes du har en flott blogg, gode oppskrifter og det er vel hovedgrunnen til at jeg nesten daglig er innom.Gleder meg til å få lov og følge deg inn i det neste året, og se hva mer spennende du lager.Ønsker deg og dine et godt nyttår. Og tipper at ingen rusler sultne fra ditt bord :)Klem fra Monica

 2. All oppmerksomheten fra medier og privatpersoner er helt fortjent! Det har vært en glede å lese bloggen din i året som har gått, og jeg ser frem til mer herlig matinspirasjon i året som kommer. Riktig godt nytt år! Mvh daglig leser.

 3. Utrulig år du har hatt og det blir garantert enda bedre i året som kommer : ) Kjempeglad i bloggen din, selv om jeg ikke er så ivrig å kommentere!! Er selv utdannet kokk, men deilig å hente inspirasjon fra andre : D !!Ønsker deg et fantastisk år klem Tove

 4. Flott årskavalkade :o) Jeg visste ikke at bloggen var eksponert på alle de stedene du lister opp, kjempegøy. Jeg har hatt mye glede og nytte av bloggen din og er innom en tur nesten hver dag. Det er først og fremst dessertene dine jeg har prøvd, men også andre ting. Jeg ønsker deg lykke til videre og er spent på fremtiden for bloggen din :o)Klem fra Torill

 5. Dette var en veldig fin kavalkade og du fortjener all fremgang! Det er alltid inspirasjon a fa hos deg! Haper du fortsetter!!ha en riktig fin siste torsdag i 2010!klem Mette

 6. Takk for inspirasjon og gode oppskrifter! Jeg er en skikkelig pyse på gjærbakst, men for noen dager siden ble det gode boller også her i huset etter å ha fulgt din oppskrift og beskrivelse, tusen takk!Gratulerer med all velfortjent oppmerksomhet i ulike media gjennom 2010 og lykke til i 2011!

 7. Tusen takk for fantastisk fin blogg. Er innom hver dag, og har prøvd mange av oppskriftene dine. Digger at du er så glad i torsk, kylling og ikke minst cherrytomater…….:-)Hele familien har kost seg med dine deilige middagsretter. Håper du fortsetter å dele av din matglede og estetiske sans. Tusen takk og med ønske om et fantatisk fint nytt år. Klem fra Elisabeth

 8. Velfortjent oppmerksomhet! 🙂 Lykke til videre. Jeg skulle så gjerne funnet oppskriften som hører til det nest siste bildet der.. Hint hint hvis noen vet… 😉

 9. Du har ein kjempe flott blogg og eg er innom her med jamne mellomrom:-) Skal lage ei kake neste helg som eg treng hjelp til:-)Det er ein bløtkakebotn med vaniljekrem og bringebær i. Som glasur bruker eg ein sjokoladekrem(ikkje ein slik med fløyte i), men eg har endå ikkje funne ein slik glasur som eg får til å fungere.. Er så vanskeleg å få den utover.. Har du eit tips til ein slik glasur?Godt nytt år til deg og dine..Helsing frå Jorunn.

 10. Jeg syns bloggen din er fantastisk flott, og er så glad for at jeg har oppdaga den! Prøver stadig oppskriftene dine, både fra nye innlegg og via søk på nøkkelord. Akkurat idag blir det chilibakt ananas til dessert, og jeg har faktisk bakt matpakkerundstykkene dine også idag:o)Håper du fortsetter å ha overskudd til blogging i året som kommer også!Godt nyttår!

 11. Jeg følger bloggen din og finner mye inspirasjon-i julen har jeg blandt annet fått meg begge bøkene til Morten Schakenda etter din anbefaling(den ene litt til min datter også da;)) og nå baker jeg brød så det jomer etter!!Veldig gøy med en anderledes måte å sette gjærbakst og kanskje spesielt brød siden det etter mitt vett er vanskeligst å få til.Takk for en flott blogg!!

 12. Takk for en super blogg. Jeg er stadig innom for og få inspirasjon til og lage noe nytt. Har laget bla taco krydderet ditt. Det er fantastisk. Gleder meg til og følge deg i 2011:DHa en flott nyttårshelg!

 13. Er ofte innom bloggen din og kikar. Lagar kanskje ikkje så mykje men har stor glede av å sjå på alle dei flotte bileta du tek. Gler meg til å følgje bloggen din i året som kjem 🙂

 14. Det var en flott oppsummering! Oppmerksomheten er fullt ut fortjent, siden du har en utrolig flott blogg! Takk for samarbeidet så langt til deg også, håper det fortsetter i 2011. Ønsker deg også et got nytt år.

 15. Hei!Jeg er en av de anonyme fans'a dine. Har bakt foccacia'n din, lagd balsamicosild, småkaker og fått masse inspirasjon til både fest og hverdag.Gleder meg til å følge deg videre!Godt nyttår!Hilsen Solveig

 16. Takk for masse velsmakende inspirasjon i året som har gått. Jeg har stemt på deg som årets blogger – var ikke tvil! Jeg gleder meg til fortsettelsen – lykke til 🙂

 17. Fant bloggen din etter at Romerikes Blad skrev om den og har fulgt jevnlig med siden det. Vi har prøvd mange retter og blitt inspirert av fine bilder og gode forklaringer til å prøve mye nytt. Har også blitt mye flinkere til å lage ting fra grunnen, takket være bloggen. Tusen takk for alle gode tips og oppskrifter fra en sambygding som henger med videre også 🙂

 18. Du høres nesten litt overrasket ut i årskavalkaden. Men du er jo helt rå. God mat, delikate bilder, fin blogg – ja alt er kjempebra! "Alle" som lager mat vet hvem du er og kjenner bloggen og det er din blogg som alltid blir nevnt. TAKK!!

 19. Hei Trine
  Tusen takk for alle dine oppskrifter.
  Det er en ren nytelse å bare lese igjennom alt det fantastiske du lager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste