* 19. DESEMBER *

Denne oppskriften har jeg fått av en av mine trofaste lesere og støttespillere, Bjørg, som sendte meg denne oppskriften da jeg spurte om hun  hadde tips til årets julekalender. Det var virkelig et godt tips, for denne silderetten falt virkelig i smak hjemme hos oss. Og skal få plass på julebuffeten 1 juledag. Til et stort glass nydelig balsamicosild trenger du:

0,75-1 dl balsamicoeddik
1 dl vann
0,75-1 dl sukker
1 ts hel pepper
1 stor (eller 2 små) rødløk, i tynne skiver
300 g kryddersild, utvannet

Vann ut kryddersilden til den er passe salt.

Kok opp balsamicoeddik, pepper, vann og sukker. Ikke bruk den mest eksklusive balsamicoeddiken, men heller ikke den billigste. Sukkermengden vil være avhengig av hvor sur/søt balsamicioeddiken din er, så smak deg frem. Sett til side og la avkjøle helt.

Skjær løken i tynne skiver og kryddersilden i passe biter. Legg løk og kryddersild lagvis i et glass. Hell over den avkjølte balsamicoblandingen og sett på lokket.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jippi, jeg vant i julekalenderen din 😀 Har sendt deg en mail.Jeg lurte på om du kunne dele en god oppskrift på en form av julekaker?Jeg er glad i myke og litt seige kaker, men har lite peiling på julebakst. 🙂

  2. Denne falt i særdeles god smak og er allerede inne på listen over faste julepålegg! Tusen takk for oppskriften!

  3. Hei!
    Denne ser herlig ut og skal absolutt prøves! Bruker du den tynne balsamicoeddiken eller kan Crema Balsamico brukes? Mvh Camilla

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste