* 6. DESEMBER *

Biscotti er de senere år blitt ett av de 7 slaga i mange hjem. Også hos oss. Ikke bare til jul, biscotti smaker godt til kaffen året rundt. I tillegg til at det er veldig godt så er det veldig holdbart, så har du biscotti i huset har du alltid noe hjemmebakt å servere til kaffen. Dessuten er biscotti en fin gave å gi, enten det er julegave eller venninnegave ellers. Putt de oppi en fin boks eller et glass, pynt med ett bånd – og du vil garantert bli møtt med en veldig takknemlig mottaker. Jeg pleier som regel å lage “vanlig” biscotti som du finner verdens beste oppskrift på her (Se forresten kommentarene hvor en av mine lesere skriver: “Fra kilder med sammenligningsgrunnlag sies det at de smaker minst like godt som Lars Lian sine”).

I år tok jeg imidlertid en litt annen vri, hvor jeg tilsatte hakket sjokolade og byttet ut sitronskall med appelsinskall, noe som virkelig ble en god variant. I år tror jeg sjokoladebiscotti blir min julekakefavoritt. Kanskje det blir din også? Til ca 70 sjokoladebiscotti trenger du:

 • 200 g mandler, snittet eller hakket
 • 3 eggeplommer
 • 3 eggehviter
 • 225 g sukker
 • 1 ss (ekte) vaniljesukker (eller frøene fra en vaniljestang)
 • 1 klype salt
 • skallet av 1 appelsin
 • ca. 400 g hvetemel
 • 1,5 ts bakepulver
 • 100 g mørk kokesjokolade, hakket

Rist mandlene raskt og under omrøring i en panne. Sett til side.

Rør eggeplommene godt sammen med sukker og vaniljesukker i en vid bolle. Stivpisk eggehvitene sammen med en klype salt. Skjær dem inn i eggedosisen, litt om gangen.

Bland i revet appelsinskall, hakket sjokolade og de ristede mandlene. Bland bakepulver og hvetemel og sikt det i blandingen. Elt alt sammen til en glatt deig. Tilsett eventuelt mer mel dersom deigen blir for løs.

Del deigen i 3 like stykker. Form ca 2 cm tykke deigruller og legg dem på en plate kledd med bakepapir

Stekes på 175 grader i ca 35 minutter, til overflaten er lysebrun. Skjæres straks i ca 1 cm brede, skrå biter, med en skarp kniv.

Avkjøles og oppbevares i en lufttett boks.

Serveres med sterk kaffe eller espresso, eller Vin Santo – hvis du har.

Etter å ha smakt denne biscottien blir det nok ikke lenge til neste gang…

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Takk for inspirerende blogg! Bildene gir meg vann i munnen og jeg har allerede testet ut bringebærbollene, som var herlige!

 2. Takk for en veldig detaljert fremgangsmåte. Gleder meg til å prøve. Ha en fin søndag. Hilsen, Telma

 3. Disse tror jeg at jeg vil prøve, pynter opp i et Norgesglass og er gode å spise.Det gjør faktisk ikke moe om ikke boksen/glasset blir tomt i jula heller ;)Ønsker deg en tin søndag.Jeg har horn på gang.Klem Kate

 4. Perfekt og tusen takk for super fin oppskrift- jeg skulle på leting etter en og selvfølgelig legger du ut en ♥Fine fine bloggen din ♥Juleklemmer og gleder meg til å starte. Håper det er greit at jeg legger oppskriften i min blogg, selvfølgelig linker jeg STORT.

 5. Hei!Jeg vil være med i konkurransen din! Titter innom bloggen din hver dag, og har prøvd flere av oppskriftene med stor suksee! Veldig mye godt! Nå har jeg lyst til å teste ut den nye cremé brulee- oppskriften din. Må bare få kjøpt en brenner først!Hilsen MarieH

 6. Hei på deg.Kjempekoselig blogg. Har sendt adressen din videre til min søster i USA som synes det er koselig med alt som kommer fra Norge. Gleder meg til å lage biscotti

 7. For en fristende blogg du har! Jeg storkoser meg over hvert innlegg, og noterer meg oppskrifter jeg vil prøve.Den praktiske gjennomføringen har jeg ikke kommet til enda, men nå er det jo julebakst som står for tur, og biscotti blir kanskje jomfruturen?

 8. Nam, disse biscottiene så gode ut!! Må prøves, men går det fint å bytte ut mandler med nøtter? Har en samboer som er allergisk.

 9. Håper du synes det er ok at jeg leggen inn en link ang disse deilige kakene jeg nettopp har bakt – hele husket lukter jul nå !!!!!

 10. Nå er de bakt, smakt og blogget 🙂 nydelig julelukt i huset takk for at du deler oppskriften med oss andre her.

 11. Der var nok en opskrift notert i boka mi-spennende …dokumentasjon på resultatet kommer etterhvert på bloggen min-selvfølgelig er æ med på konkuransen!

 12. Disse var kjempegode! Jeg har allerede testa ut flere av oppskriftene dine, alle med vellykket resultat. Takk for fin blogg og gode oppskrifter!

 13. Jeg har laget disse til mannen min, og de var visst noe av det beste han har smakt! Selv tåler jeg ikke nøtter og mandler, så jeg har ikke smakt dem. Går det an å lage biscotti uten mandler/nøtter?

 14. Hei, driver og prøver disse nå. Ser lovende ut, men er du sikker på at det skal være 3 SPISEskjeer med vaniljesukker? Hørtes så mye ut. I tillegg ble deigen vår veldig tørr, håper de blir spiselige likevel. Takk for oppskrift 🙂

 15. Tusen, tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger. Og så morsomt at så mange har bakt! Stupedama; jeg tror nok ikke at biscottiene vil bli så gode uten nøtter eller mandler. Men, det finnes jo så mye annet godt du kan bake istedet. Hva med bringebærcookiesene som det er oppskrift på i 1. luke?Maja, ja det skal være 3 SPISEskjeer med vaniljesukker. Det må til! Trine 😉

 16. Jeg fant bloggen din da jeg googlet julekaker. Litt sent ute, jeg vet… Kanskje disse blir en ny favoritt? Høres himmelske ut og skal lages i morgen.Og du; bloggen din er behørlig lagt under "favoritter". 🙂

 17. Dette var nydelig!! Kom over bloggen din nå idag, og eg vil prøve det aller meste no med ein gong! startar med biscotti og grissini…. Mmm:)

 18. Hei Trine,Dette ble min Biscotti-favoritt. Og jammen ble boksen "plutselig" tom, Akkurat som du sa. Ikke vet jeg hvor de har tatt veien……

 19. Tusen takk for at du deler så mange deilige oppskrifter! Har akkurat satt datteren min i gang med å lage Biscotti :o)

 20. Dette så utrolig godt ut. Tror jeg har alle ingrediensene, så her blir det baking. :-)) tusen takk for at du deler. Ha ei super førjulshelg. :-))

 21. Disse biscottiene så skikkelig gode ut. Har leita litt etter en oppskrift med sjokolade i. Store muligheter for at denne blir bakt før jul. Da blir det link til deg fra bloggen min. 🙂

 22. Fant bloggen din på leting etter en god biscotti oppskrift. Disse har vært en hit her hjemme i julen. I keep coming back for more og brukte din sjokolademuffinsoppskrift i helgen. De ble kjempegode. Takk for en flott blogg med masse inspirasjon : )

 23. Tusen takk for inspirasjon! Bakte disse biscottiene i går, og må bare si at det er de beste biscottiene jeg har smakt i hele mitt syndige liv! 🙂

  1. Bare hyggelig! Slike gode oppskrifter må jo bare deles! Prøv også den “vanlige” biscottien, for variasjonens del! 😉

 24. Hei. Kom over ein annan oppskrift på biscotti. Har ikkje laga dei sjølv enno, men tenkte det var morro å dele, så får du gjere som du vil.

