Med et høyt og luftig sukkerbrød kan du lage mange deilige kaker. Men, du har kanskje opplevd at sukkerbrødet "faller sammen" på midten og ikke blitt så høyt som du hadde håpet på? Nå er det slutt på det - her har du min oppskrift + tipsene som gir vellykket sukkerbrød hver gang. Les hele oppskriften og tipsene avslutningsvis, før du setter i gang.

Ingredienser

5 store egg , romtemperert
175 g sukker
175 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 springform , 24 cm i diameter

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Finn frem en springform som er ca. 24 cm i diameter. Kle gjerne bunnen med bakepapir, og smør og strø sidene.

Bruk kjøkkenmaskin med visper, og pisk romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar 5-6 minutter (se “tips”). Rør sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i eggedosisen. Vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott, til alt er godt blandet. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at alt skal bli godt blandet sammen, slik at du beholder mest mulig luft i røra. Fordel røra jevnt i springformen.

Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i 35-40 minutter. La stekeovnsdøren være lukket hele tiden. Dersom du åpner den for tidlig kan kaken falle sammen. Mot slutten av steketiden kan du sjekke om den er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk eller bakepinne midt i kaken. Dersom pinnen er tørr (det vil si at det ikke henger igjen “rå” røre på pinnen) er kaken ferdigstekt.

Hvelv kaken på en bakerist og la den avkjøles (opp-ned) i formen. Ved å avkjøle den slik unngår du at kaken synker ned på midten.

NAKEN BLØTKAKE MED BRINGEBÆR - sukkerbrød

Når kaken er helt avkjølt kan du fylle og dekorere den. For å få en jevn overflate bør du sette kaken opp-ned på kakefatet, med bunnen opp. Del deretter sukkerbrødet i to eller tre lag, dynk det med juice, melk eller lignende, og pynt kaken etter smak og behag.

TIPS

 • Hvordan vet du at eggedosisen er ferdig pisket? Når den er lys og luftig, og du kan skrive “Ole” med vispen uten at det flyter utover umiddelbart, er eggedosisen ferdig pisket. Dersom du pisker eggedosisen for lenge kan sukkerbrødet ditt “klappe sammen” mot slutten av steketiden.
 • Sukkerbrødet kan gjerne lages i god tid før du skal servere kaken. Pakk det inn i plastfolie når det er helt avkjølt og oppbevar det kjølig. Sukkerbrødet kan gjerne fryses.
 • Dette sukkerbrødet gir ca. 12 kakestykker.

NAKEN BLØTKAKE MED BRINGEBÆR

Sjekk gjerne ut de andre bløtkakeoppskriftene på bloggen for inspirasjon og tips til fyll og dekor, men bruk denne oppskriften på sukkerbrødet.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mamma har lært meg å dynke sukkerbrød med sitronbrus. Det gir et lite hint av syrlighet uten å ta over, til en ellers veldig søt kake. For meg som ikke er så utrolig glad i krem, gir det en fin ballanse i smakene, syntes jeg!

 2. Hei! Nå har jeg prøvd meg på denne gang på gang, men den blir veldig klumpete. Hva er trikset for å sikte og vende det inn, unngå klumper og samtidig beholde luften?

  1. Bruk slikkepott og «løft» melet inn med rolige bevegelser – til alt melet er rørt inn (og det ikke er noen klumper igjen).

 3. Nope, denne funka ikke, falt sammen på midten etter 25 min på 175 grader. Bruker vanligvis å være heldig med mine sukkerbrød, men denne oppskrifta funka ikke.
  Går tilbake til min egen måte jeg.
  Tips: pisk eggene lenger enn 5-6 min. Du kan likså godt ta deg en dusj mens eggedosisen pisker, da blir resultatet mye bedre

 4. Jeg bruker 5 egg
  150 gram sukker
  150 gram mel
  1 ts bakepulver
  160 grader i ca 40 minutter

  Rører for hånd ut mel og bakepulver med vispen. Letter det inn

 5. Husk nå og at 1 egg kan variere mye i vekt, min erfaring for å få et høyt og vellykket sukkerbrød er derfor å veie egg mengden, 1 egg skal i bakeverden være 60 gram, om det er med eller uten skall betyr lite. Lykke til

 6. Det blei et perfekt resultat!
  Jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke og stekte bunnen i 37 min,
  Veldig fin oppskrift, som jeg heretter blir å bruke
  Mvh Liv

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste