SITRONKAKE MED VALMUEFRØ

Jeg elsker sitron, og bruker det så ofte jeg kan, både i salt og søt matlaging. En av favorittene er denne friske og dekorative formkaken, med smak av sitron, knasende valmuefrø - og toppet med en deilig sitronglasur. Dette er en kake du har lyst til å spise med begge hendene - du er herved advart!

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 1 kake
  • Time: ca. 1 time + avkjøling
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

SITRONKAKE

250 g smør
250 g sukker
4 egg
200 g hvetemel
50 g mandelmel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 sitron , revet skall + saft
1-2 ss blå valmuefrø (kan sløyfes)

MELISGLASUR

200 g melis
1/2 sitron , saften
blå valmuefrø (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Finn frem en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper) og rør smør og sukker lyst og luftig (5-10 minutter). Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, rør forsiktig sammen og tilsett deretter mandelmel*, sitronsaft, sitronskall** og valmuefrø. Ha deigen i smurt randform på ca. 2 liter***.

SITRONKAKE MED VALMUEFRØ

Stek kaken på midterste rille ved 175 grader (over- og undervarme) i 30-40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Bruk gjerne en fyrstikk eller kakepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt – det skal ikke henge røre igjen på pinnen når du stikker den midt inni kaken. Avkjøl kaken på en bakerist eller lignende i ca. 15 minutter og fjern randformen forsiktig. Ha deretter kaken over på et kakefat.

Rett før servering rører du sammen melis og sitronsaft til en jevn og tykk glasur. Fordel glasuren over kaken og dryss eventuelt litt valmuefrø på glasuren før den stivner.

Nyt kaken i godt selskap og gjerne sammen en kopp god kaffe.

SITRONKAKE MED VALMUEFRØ

TIPS

  • *Mandelmel kan eventuelt erstattes med hvetemel, slik at du har totalt 250 gram hvetemel.
  • **Du kan gjerne bytte ut sitron med lime eller appelsin.
  • ***Du kan eventuelt steke kaken i en 2 liters brødform eller en rund kakeform på ca. 22 cm i diameter. Vær obs på at en annen type form enn det som er brukt i denne oppskriften kan kreve mer eller mindre steketid. Følg med mot slutten av steketiden og bruk gjerne en fyrstikk eller kakepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt – det skal ikke henge røre igjen på pinnen når du stikker den midt inni kaken.
  • Kaken kan fryses (uten melisglasur).
  • Kombinasjonen sitron og valmuefrø er også deilig i kjeks. Prøv gjerne denne oppskriften på sitronkjeks med valmuefrø også.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hei Trine, jeg har lyst til å bake denne som glutenfri kake. Hvilket annet mel vil du anbefale å bruke i stedet for hvetemel?

    1. Hei, jeg bakte denne glutenfri idag og brukt fin glutenfri melblanding fra Semper. Kaken ble god på smak, men noe “fet”.

  2. Frisk og saftig kake, og ennå bedre et par dager etter baking. Tror ikke jeg kommer til å ha valmuefrø i selve kaka igjen, men det er jo en smakssak om man liker den knasingen 🙂

  3. Tips ! Prøvde å bake med 2 liters brødform, trenger definitivt litt lengre tid – kanskje opp til 50 min eller 1 time (?)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.