Gulrotkake à la R.O.O.M

Jeg kom ved en tilfeldighet over R.O.O.M‘s oppskrift på gulrotkake, som jeg har hørt så mye bra om. Den spennende kombinasjonen av gulrot, eple og kokesjokolade inspirerte meg til å forsøke, og jeg ble slett ikke skuffet. Her kommer oppskriften, men som du ser av beskrivelsen nedenfor gjorde jeg et par endringer, blant annet ift mengden fyll.

Gulrotkaken

  • 3 store egg
  • 2,5 dl nøytral matolje (feks soyaolje, solsikkeolje eller druekjerneolje)
  • 350 gram sukker (kan reduseres til 275 gram)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts muskat
  • 1/2 ss natron
  • 1/2 ss bakepulver
  • 325 gram hvetemel
  • 100 gram mørk kokesjokolade, finhakket
  • 400 gram gulrot, revet
  • 1 1/2 eple, revet

Ostekrem (kan gjerne halveres):

  • 200 gram romtemperert smør
  • 500 gram melis
  • 400 gram romtemperert kremost, naturell
  • 3 ss vaniljesukker

Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg, sukker og olje til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene (jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen). Skrell eplene og riv de også. Vend inn gulrøtter og epler i deigen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledt langpanne. I oppskriften anbefales en form på ca 20×30 cm. Jeg brukte en form som måler 22×32 cm, og det fungerte veldig bra. Stek kaken på rist midt i ovnen på ca 180 grader i ca 60 minutter. Sjekk med kakenål! Min kake var perfekt etter 50 minutter, så her lønner det seg å følge med mot slutten. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet fat.

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over den avkjølte kaken, og kaken er klar til servering! Jeg halverte mengden ostekrem, og synes det var mer enn nok. Men faller du for fristelsen til å lage hele porsjonen så har jeg full forståelse for det, for ostekremen er KJEMPEGOD!

Gulrotkaken kan fryses.


137 Kommentarer

  1. Hege 14. august 2009 at 20:22 #

    >Jeg har hele tiden vært veldig tro mot min egen enkle, dog nyyydelige, oppskrift på gulrotkake – men denne må prøves! Tusen takk for tips – både denne og alle de tidligere, kjempeinspirerende oppskriftene dine. KOSER meg i bloggen din:)God helg!

  2. Trine ;) 18. august 2009 at 16:08 #

    >Jeg har også en oppskrift på gulrotkake som alltid blir vellykket, men baker denne innimellom hvis jeg vil servere noe ekstra! Du bør derfor prøve denne!

  3. Monkis 23. august 2009 at 09:33 #

    >Mmmmm, dette seg skikkelig deilig ut! Kanskje jeg skal prøve den en dag, med et lite hint av kokos masse oppi i tillegg, slik at den får en eksotisk touch?

  4. Henriette 2. oktober 2009 at 11:55 #

    >Trur dåkke d e mulig å lage gulrotkake uten gulrot? 😉 Er dessverre allergisk mot gulrot, men har sååå lyst på. Kunne eg ha bytta ut gulrot med noko anna? Ulogisk å lage gulrotkake uten gulrot men… 😛

    • sigrid 17. februar 2011 at 21:31 #

      Prøv squash:-)

  5. Nina 22. november 2009 at 09:00 #

    >Har prøvd oppskriften i dag og er spent på resultatet, den skal være med på julekonsertens kaffebord og da bli det vel noen tilbakemeldinger tenker jeg:) Mange spennende oppskrifter her!Takk!Nina

  6. @broil 23. november 2009 at 22:31 #

    >Mmmm…. du har en så vakker og inspirerende blogg – glad jeg snublet borti deg på Twitter! Denne ble bakt fredag – kjempegod! Min var ferdig stekt allerede etter 45 min, så takk for tipset om å passe på steketiden. Familiens influensasyke fikk umiddelbart livsånden tilbake av denne kaken! Kaken ble enda bedre dagen etter, og nå er den helt borte… Jeg hadde litt sitron i glasuren, og tror jeg dropper smør i glasuren neste gang – dobler heller mengden kremost. Men den inngår nå også blant mine favoritter!

  7. Anonymous 15. desember 2009 at 18:58 #

    >Hi Trine, I made little muffins with your gulrotkake recipe , they are great and the the apartment smells sooo good now :)Tusen takk!

  8. Anonymous 15. desember 2009 at 19:33 #

    >Vart spurt om å laga ei kaka til juleavslutninga i kveld. Kva slag kake eg lagde kunne eg velja. Tenkte med ein gong på at eg ville laga ei gulrotkake.Søkte på Kvasir og såg bloggen din.Lagde ei langpannekake ved å laga 1/2 porsjon ekstra.Fekk uuutruleg mykje skryt for kaka!!Forstår eg godt, for den er jo berre knallgod!!Gjorde som ein av dei andre lenger oppe og hadde litt sitron i kremen. Farleg god ;-))Tusen takk for du la ut denne oppskrifta!! skal garantert lagast fleire gongar :-)))Mariann.

  9. Loose threads 9. februar 2010 at 23:39 #

    >Fant nettopp denne oppskriften. Og den ser fantastisk god ut, skal garantert prøves. Ser den kan fryses, men kan den fryses med krem på seg?

    • BDal 26. januar 2017 at 13:58 #

      Det går fint! Jeg fryser ned i biter med matpapir i mellom, sånn at det er lett å ta opp fra fryseren hvis man plutselig får gjester 🙂

  10. Ida Louise 21. april 2010 at 08:44 #

    >Denne var fantastisk!! Blir garantert laget flere ganger. Tusen takk for mange gode tips og nydelige oppskrifter!

  11. Anonymous 20. august 2010 at 19:40 #

    >Denne virker kjempegod! Skal teste ut oppskriften allerede i morgen – gleder meg! 🙂

  12. Lillian 3. september 2010 at 18:20 #

    >Akkurat oppdaga bloggen din – får vann i munnen av alt det gode her!! Denne gulrotkaka må jeg lage – snart! Til Henriette som ønsker seg gulrotkake uten gulrot (!): På detsoteliv.no finnes en oppskrift som heter Amerikansk eplekake med ostekrem. Kaka er som en gulrotkake, men med revne epler i – nyyyyyyydelig!! 🙂

  13. MATFRONT 4. september 2010 at 11:55 #

    >Linker til deg, denne så himmelsk god ut!

  14. Anonymous 6. september 2010 at 17:47 #

    >Prøvde kaka i dag. SUKSESS! Fantastisk god, og glad for at du tipsa om å halvere toppingen, det blei rikeleg nok.Laurdag hadde vi nachos med heimelaga tacokrydder og i morgon blir de wok a'la Trines Mektige Matblogg. Tusen takk for kjempe flott blogg med mykje inspirasjon for ei som alltid har laga Toro-pose-middag tidlegare…Eg er klar for å lære meir om heimelaga mat og elskar at du vil lære det vekk på ein enkel og ærleg måte! Keep up the good work!:)Anita

  15. Trine ;) 6. september 2010 at 20:45 #

    >Takk for koselige tilbakemeldinger! Ja, dette er en GOD kake, ingen tvil om det! Skal bake den selv i morgen, for n'te gang! Anita; det er så utrolig herlig å høre at du finner inspirasjon til å prøve noe annet enn kjedelige (og alt for salte Toroposer) Da er det jo også mye morsommere å lage (og spise)mat! Klem, Trine 😉

  16. Anonymous 20. september 2010 at 11:06 #

    >Hei! Laga denne kaken igår, og den er helt fantastisk. Men hvor lenge tror du den overlever i kjøleskap?Fire-fem dager?

  17. Trine ;) 20. september 2010 at 19:35 #

    >Dette er en relativt holdbar kake. Klarer fint 4-5 dager i kjøleskap, men "overlever" sjelden så lenge…Trine 😉

  18. Anonymous 21. september 2010 at 10:31 #

    >Hei.er det røde eller grønne epler du bruker?

  19. Trine ;) 21. september 2010 at 21:41 #

    >Hei, Du kan benytte alle sorter epler! Trine 😉

  20. Hanne 27. desember 2010 at 21:24 #

    >Tusen takk for en kjempefin oppskrift! Laget denne 23 desember, og den var helt perfekt til julaften :)Det blir ikke siste gangen jeg baker den kaken, til alles store glede.

  21. Ingunn 9. januar 2011 at 12:43 #

    >Da har jeg laget kaka igjen, for ente gang..:)Prøvde med valnøtter i tillegg denne gangen, er spent på hvordan d blir. Men siden jeg er så glad i valnøtter tror jeg det blir veldig bra :)Takk for mange gode oppskrifter!:)

  22. Tone Bøe 14. februar 2011 at 14:16 #

    FANTASTISK KAKE!! 🙂 Jeg skal bake den igjen til min tantes 70 årslag og gleder meg til at alle skal få smake den 🙂

  23. Kjærester på tur 14. februar 2011 at 14:43 #

    Lagde cupcakes av denne oppskriften – og de ble helt vanvittig gode! Enda bedre dagen etter!

  24. Synne 12. mars 2011 at 01:04 #

    Så fantastisk god ut! Er det noe annet man kan bruke istedet for matolje? Tenkte å bake den til lørdagskosen 🙂

    • Trine 12. mars 2011 at 16:17 #

      Du kan benytte en nøytral matolje, for eksempel solsikkeolje. 😉

  25. Synne 12. mars 2011 at 19:11 #

    Går det ann å bruke smør, eller gir det en helt annen konsistens?

    • Trine 12. mars 2011 at 21:26 #

      Jeg har aldri laget denne kaken med smør, så det kan jeg ikke uttale meg om.

    • Cecilie 18. desember 2014 at 23:14 #

      Jeg lagde denne i dag med smør da jeg ikke hadde olje og det gikk veldig fint☺️ Hvis noen andre lurer!

  26. Karianne 14. mars 2011 at 19:35 #

    Nam, nam, nam! Denne var fantastisk god!

    Bloggen din har vært en uvurderlig inspirasjon til å «krydre» opp mat-hverdagen vår, og jeg synes matlaging har blitt mye mer gøy enn før! Supert at du inspirerer med enkle, gode oppskrifter som er lett anvendelige i hverdagen.

    Takk for en genial blogg!:)

  27. Kristine 16. mai 2011 at 20:27 #

    Denne kaken er kjempegod, denne lager jeg til alle bursdagsbesøk 🙂

    • Trine 16. mai 2011 at 20:29 #

      Jeg også 😉

  28. Susanne 19. mai 2011 at 07:58 #

    Hmm.. Tror du det kommer til å funke å lage denne i en 24 cm springform?! Har så lyst til å lage en rundt kake 😉

    • Trine 19. mai 2011 at 20:20 #

      Tror nok du får en veldig kompakt kake om du har all røra i en 24 cm springform. Tror også en 26 cm form kan bli litt liten. Du kan eventuelt steke resten av røra som i muffinsformer (Obs! muffinsen vil trenge kortere steketid). Lykke til! 😉

  29. K 27. mai 2011 at 21:14 #

    Hvis jeg skal lage den i rund springform, eller en liten langpanne, bør jeg da halvere oppskriften?

    • Trine 29. mai 2011 at 00:07 #

      Oppskriften er til en liten langpanne, se målene over. Hvis du vil lage kaken i springform er det avgjørende hvor stor denne springformen er. Sammenlign med målene som er angitt ovenfor. Hvis du vil lage kaken i springform kan du feks lage muffins av røra som blir til overs.

  30. Solveig 9. september 2011 at 18:57 #

    Ville du doblet røren for en stor langpanne?

    Tusen takk for en fantastisk oppskrift – må lage en større porsjon…Liten langpanne holder ikke 🙂

  31. jenny 16. oktober 2011 at 08:57 #

    Tusen takk for en inspirerende matblogg. Gleder meg hver uke til menyen. Denne gulrotkaken er den beste gulrotkaken jeg har smakt. La noe i frysen og var god da og. Men tenkte jo på den gode kaken hver gang jeg var innom frysen, så den varte ikke lenge.

  32. Anne 13. november 2011 at 21:13 #

    Lagte denne som farsdagskake i dag og den slo veldig godt an 🙂 Fantastisk mange gode oppskrifter du har her, bruker siden din flittig 🙂 (reduserte dog melismengden en del og la til litt sitronsaft i glasuren, ble veldig bra)

  33. Vibeke 3. januar 2012 at 10:50 #

    Kan man doble oppskriften og lage den i stor langpanne? 🙂

  34. Solveig 16. januar 2012 at 22:33 #

    Hvilken type matolje skal jeg bruke til denne kaken?

    • Trine ;) 16. januar 2012 at 22:49 #

      Har skrevet det inn i oppskriften 🙂

  35. Camilla 24. januar 2012 at 21:39 #

    Hei Trine! Eg lurer og på om dobling av røra vil fungere for langpanne? Håper på snarlig svar, skal bake til storbursdag i morgon 🙂

    • Trine ;) 24. januar 2012 at 22:15 #

      Du må nesten ta frem målebåndet og måle selv (se målene i oppskriften og sammenlign med langpannen din), jeg har ikke muligheten til det akkurat nå. Ser av kommentarene ovenfor at en leser multipliserte oppskriften med 1,5.

  36. Hanne 17. februar 2012 at 14:08 #

    Den nye favorittkaka=)
    Takk for oppskrift!

  37. Astrid 7. april 2012 at 22:33 #

    Denne fantastisk saftige kaken falt i smak hos både personale og pasienter ved den psykiatriske avdelingen jeg jobber på. Herlig å kunne by på noe annet enn kakene som sentralkjøkkenet produserer hundrevis av… Særlig på selveste påskeaften!

    Takk for en super blogg – jeg er innom daglig og lar meg inspirere!

  38. Sissel Sandven 7. april 2012 at 23:10 #

    Den gulrotkaken ble påskens høydepunkt – 2 ganger laget jeg den til 2 forskjellige selskap 🙂
    Pyntet den med små stemorsblomster.
    Laget det i min største springform – da ble den høy og flott og supersaftig.

    Anbefales på det varmeste.

    Enig med deg at halvparten av kremen som står i oppskriften er mer en nok!

    Tusen takk for din kjemegode bogg!

  39. Cecilie Moestue 13. april 2012 at 14:18 #

    Hei Trine

    Takk for at jeg fikk bruke din oppskrift, her er link til artikkelen:

    http://www.sol.no/mat/2012_04_13_6656_ovnsbakte-kyllingklubber-og-verdens-beste-gulrotkake.html

    Hilsen Cecilie i SOL

    • Trine ;) 14. april 2012 at 00:58 #

      Takk for det, Cecilie! 🙂

  40. jippih 20. april 2012 at 10:01 #

    Mmmm,måtte prøve.. men neste gang skal jeg gjøre som jeg pleier,legge gulrøttene i oljen ei stund før jeg har de oppi røra,blir enda mere saftig kake da 🙂

    • Trine ;) 22. april 2012 at 00:43 #

      Takk for tips! Kaken blir nok enda mere saftig da. Skal prøve det neste gang. 🙂

  41. Marthe 15. mai 2012 at 14:55 #

    Denne kaka ser deilig ut!! Tror du det går å bytte ut noe av sukkeret med sukrin?

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 01:10 #

      Det kan jeg ikke svare deg på da jeg aldri har bakt med sukrin.

  42. Iwona 26. mai 2012 at 18:11 #

    Det er beste gulrotkake som har spist og har laget. kjempe god :):):)

  43. Kristine 4. august 2012 at 11:29 #

    Hei hei Trine!
    Heilt fantastisk blogg dette her altså. Kvifor har eg ikkje funnet den før??
    Har etter fleire år hatt et stort ønske om å eige ei kenwood kjøkkenmaskin, og no endelig har eg kjøpt meg ei for feriepengene mine og tenkte som så at no skal det bakast! Forøvrig ågtt mykjei bollar og brød, før eg ramla over desse kakene her. «Dine» oppskrifter vert garantert testa ut ei etter ei, Storkoser meg berre med å lese her innpå, fortsett sånn 🙂

    • Trine ;) 5. august 2012 at 10:27 #

      Så bra at du fant meg da! Nå når du har Kenwoodmaskin bør du i alle fall prøve ut en av bolleoppskriftene mine, de er bare kjempegode! 🙂

  44. kristina reinertsen 19. september 2012 at 21:00 #

    Hei! Jeg hadde ikke noe annen olje enn olivenolje idag, så måtte ta det. Vil det sette veldig smak mon tro?

    • Trine ;) 19. september 2012 at 21:35 #

      Etter oppskriften skal det benyttes en nøytral olje, slik som feks soyaolje eller solsikkeolje. Olivenolje har ofte en litt markant smak, men det finnes mange typer og styrker, og jeg krysser fingrene for at din er av den milde sorten. 🙂

      • Kristina Reinertnsen 24. september 2012 at 15:42 #

        Hei! Takk for svar 🙂 Kaken ble faktisk veldig god, heldigvis 😉 Mvh Kristina 🙂

  45. Gøril 28. november 2012 at 09:43 #

    Hei. Jeg har brukt denne oppskriften din mange mange ganger, den slår aldri feil. Men til en liten forandring prøvde jeg hvit sjokolade istedefor mørk. Det ble VELDIG godt. Så det anbefaler jeg deg å prøve en gang 🙂 Ps. Er minimum en gang daglig på din side, da vi bruker dine oppskrifter til å lage ukesliste. Alltid en suksess!!! Takk!

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:43 #

      Det har jeg prøvd, og enig med deg at det ble godt det også (som det meste annet en putter hvit sjokolade i). Koselig at du trives på siden min! 🙂

  46. Astrid Johanne:) 9. desember 2012 at 16:45 #

    Utrolig god kake! Nå er det andre gang jeg lager den:) Elsker bloggen din Trine <3

  47. Helen 15. januar 2013 at 12:00 #

    Lagde denne i går, og byttet ut hvetemelet med glutenfritt mel. Funket kjempefint!

    • Trine ;) 15. januar 2013 at 12:02 #

      Så fint! Bra med slike tips, for mange spør om glutenfrie oppskrifter 🙂

    • Elisabet 4. mai 2016 at 19:43 #

      Takk, eg sat og las gjennom alle kommentarane her i håp om å lesa at nokon hadde bakt denne nydelege kaka med glutenfritt mjøl! Då prøver eg også dette.. 🙂

  48. Hildegunn 20. januar 2013 at 17:35 #

    Jeg elsker bloggen din Trine! Du har virkelig klart å vekke matglede hos meg 🙂

    Bakte denne kaka til bursdagen min og den ble helt fantastisk god!! Tusen takk!! Jeg tok meg selv i å være sjokkert over at JEG hadde laget en så fantastisk god kake 😀

    Ny favoritt hos oss <3

  49. Mariann 1. februar 2013 at 11:57 #

    Jeg tok kakeoppskriften fra den vanlige gulrotkake-oppskriften din og ostekremen fra denne oppskriften. Det ble en kjempesuksess! Ostekremen var fantastisk god, men neste gang halverer jeg den. Det ble nemlig 50/50 kake og ostekrem 🙂

    • Trine ;) 1. februar 2013 at 12:01 #

      Så bra at det kalt i smak. Og, ja – det er en stor porsjon ostekrem i originaloppskriften, så det er ikke uten grunn at jeg anbefaler halv porsjon i oppskriften…

  50. faisa 7. februar 2013 at 22:21 #

    jeg bruker denne oppskriften hver gang jeg skal bake gulrotkake, og den blir like god for hver gang 🙂 elsker bloggen din ♥

  51. Anita 2. mars 2013 at 12:01 #

    Hei! Hva tror du jeg må gange denne med for at den skal passe i en stor langpanne?

  52. kristin 4. mars 2013 at 16:00 #

    Jeg bakte denne i en 24 springform, det gikk fint det! Den ble ikke kompakt, men høy og veldig saftig og god! Pga høyden på kaka blir steketiden lenger, tror jeg endte på 1 time og 15 min til slutt. Jeg erstattet 150 g av sukkeret med sukrin i røra, og reduserte med 100 g melis i kremen. Det gikk også bra, kaka ble kjempegod den 🙂 Tusen takk for bra blogg 🙂

  53. Hanna 13. mars 2013 at 08:23 #

    Er det mulig å bruke Tine kremost naturell (ikke den som er til baking) til glasuren, eller burde man bruke philadelphia? 🙂

    • Trine ;) 17. mars 2013 at 00:35 #

      Du kan fint benytte hvilken som helst (naturell) kremost. Da denne oppskriften ble publisert fantes det heller ikke kremoster spesielt for baking … 🙂

  54. Hilde 23. mars 2013 at 11:05 #

    Kaken var god, men litt vel søt. Lurte nesten på om det var feil i oppskriften da jeg så det skulle være 350 gr sukker. Jeg vil nok gå ned på sukkermengden neste gang. Ellers helt topp 🙂

    • Trine ;) 30. april 2013 at 14:59 #

      Jeg bakte kaken i dag og reduserte sukkermengden til 275 gram. Har notert det i oppskriften. 🙂

  55. Unni 4. april 2013 at 09:39 #

    Denne kaka er kjempegod, og blir ekstra lekker med friske blåbær og bringebær på toppen:-)

  56. Maria 18. april 2013 at 12:44 #

    Hei Trine,

    I dag forkastet jeg mammas suverene oppskrift på gulrotkake til fordel for denne. Nå står den i ovnen, jeg er spent!

    Men; jeg fikk så ekstremt tykk røre at jeg måtte tilstette litt olje og vann for å i det hele tatt få en røre på slutten. Hva kan jeg ha gjort feil? For jeg antar at det skal være en røre og ikke en deig? Jeg pisket kanskje egg, sukker og olje for lenge? Håper du har svar, for jeg vil gjerne lage en en gang til.

    Hilsen Maria – som faktisk har gått i klasse med niesen din C 😉

    • Trine ;) 18. april 2013 at 22:21 #

      Det er vanskelig for meg å si hva du har gjort feil, men du har kanskje vært litt unøyaktig da du veide opp ingrediensene? Jeg tror nok oppskriften er korrekt, for denne oppskriften er det mange som har prøvd og jeg har også bakt den selv mange ganger, og jeg har verken fått slike tilbakemeldinger tidligere, eller opplevd det selv. Anbefaler deg derfor å være ekstra nøye med å lese oppskriften neste gang. Hils til C! 🙂

      Håper kaken falt i smak, forresten!

  57. Dorte 11. mai 2013 at 19:19 #

    Lurte på hvor mange minutter du ca pisker eggene, oljen og sukkeret?

  58. Magnus 16. mai 2013 at 23:56 #

    Lagde denne kaken i dag med stort hell, beste gulrotkaken jeg har spist. Gjorde seg med eple og sjokolade i. Brukte springform på 23cm, men tok ut ca 35% av røren og lagde muffins av de.

    Utrolig flott blogg, blitt fast lesning!

  59. Ragne 28. mai 2013 at 16:05 #

    Hei,

    Utrolig kjekk blogg du har! Har prøvd litt forskjellige oppskrifter, og alt blir vellykket hver gang 🙂

    Har laget denne ostekaken i dag (for andre gang), og tenkte å fryse den. Lurer på om den kan fryses med ostekremen, eller om det er best å ta på denne når kaken er tint igjen?

  60. Berit 12. juni 2013 at 20:23 #

    Hei! Takker for en flott blogg med mange inspirerende oppskrifter. Jeg har bakt denne gulerotkaken noen ganger. Men har opplevd de siste gangene at den blir rå inni. Steker den i 60 min og lar den bli avkjølt i langpannen. Bør jeg ta den ut av langpannen?

    • Berit 23. juni 2013 at 19:32 #

      Hei Trine.
      Takker for fin og inspirerende blogg.Bakte gulerot kake her forleden dag og opplever igjen at den blir rå inni!!!!
      Har du noen råd?
      Berit.

  61. Cecilie 29. august 2013 at 08:16 #

    Hei!

    Denne er fantastisk god. 🙂

    Tror du det er nok røre til å lage to runde kaker? i f eks 24cm springform?

    Håper på raskt svar for jeg må lage i dag. 🙂

    -Cecilie

  62. Marte 9. september 2013 at 19:43 #

    Hei.
    Endelig har jeg tenkt å prøve en av oppskriftene dine. Jeg har ei lita tulle på samme alder som Philip og er derfor på en Facebook-gruppe sammen med Emilie. Hun henviser oss stadig vekk til bloggen din, så nå er det på tide. Og valget ble denne gulrotkaken som jeg har tenkt å bake til Kajas dåp om snaut to uker.
    Men jeg lurer på angående vispingen av egg, sukker og olje. Har aldri vært borti å piske det sammen før. Blir det som å piske til eggedosis bare at man har olje i tillegg, eller skal det piskes mindre? Jeg spør fordi jeg ikke kommer til å ha tidskjema til at den ikke blir perfekt på første forsøk:-)

  63. sissel sandven 6. november 2013 at 19:47 #

    Favoritten får bli med til min datter på hennes bursdag i morgen 🙂 Jeg river litt sitronskall på toppen – godt med det litt syrlige mot den mektige ostekremen.

    Takk til deg for min absolutte favorittblogg 🙂

  64. Marit 3. desember 2013 at 19:59 #

    Hei Trine!
    Elsker matbloggen din!
    Har du denne oppskriften for en stor langpanne? Er jo så godt å kunne lage til et helt bursdagsselskap!

  65. Cathrine 2. januar 2014 at 15:23 #

    Hei Trine 🙂 tusen takk for mange gode oppskrifter. Denne kaken har jeg laget mange ganger – alltid suksess 🙂 men jeg sliter litt med steketiden, blir alltid ferdig før, og brun på toppen før den er ferdig stekt inni… bruker du varmluft eller steking? Jeg bruker varmluft, men sitter den på nederste rille og må følge nøye med etter 35 min ca så den ikke svir seg.

    • Trine ;) 2. januar 2014 at 17:32 #

      Jeg bruker aldri varmluft når jeg steker formkaker, men vanlig over- og undervarme (og steker midt i ovnen). Uansett steker ovner ulikt, så man må alltid ta steketider med en klype salt og følge med mot slutten. Men her tror jeg hovedårsaken er varmluftsstekingen. Hvis du kun har varmluft bør du redusere steketemperaturen noe neste gang. Lykke til!

  66. Sylvi Larsen 6. januar 2014 at 12:50 #

    Beste gulrotkaken jeg har smakt….og det syntes gjestene også 🙂
    Anbefales !!

    Takkogtakk 🙂

  67. Sabine 21. januar 2014 at 14:50 #

    Jeg laget muffins av oppskriften din, og det ble 18 store nyyydelige muffins etter 25 minutter i ovnen 🙂 Ble en stor hit på jobb!

    • Trine ;) 26. januar 2014 at 01:53 #

      🙂

  68. Live 21. januar 2014 at 18:06 #

    Hei Trine
    Er mengden vaniljesukker tenkt for syntetisk eller ekte vaniljesukker ?

    • Trine ;) 26. januar 2014 at 01:44 #

      Ekte vaniljesukker.

  69. Tonje 26. april 2014 at 08:28 #

    Hei. Jeg har lagd denne kaken 4-5 ganger nå og den er knallgod. Men glasuren får jeg bare ikke til. Den blir alltid litt småknudrete, akkurat som pittesmå smørkorn. Jeg skjønner ikke hva jeg gjør galt. Noen tips?

    • Trine ;) 27. april 2014 at 09:41 #

      Det kan tyde på at du ikke får rørt ut smøret godt nok. Hva slags smør benytter du?

      • Tonje 27. april 2014 at 09:57 #

        Jeg pleier å bruke Melange. Har en mistanke om at smøret er for kaldt og at jeg ikke rører godt nok smøret og melisen før jeg tar i kremost og vaniljesukker. Både bursdagsbarnet og gjestene var fornøyd likevel, men får ta meg en dag og øve på å lage ostekrem 🙂

        • Trine ;) 27. april 2014 at 10:01 #

          Melange er ikke smør. Jeg pleier å benytte Bremyk eller mykt meierismør i denne oppskriften. Prøv det neste gang, så regner jeg med at det fungerer bedre.

          • Mette 10. mai 2017 at 19:06 #

            Bruker du usaltet smør? Kaka er min favoritt, men av og til blir det litt for mye «smørsmak» på glasuren

  70. Hege Sophie 15. mai 2014 at 12:12 #

    Denne slår alltid ann hos alle! Min favoritt å servere 🙂 Jeg bruker kokkosnøttolje og slenger i en god mengde tørket kokkos i tillegg, blir himmelsk!

  71. Regine 30. mai 2014 at 21:52 #

    Denne kaka er bare vår nye favoritt her i huset!! Og i dag har eg dobla oppskrifta og laga den i langpanne, skal ha den med meg i 50årsdag i mårra! Min kommende mann seier at det er den beste kaka han har smakt 😉

    Eg har bytta ut vanlig mel med fint speltmel begge gangene, og så har eg bytta ut sukker med sukrin (halvparten av vanlig sukrin, og halvparten sukrin gold) Blei fantastisk god, og ein del sunnere 😉

    Tusen takk for nok ei fantastisk oppskrift!!
    Eg bruker bloggen din og oppskriftene dine så og sei kver dag. STOR fan!! <3

    I går hadde vi den indiske kyllingsuppa, den har vi veldig ofte, så god!!

  72. Norell 13. juni 2014 at 14:45 #

    Desidert den beste gulrotkaken jeg har smakt! 🙂 Takk for oppskrift! 🙂

  73. Solveig 20. august 2014 at 09:51 #

    Denne kaka er så god, og jeg skal bake den til helgen igjen 🙂 men; kan man fryse den med smørkremen på?

  74. Christel 3. september 2014 at 08:02 #

    Skulle nok ha lest litt av kommentarene her før jeg begynte. Hadde ikke liten langpanne, så brukte springform. Kaken ble enormt høy!! Og trengte en del ekstra tid i ovnen. Egentlig ble det ingen problem, for jeg skar av toppen på kaken slik at den ble normal høyde, og restene ble «kvalitets-sjekk» og kveldskos til bakeren 😉 Ble en veldig fornøyd baker den kvelden!

  75. Ingrid 30. september 2014 at 09:38 #

    Lenge siden du la ut denne, men en på jobben hadde laget denne en dag og det er virkelig den beste kaka jeg har smakt!!!
    Har et spørsmål med tanke på glasuren. Tror du det går fint å ha den ferdig med glasur en dag i kjøleskap før servering, eller bør det has på like før?

  76. Ingrid 1. oktober 2014 at 21:38 #

    Hei,

    Jeg fant denne da jeg skulle finne oppskrift til helgas bursdagsgulrotkake, nå kommer det en glutenfri gjest i selskapet og jeg tenkte å se om jeg klarer å bake glutenfritt helt selv. Da jeg pratet med en venninne (mamma til glutenfri jente på 6), så lurte hun veldig på hva slags type mel du brukte i oppskriften?

    Selv har jeg som nevnt aldri prøvd å bake med glutenfritt mel før, så jeg må gjøre det litt enkelt for meg første gang.

  77. Rannveig 26. oktober 2014 at 10:24 #

    Hei. Denne ser kjempegod ut, men har lyst til å lage muffins istedet for kake av denne oppskriften. Har du noen tips på mengde røre i hver muffins og steketid?

  78. Hege 13. mars 2015 at 11:25 #

    Hei! veldig hyggelig og fin blogg – på leting etter Room oppskriften kikket jeg på din side, men også på denne
    https://husetvedfjorden.wordpress.com/2011/09/04/gulrotkake-a-la-r-o-o-m/
    til forveksling lik din tekst…
    Tenkte det kanskje kunne være interessant med en henvendelse til denne damen??
    Å stjele har aldri vært pent….;)

    • Trine ;) 13. mars 2015 at 14:23 #

      Hm, dette var rett og slett kopi fra a til å, og den samme innledningen til og med!

      • Marianne 29. mars 2015 at 10:44 #

        Nå står kaken din i ovnen her i Holland og jeg håper gjestene liker den…må ut å finne noe ala bremykt ser jeg, men butikken er åpen idag også. Gleder meg til å smake om noen timer! Hatt god hjelp fra ei på 7 år, så vi er to spendte her nå!

  79. Hildemor 24. april 2015 at 10:27 #

    Hei, kan man lage denne som muffins? Noen som har prøvd?

  80. Hilde Slethei 4. mai 2015 at 21:05 #

    Bør den fryses uten ostekremen? Eller er det det samme?

  81. Leila Dayvary 10. mai 2015 at 21:41 #

    Hei Trine,
    Jeg lagde denne kaken Idag og siden jeg ikke hadde natron, brukte jeg bare bakepulver.
    Kaken smaker fantastisk men ble litt kompakt og ikke luftig nok. Tror du det er på grunn av natron eller noe annet? Hva mener du med å røre forsiktig? Jeg brukte elektrisk vips på alt før jeg blandet eple, gulrot og sjokolade i. Elsker gulrotkake og vil gjerne ha tips for å få det helt perfekt. Takk på forhånd

  82. Ida 11. mai 2015 at 22:07 #

    Kaka var nydelig. Jeg brukte glutenfritt mel og det gikk fint. Brukte i underkant av 50 min steketid. Kremen syntes jeg manglet en liten touch! Skviset noen få dråper sitronsaft oppi og det ble så bra! takk for oppskrift.

  83. Lene 12. mai 2015 at 20:22 #

    Heisann!
    Denne så fantastisk god ut, og med alle de gode tilbakemeldingene må jo kanskje denne prøves til desserten på 17.mai… Meeen…jeg har en samboer som er allergisk for egg (og nøtter), kan jeg bruke no annet enn egg?
    Eller må jeg bare finne meg no annet å bake? Eller skal jeg rett å slett være så slem at jeg baker denne som det står, og gir han ei skje og en boks med is??
    Håper på snarlig svar av noen som vet

  84. Kristin 16. mai 2015 at 17:07 #

    Hei Trine!
    Kan ostekremen også fryses?
    Hvor lenge kan det stå i frysen?
    Takk for svar og kjempe god oppskrift!

  85. Lisa 26. mai 2015 at 20:23 #

    Lagde denne til 17.mai og den falt godt i smak for både store og små!! Anbefales 🙂

  86. Linda 4. september 2015 at 12:49 #

    hei:) åssen smør bruker du i ostekremen? Meierismør? Melange?

    • Trine ;) 4. september 2015 at 23:48 #

      Jeg bruker meierismør eller Bremykt, ikke melange!

  87. Jeanette S 14. februar 2016 at 16:04 #

    Dette er den beste gulrotkaken jeg har smakt! Og den første jeg har laget! Takk for oppskrift Trine! 😀

    • Trine ;) 14. februar 2016 at 19:16 #

      😉

  88. Gro Johnsen 26. april 2016 at 20:45 #

    Kan jeg bruke denne røra i muffinsformer? Og hvor lang steketid trengs da, tror du? 😀 Takk for en super blogg!!!

    • Trine ;) 26. april 2016 at 20:58 #

      Ja, du finner en muffinsvariant av denne oppskriften i kokeboken min Trines mat 2. Stekes ved 180 grader i ca. 25 minutter.

      • Inger Helene 3. januar 2017 at 16:30 #

        Hei. Ca hvor mange muffinser blir det? 😉
        Er de også like fine å lage dagen i forveien, sånn som kaka? 😉 (Med glasuren på)

  89. Lene 8. juni 2016 at 16:02 #

    Hej. Jeg har smagt denne fantastiske gulerodskage, og nu vil jeg selv prøve at bage den.
    Men jeg har lige et spørgsmål: Til ostecrem skal bruge «3 ss vaniljesukker»… på dansk betyder «ss» spise(mat)ske, men det er jo en stor mængde vaniljesukker – kan det passe?

  90. Inger 27. juni 2016 at 22:27 #

    Hei.
    Hvordan tror du den blir med jordbær og bringebær på toppen? Har lyst på en sommerlig kake, men er redd den da blir for søt?
    Takk for mange nydelige oppskrifter. Denne slår nok også ann😄

  91. Aase Camilla 26. september 2016 at 11:09 #

    Mmmmm….denne var en stor suksess i familien 🙂 Tusen takk for en deilig oppskrift. Dessuten helt enig med deg at det var enormt mye fyll på denne kaken, men gud så god den var.

    Håper du aldri slutter å blogge/gi ut bøker 🙂

    Aase Camilla

  92. Thea 10. januar 2017 at 09:55 #

    Hei
    Jeg har fått denne servert, og den er kjempegod! Nå skal jeg lage den selv. Ser at du skriver at den kan fryses. Men, finner ikke opplysninger i kommentarfeltet om hvorvidt den kan fryses med smørkremen på, eller om denne bør tas på når kaken tines?

    • Trine ;) 10. januar 2017 at 16:26 #

      Jeg pleier å fryse den uten smørkremen.

  93. Carina V. 22. januar 2017 at 13:44 #

    Hei! Dette er definitivt den beste kaken jeg vet om! Har bakt den flere ganger, og i skrivende stund står den på kjøkkenbenken og kjøler seg ned. Fantastisk oppskrift! Tusen takk 🙂

  94. Jørgen 5. februar 2017 at 17:26 #

    Hei! Vi spiste denne kaken i dag og syntes at den var lovende. Men! Den fremsto litt dau i smaken i forhold til min gamle oppskrift, noe jeg mistenker kan skyldes mangelen på salt i oppskriften. Litt som grøt uten salt, man merker det med én gang. Kommentar?

  95. Tone 17. mai 2017 at 15:53 #

    Nyyyydelig kake selv med mye mindre sukker og olje i. Hadde bare mørkt brunt sukker og brukte omtrent 190 gr og 2 dl olje. Min er faring er at for mye fuktighet gir en mer kompakt og tung kake. Med ellers samme mengde av det tørre samt gulrot og eple, ble den helt perfekt. 24 cm rundform og 50 min i ovnen 😊

  96. Julia 19. juni 2017 at 20:50 #

    Best carrot kake, it was… oh!!!
    Tusen takk! ❤️

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Godbiter uke 21 | kaffedamen - 30. mai 2011

    […] Oppskrifter Veganmisjonen: Tomatsuppe av friske plommetomater [kjøkkentjeneste]: Mynte-te Trines matblogg: Gulrotkake à la R.O.O.M […]

Legg igjen en kommentar