  Julebiscotti:
  250 g mel – 250 g sukker – 3 egg – 150 g mandler – 200 g ren rå marsipan med kakao –
  1/2 ts. bakepulver – 2 ts. vanijlesukker
  Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og hele mandler. Smuldre forsiktig marsipanen oppi og samle deigen med sammenpisket egg. Del deigen i tre og trill den i lange pølser på ca. 4 cm i bredde (deigen er veldig klissete). Stek kakene i ca. 20 min. midt i ovnen ved 175 grader C.
  Skjær kakene i skiver, legg dem enkeltvis på en stekeplate og rist dem sprø ved 150 grader C i ca. 15 min. Avkjøles og oppbevares i en kakeboks.

  Lager forresten titt og ofte biscottiane dine og har alltid stor sukksess med dei. Elsker kommentarane om at eg ikkje skulle laga så mange for dei burde ikkje ete dei, medan dei tar nokre til. ^^

 25. Hei. Prøvde å bake disse, smaken var god men de ble veldig harde pluss at jeg fikk en veldig knudrete deig. Har du noe tips til hvordan jeg kan unngå det? Ellers har du en vanvittig bra blogg med enkle og gode oppskrifter 🙂 ønsker deg og dine en riktig god jul.

  1. Biscotti skal være ganske harde, men det skal likevel ikke være ubehagelig å sette tennene i de… Det kan hende du har brukt for mye mel. En må alltid holde igjen litt på melet når en baker og heller røre inn/elte inn mer mel når en ser hvordan konsistensen er. God jul til deg også!

 26. Har akkurat satt et brett i ovnen, og de ser kjempegode ut.
  men, he he, jeg er visst ikke helt våken i kveld, klarte altså å putte nyristede, varme mandler oppi røra sammen med hakka sjokolade, og hva tror du skjedde da? joda, det blir ordentlig sjokolade-biscotti, mørkebrune uten sjokoladebiter i, men men, de blir nok gode fordet om. mulig de trenger litt mer steketid siden de altså fikk 100 gram smeltet sjokolade istedet for biter 🙂
  sånn kan det gå, får skylde på at poden ikke ville sove og dreiv og klatra på spisebordet da jeg holdt på å bake.

 27. Hvor lang holdbarhet har de tror du? Jeg tenkte jeg skulle gi de bort i julegave, men usikker på hvor lenge før julaften de kan bakes..?

 28. Kom nettopp over bloggen din når jeg søkte etter en oppskrift på sjokoladebiscotti. Har hverken laget eller smakt biscotti før, men tenkte at dette må jo prøves! Har kjøpt inn en hel haug med fine glassbeholdere som skal fylles med julegodt og gis bort til venner til jul! 🙂

  Men du… hvordan tror du det blir dersom man erstatter litt av melet med bakekakao? Vil man da få en fin mørk sjokoladefarge, eller vil det bare bli merkelig??

  Har forresten vandret litt rundt på bloggen din… her er det masse som skal prøves!! 🙂

 29. Vi skal ha julebake verksted med kollegaene på jobben og jeg må lage oppskriften dagen før kakene skal stekes, tror du det går med denne Biscotti deigen?

 30. Jeg laget denne oppskriften for noen dager siden.. muligens brukte jeg for mye mel (selv om jeg fulgte oppskriften) for konsistensen er ganske tørr og hard. Lurte bare på en ting.. er det noe spesielt man må se etter når man skal bruke skall fra appelsin? Jeg synes denne appelsinsmaken fra skallet satte en veldig bitter smak på kjeksen.. nesten som det ødela litt. Håper du kan gi meg noen tips slik at jeg ikke gjør samme “feil” neste gang.. For ble egentlig litt skuffet!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste