Jeg driver og søker på nettet etter billige flybilletter til Roma. Til høsten er det 5 år siden vi giftet oss ved den norske ambassaden og i høstferien går turen nettopp til Roma. Uten lille M, for aller første gang. Det er mange gode minner fra Roma for snart 5 år siden, og ett av de er kruttsterk espresso og en liten amaretti på en koselig fortausrestaurant ganske tidlig på dagen. Her kommer oppskrift på disse nydelige og luftige mandelmakronene, som jeg har funnet i kokeboken til Craig Whitson, Al dente. Til omtrent 32 amaretti trenger du:

Skåld mandlene ved å la de trekke i kokende vann 1-2 minutter til skallet begynner å løsne. Hell av vannet og fjern skallet på mandlene. La mandlene renne litt av på litt kjøkkenpapir.
Kjør mandlene i en foodprosessor til de blir finmalt. Tilsett melisen i 3-4 omgangen slik at det hele blir et nokså fint pulver. Hell de finmalte mandlene over i en bolle og tilsett siktet hvetemel og mandelekstrakt (kan sløyfes, det gjør jeg!).

Pisk eggehvitene til de blir halvstive. Tilsett sukkeret mens kjøkkenmaskinen går, 1 ss av gangen – og la kjøkkenmaskinen gå til eggehvitene er helt stive. Skjær eggehvitene forsiktig inn i mandelblandingen. Kle deretter to stekeplater med bakepapir.

Ha røren i en sprøytepose. Jeg pleier og bruke engangsposer en får kjøpt i dagligvareforretninger. Klipp et ganske stort hull og klem ut ca 4 cm lange kaker med litt mellomrom mellom hver. Jeg fikk plass til 16 kaker på hvert brett. Alternativt kan du lage «dotter» på størrelse med en valnøtt. Stek amarettiene ved ca 140 grader i ca 40 minutter, til de får en gylden farge. I oppskriften er det anbefalt å la kjeksen stå i avskrudd ovn i ytterligere 30 minutter, men det synes jeg ikke var nødvendig. Dersom du lager dotter vil du trolig trenge den ekstra tiden i avskrudd stekovn, så prøv deg frem!

Amaretti kan nytes til espresso, kaffe eller som italienerene gjør – til et glass Vin Santo. Her i huset nytes amarettiene til nydelig espresso fra vår nye Nespressomaskin. 😉

Lykke til!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. De så veldig gode ut – har allerede laget noe til kaffen denne helgen, men kanskje neste helg !!!!

  2. Vad gott!! Jag har bott i Italien i 18 år,,kan bara säga att italiensk mat bara är bäst!! Jag saknar expresson i södra Italien..den är bäst i hela landet.Ha en bra lördagCiao

  3. Hej TrineDisse ameretti ser gode ud! Håber at du finder en passende flyrejse til Rom, så I kan fejre jer selv :0) Det skal der til!God weekend.Megan

  4. Yummy! disse så utrolig deilig ut. Må sjekke ut krydderskapet for å se om jeg har mandelessens, for da skal disse lages i morgen. Sikkert deilig på tur også 😉

  5. Hei Trine. Beste matbloggen evvvver (som mine barn ville sagt) :). jeg lagde disse Amarettiene i går kveld og de smakte helt sinnsykt godt!!! Tusen takk!:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste